REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

A obţinut o condamnare cu suspendare, după ce şi-a recunoscut vina: a golit conturile clienţilor Bank of America

A obţinut o condamnare cu suspendare, după ce şi-a recunoscut vina: a golit conturile clienţilor Bank of America

Replica API 2 iulie 2014 | 00:00 227

Gruparea infracţională condusă de Stici, în faţa instanţei

Gruparea infracţională condusă de Stici, în faţa instanţei

La aproape 4 ani de când o grupare infracţională, condusă de Stici Constantin Cosmin, a fost destructurată de DIICOT, unul dintre membri, care şi-a recunoscut vina, respectiv Adrian Szabolcs Pop, a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare, decizia fiind a Tribunalului Constanţa, dar nu este definitivă.

În plus, magistraţii au dispus măsura de siguranţă a confiscării speciale asupra sumei de 300 euro şi asupra sumei de 150 lei şi unităţii centrale de tip Desktop de culoare neagră şi a hard disk-ului marca Seagate, capacitate 120 GB, pe acestea punându-se sechestru în data de 29 aprilie anul curent. Reamintim că Adrian Szabolcs Pop a fost trimis în judecată de către procurorii DIICOT, pentru constituirea unui grup infracţional organizat Constanţa, dosarul fiind înregistrat la Tribunalul Constanţa pe data de 13 mai, oamenii legii menţionând că este vorba despre aplicarea prevederilor legale privind acordul de recunoaştere a vinovăţiei, în sensul că individul şi-a recunoscut vinovăţia. El nu s-a sustras cercetărilor, numai că nu îi era probată activitatea infracţională, acesta fiind motivul pentru care nu a ajuns în atenţia magistraţilor până acum. Într-un dosar separat, dar parte din aceeaşi reţea, au fost judecaţi şi Francis Duciag, Constantin Asciu, Constantin Daniel Silvestru şi Ervin Murtaz şi aici fiind vorba de aplicarea prevederilor legale privind acordul de recunoaştere a vinovăţiei. Pe 10 mai 2010, procurorii DIICOT Constanţa au pus sub învinuire 25 de persoane care făceau parte dintr-un grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea de infracţiuni informatice şi operaţiuni frauduloase cu instrumente de plată electronică. Mai exact, începând cu anul 2009, indivizii au realizat pagini web falsificate, clone ale paginilor web Bank of America şi ale altor instituţii bancare, pe care le trimiteau prin email mai multor clienţi. Aceştia trebuiau să acceseze un link, unde completau un formular cu toate datele personale, care ajungeau direct la infractori, ei utilizându-le pentru efectuarea mai multor transferuri frauduloase online, prin sistemul Western Union, din conturi de card aparţinând unor cetăţeni străini.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614