REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
11.9° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

A jucat la păcănele cu banii asociaţiei de locatari

A jucat la păcănele cu banii asociaţiei de locatari

Replica API 2 octombrie 2015 | 00:00 187

Administratorul unui bloc din Mangalia, trimis în judecată

Administratorul unui bloc din Mangalia, trimis în judecată

După ce la finele anului trecut oamenii din Mangalia erau scandalizaţi întrucât banii de întreţinere fuseseră pierduţi la păcănele de către administratorul Asociaţiei de locatari 129, iată că un alt caz a fost înregistrat. Este vorba despre Stan Drăgan, trimis în judecată pentru delapidare, aşa cum a fost precizat în ediţia trecută a cotidianului „Replica” de Constanţa. Mai exact, administratorul Asociaţiei de Proprietari nr. 155 din Mangalia, Stan Drăgan, a fost reclamat de către locatari că a „păpat” banii. Poliţiştii Biroului de Investigare a Fraudelor din cadrul Poliţiei Mangalia au demarat cercetările, stabilind un prejudiciu de 24.400 de lei.

Din câte se pare, administratorul încasa banii de întreţinere, dar firul era întrerupt odată ce intra în posesia lor. Aceştia nu mai ajungeau unde trebuie, ci direct la păcănele şi pariuri sportive. Potrivit informaţiilor noastre, omul se delecta la Stanleybet, iar toate acestea au durat ceva timp având în vedere că este vorba despre 24.400 lei. După o anchetă laborioasă, Stan a recunoscut tot şi a fost de acord să încheie un acord de recunoaştere a vinovăţiei, care a fost înregistrat la Judecătoria Mangalia, instanţă care îl judeca pentru delapidare.

Însă, cauza a fost amânată pentru 28 octombrie anul curent. Menţionăm că acordul de recunoaştere se încheie atunci când, din probele administrate, rezultă suficiente date cu privire la existenţa faptei pentru care s-a pus în mişcare acţiunea penală şi cu privire la vinovăţia inculpatului. La încheierea acordului de recunoaştere a vinovăţiei, asistenţa juridică este obligatorie.

Inculpatul beneficiază de reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii şi de reducerea cu o pătrime a limitelor de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei amenzii. De asemenea, precizăm şi faptul că acest acord poate fi încheiat numai dacă faptele infracţionale se încadrează la o pedeapsă mai mică de 7 ani.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218