REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
6.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

A murit tânărul implicat în bătaia de la Eforie

A murit tânărul implicat în bătaia de la Eforie

Replica API 11 decembrie 2012 | 00:00 164

Tânărul de 22 de ani, Andrei Soroceanu, din Agigea, care a ajuns în stare comatoasă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, după ce a fost implicat într-o altercaţie într-un bar din Eforie Nord, a decedat. Potrivit cadrelor medicale, inima băiatului a încetat să mai bată marţi, la orele 12.00, starea acestuia de sănătate fiind extrem de gravă de când a fost internat pe Reanimare.

În ceea ce priveşte agresorul, este vorba despre Marius Costache, de 18 ani, din Eforie Nord, care a fost reţinut de procurori, urmând să fie prezentat organelor abilitate pentru dispunerea măsurii de arestare preventivă. Celelalte aproximativ 14 persoane implicate în scandal sunt cercetate în stare de libertate. Reamintim că spiritele s-au încins de la un lucru de nimic, însă, cum câteva pahare de alcool pot accentua gravitatea evenimentelor, s-a ajuns la pumni şi picioare, ce au avut urmări grave, precum spitalizarea unuia dintre bătăuşi. Mai exact, este vorba de un tânăr de 22 de ani, Andrei Soroceanu, din Agigea, care a ajuns în stare critică la spital după ce a fost ciomăgit bine de tot într-un bar din Eforie Nord. Din câte se pare, mărul discordiei ar fi fost toaleta, care s-a dovedit a fi neîncăpătoare, dat fiind faptul că muşchii bătăuşilor s-au umflat după ce unul dintre ei a intrat în baie peste altcineva, din greşeală. Iertarea sau trecerea cu vederea nu au avut ce căuta în noaptea de sâmbătă spre duminică, bătaia fiind unica soluţie de a rezolva conflictul, care s-a terminat cu spitalizarea lui Andrei Soroceanu, ce se află în comă. Potrivit oamenilor legii, este vorba de două găşti, una din Agigea şi cealaltă din Eforie, care s-au întâlnit în respectivul bar, fiecare dintre ele ieşind la distracţie. Însă, după incidentul cu toaleta, lucrurile s-au încins, cele două grupuri hotărând să iasă afară pentru a rezolva problema. Acolo avea să se formeze iadul pe pământ, pumni şi picioare aruncându-se la voia întâmplării. Întrucât tinerii se aflau în stare avansată de ebrietate, au apelat şi la alte arme, precum o cărămidă, care s-a oprit chiar în pieptul lui Andrei Soroceanu. Lovitura fiind una puternică, acesta s-a dezechilibrat şi s-a lovit puternic cu capul de ciment, fiind transportat la spital în stare comatoasă. Oamenii legii au demarat o anchetă în acest caz, 15 persoane fiind deja audiate în cursul zilei de luni pentru tentativă la omor calificat.

Iată ce zice Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa

Compartimentul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele informaţii de interes public: În seara zilei de 10 decembrie 2012, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pe timp de 24 de ore faţă de inculpatul Costache Sebastian - Marius, în vârstă de 18 de ani, din oraşul Eforie Nord, care a fost învinuit iniţial pentru săvârşirea tentativei la infracţiunea de omor calificat, iar în prezent este cercetat pentru omor calificat, întrucât victima infracţiunii a decedat. Probatoriul administrat în cauză până în prezent a relevat ca stare de fapt că, în noaptea de 08/09 decembrie 2012, în jurul orelor 23:00, s-a produs un conflict spontan minor între doi tineri, unul din oraşul Eforie, iar celălalt din comuna Agigea, la grupul sanitar al unui bar din centrul oraşului Eforie Nord. Cei doi tineri şi-au chemat fiecare câţiva prieteni în sprijin, iar la scurt timp a izbucnit o altercaţie între cele două grupuri, unul din Eforie Nord, iar celălalt din Agigea, când cvasitotalitatea participanţilor s-au lovit reciproc cu pumnii sau picioarele şi şi-au provocat leziuni superficiale. În cursul altercaţiei respective, inculpatul a lovit-o cu o piatră de mari dimensiuni în zona capului pe victima S.A., în vârstă de 22 de ani şi i-a provocat un grav traumatism cranio-cerebral, cu fractură craniană şi hemoragie meningee. Victima a fost transportată în comă profundă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, unde a fost supusă intervenţiei neurochirurgicale de urgenţă, însă, cu toate îngrijirile acordate, la data de 11 decembrie 2012, orele 12:15 a decedat în spital, fără a-şi reveni din starea comatoasă. În cauză urmează să fie formulată propunere de arestare preventivă faţă de inculpat, pentru 29 de zile, propunere ce va fi trimisă spre soluţionare Tribunalului Constanţa. Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, iar reţinerea este o măsură preventivă ce poate fi luată în anumite condiţii prevăzute de lege, faţă de persoanele bănuite că au comis o infracţiune, însă aceste activităţi sau măsuri procesuale nu pot în nicio situaţie să înfrângă principiul constituţional al prezumţiei de nevinovăţie.

L.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614