REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

A MURIT prof. MARINESCU, fostul DIRECTOR al Colegiului „Mihai EMINESCU“!

A MURIT prof. MARINESCU, fostul DIRECTOR al Colegiului „Mihai EMINESCU“!

Replica API 15 ianuarie 2022 | 00:27 7082

Învățământul constănțean este în doliu! Profesorul Stelian Marinescu, fost director al Colegiului Național „Mihai Eminescu”, a încetat din viață. A fost unul dintre cei mai apreciați profesori din Constanța, atât de elevi, cât și de colegi.

Stelian Marinescu

„În urmă cu puțin timp am aflat o veste care a reușit să mă afecteze la un nivel deosebit de profund. Profesorul Stelian Marinescu, fost director al Colegiului Național „Mihai Eminescu”, ne-a părăsit. Sunt multe de spus despre el, fiind, așa cum probabil orice elev care a trecut pragul liceului poate afirma, unul dintre cei, dacă nu cel mai dedicat director din județul Constanța.

Știu, pot părea cuvinte cu o greutate foarte mare, dar oricine a reușit să îl cunoască, măcar o zi, sunt sigur că poate fi de acord cu mine. Domnul profesor reușea să depășească paradigma acestui zid imaginar care există, de regulă, între profesori și elevi. A fost un director care în permanență a tratat elevii ca egali, atât în discuțiile purtate personal cu dumnealui, cât și în ceea ce privește deciziile luate în școală. A lucrat mereu cu elevii, pentru elevi. Domnul director a avut întotdeauna un respect foarte mare față de drepturile elevilor, credea într-o școală unde elevii să poată veni fără să se simtă presați, fără să simtă că sunt în pericol, ci într-un care să încurajeze fiecare pasiune a elevilor, să îi ajute să își descopere potențialul într-un spațiu sigur, ferit de judecată, ferit de discriminare, ferit de abuzuri. Uitându-mă în spate, la toate momentele în care am interacționat, realizez că mereu m-a tratat ca un prieten, ca un apropiat. Nu exista zi în care să intru în biroul lui și să nu îmi arunce câte o glumă despre elevi, despre profesori, să nu stăm la discuții, uneori chiar în timpul orelor. Oricine l-ar fi văzut în ultimii ani ar fi crezut că este invincibil. A fost un om care, în ciuda tuturor greutăților pe care a trebuit să le întâmpine, se ridica mereu și zâmbea, glumea, îmbrățișa elevii cu aerul lui de veșnic tânăr. Cu siguranță colectivul întregii școli constănțene, dacă nu românești, a pierdut enorm. Greu de vorbit despre colectivul Colegiului Național „Mihai Eminescu”, din care fac parte și care, sunt sigur, se va reculege cu greu. Familia noastră a pierdut un membru, iar durerea e greu de suportat. Sunt sigur, totuși, că și de sus, din Rai, va veghea asupra noastră, foști, actuali și viitori elevi. Dumnezeul să-i dea pacea veșnică!“ a transmis Andrei-Mihai Tănase, fostul președinte al Asociației Elevilor.

„O zi foarte tristă! A trecut la cele veşnice omul, profesorul, colegul, mentorul, directorul Colegiului Național "Mihai Eminescu", prof. STELIAN MARINESCU. Dumnezeu să-l odihnească în pace şi lumină!“ a transmis și Claudia Portase, profesor în cadrul colegiului Național „Mihai Eminescu”.

Profesorul avea 68 de ani. A făcut parte din echipa didactică a Colegiului Mihai Eminescu forte mulți ani. A fost director adjunct, din 2008 până în 2017 și director plin din 2017 până în 2020.

M.P., A.F.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Alde asta "Cine" care n-ai auzit de el. Te obliga cineva sa te bagi in seama pentru orice subiect de pe rahatul asta de "ziar" ?
1
0
N-am auzit de el
1
6
DUMNEZEU sa il odihneasca.
9
1
DUMNEZEU sa il odihneasca in tihna !
19
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218