REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.5° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.5° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

A lipit afişe, e amabil cu angajaţii de la firma lu' tata, a fost şef de campanie pentru sindicalistul Brătianu

A lipit afişe, e amabil cu angajaţii de la firma lu' tata, a fost şef de campanie pentru sindicalistul Brătianu

Replica API 22 octombrie 2012 | 00:00 152

Profil de candidat: Titus Dobre, propunerea USL pe Colegiul 7

Profil de candidat: Titus Dobre, propunerea USL pe Colegiul 7

N-a început, oficial, campania electorală, dar evenimentele curg pe bandă rulantă: ba o inaugurare a unei pieţe agroalimentare, ba o sfinţire a terenului unui va fi înălţată o biserică, ba un pelerinaj la mănăstire, cu ocazia unei sărbători. Adică, momente perfecte pentru candidaţi să se prezinte în faţa electoratului. Primarii contribuie şi ei la punctarea momentelor "epice". Duminică, în comuna Valu lui Traian a avut loc inaugurarea pieţei agroalimentare, un proiect transfrontalier realizat în cooperare cu bulgarii. Dincolo de realizarea administraţiei locale, care a reuşit să atragă fonduri europene, evenimentul a strâns laolaltă un ciorchine de parlamentari care îşi anunţă candidatura pentru încă un mandat, şefi de la judeţ, politicieni care aspiră pentru prima dată la Parlament. Între ei, şi junul Titus Mircea Dobre. Ca şi cum inaugurarea pieţei ar fi fost un subiect familiar pentru el, Dobre junior nu s-a sfiit să facă declaraţii, apreciind că investiţia din comună era necesară etc. s-a pliat binişor pe eveniment, cu o singură remarcă: au existat şi binevoitori care să comenteze: "A slăbit mult, şi-a pus inel gastric, să arate bine pentru campania electorală (care, apropo, începe luna viitoare! -n.r.)".

Din dorinţa de a evalua candidatul, în sensul - cât de rezistent poate fi la "şocurile" vieţii de politician, ne-am interesat direct de la Titus Dobre cum se simte după intervenţia chirurgicală. Nu a părut supărat, Dobre declarând că a auzit şi el "glumele" colegilor, dar că: "Am fost bolnav în primăvară şi de aceea am slăbit", a spus social-democratul. El va candida pe Colegiul 7 Camera Deputaţilor, un colegiu care are în componenţă străzi din municipiul Constanţa, din zona staţiunii Mamaia şi cartierul Palazu Mare şi comuna Valu lui Traian. Consilierul judeţean are 34 de ani, dar spune că face politică nu de ieri-de azi, ci din 1999, de pe vremea fostului PDSR: "Am început de jos, cu lipitul afişelor pentru partid, iar în 2008 am fost şeful de campanie al lui Matei Brătianu (actualul deputat ales în 2008 pe Colegiul 7, dar care nu a mai primit girul PSD pentru încă o candidatură - n.r.)". "Din punctul meu de vedere, nominalizarea mea este una naturală", a declarat Dobre. Şi tot el ţine să precizeze că nici pomeneală să-l fi ajutat în ascensiunea sa tatăl, Mircea Dobre (senior)! "Pe mine mă interesează mai mult politica decât pe tata", e de părere Titus Dobre. Dar, chiar şi aşa, să nu uităm că Dobre senior este consilier municipal din partea PSD şi a primit titulatura de cetăţean de onoare al municipiului Constanţa. La acest capitol, juniorul-candidat la Parlament simte nevoia să îi ia "apărarea" tatălui său: "A fost decizia colegilor să îi ofere această titulatură. Dar este numai titulatura, fără drepturi. A renunţat la ele, adică nu primeşte nici un teren sau altceva". În privinţa afacerilor familiei Dobre, cum ar fi faptul că firma "Dobre şi Fiii" distribuie laptele şi cornul elevilor din judeţul Constanţa, candidatul pe Colegiul 7 spune: "Tot ce se face e legal, a fost o licitaţie publică, transparentă. Programul laptele şi cornul este din timpul Guvernării Adrian Năstase, iar noi nu am distribuit lapte şi corn până în 2007-2008, deci nu are legătură cu partidul. Până să câştigăm noi licitaţia a distribuit Dobrogea, apoi Boromir... La licitaţia pe care am câştigat-o au participat 4 companii". Referitor la pieţele din municipiu, deţinute de familia consilierului, Titus Dobre spune că, dacă va fi nevoie, în campanie va prezenta şi documente: "Piaţa CET a fost cumpărată de la o firmă care se ocupa de executări silite, iar Piaţa Tomis 2 este o achiziţie din 1999, nu ştiu exact detaliile fiindcă în acea perioadă eram student, dar mă pot interesa". Şi, încă un detaliu, mai precis o replică dată celor care îl acuză că ar fi violent cu angajaţii de la firma lui tata: "Puteţi sta de vorbă cu angajaţii, să vedeţi cum stau lucrurile", a spus Dobre, dând de înţeles că este... un amabil. Acestea fiind spuse, mai adăugăm că Titus Dobre candidează pe un colegiu pe care Alianţa România Dreaptă se pregăteşte să o arunce în luptă pe democrat-liberala Oana Maria Florea.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367