REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
12.7° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

A înviat Tăriceanu: unde e rost de scandal, hop şi el!

A înviat Tăriceanu: unde e rost de scandal, hop şi el!

Replica API 12 februarie 2014 | 00:00 194

USL n-a ajuns la un acord în privinţa restructurării Guvernului

USL n-a ajuns la un acord în privinţa restructurării Guvernului

Liderii USL s-au reunit, marţi, la Vila Lac 1, pentru a discuta despre restructurarea Guvernului. Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că a propus în şedinţa USL o variantă în care Klaus Iohannis era ministru de Interne şi vicepremier, urmând ca Guvernul să aibă patru vicepremieri - PSD, PC, PNL, UNPR - dar nu s-a ajuns la un consens. De precizat că Victor Ponta a apărut singur în conferinţa de presă, fără co-preşedintele USL, Crin Antonescu. De altfel, preşedintele PNL Crin Antonescu a preferat, după o şedinţă cu liberalii, să meargă într-o emisiune la Realitatea TV, unde a comentat în termeni duri posibilitatea ca ministrul PC Daniel Constantin să fie pe aceeaşi poziţie cu Klaus Iohannis, adică vicepremier.

"Domnul prim-ministru a motivat nevoia de a avea câte un vicepremier de la fiecare partid pentru ca să discute cu dânşii la Guvern decizii guvernamentale, adică să ştie poziţia fiecărui partid. Perfect de acord, acest lucru se poate face cu preşedintele PC, Daniel Constantin, într-un comitet de cinci în care avem prim-ministru, trei viceprim-miniştri şi preşedintele celuilalt partid, nu calitatea de vicepremier îţi conferă dreptul de a participa la această discuţie şi de a-ţi expune poziţia partidului tău", a spus Antonescu în emisiunea televizată. Evidentele tensiuni din sânul USL au fost commentate, ieri, şi de fostul preşedinte PNL Călin Popescu Tăriceanu, absent de ceva vreme din lumina reflectoarelor.

"Resuscitat" de scandalul USL-ist, Călin Popescu Tăriceanu a comentat, pentru Mediafax: "Mă îngrijorează situaţia politică din USL şi consider neinspirate declaraţiile ostile sau ironiile care subminează şi mai mult relaţiile din cadrul alianţei şi coalţiei de guvernare. Cred că decizia de a se merge pe liste separate la europarlamentare este una păguboasă atât pentru PNL, cât şi pentru PSD şi, când spun acest lucru, ştiu că sunt în consens cu mai mulţi colegi de partid şi cu multe organizaţii din ţară". "Ruperea USL, care pare să se prefigureze în acest moment, mi se pare a fi o gravă greşeală politică, cu consecinţe extrem de serioase asupra României şi a cetăţenilor ei", a mai spus Tăriceanu.

Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218