REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.5° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

A protestat din vârful stâlpului şi acum susţine că fosta soacră i-a dat foc la casă

A protestat din vârful stâlpului şi acum susţine că fosta soacră i-a dat foc la casă

Replica API 11 iulie 2013 | 00:00 106

"Victima sistemului"

"Victima sistemului"

Tânărul care s-a urcat zilele trecute pe un stâlp de pe strada Justiţiei, pentru a protesta, a rămas acum pe drumuri, singura avere fiind reprezentată doar de hainele de pe el. Totul s-a întâmplat în urma unui incendiu, locuinţa improvizată în care locuia bărbatul făcându-se scrum. Cornel Ciobotaru îşi acuză fosta soacră pentru această nenorocire, însă oamenii legii susţin că individul, care are antecedente penale, ar reprezenta problema.

Pompierii constănţeni au fost solicitaţi să intervină, miercuri, 10 iulie, pe strada Justiţiei, din municipiu, din zona Pod Butelii, pentru a lichida un incendiu izbucnit la o locuinţă improvizată. Aceasta a ars în întregime, în urma incendiului murind şi un câine. Însă, reporterii cotidianului "Replica" au găsit la faţa locului, pe lângă "proprietarul" coşmeliei, şi pe Cornel Ciobotaru, cel care s-a făcut remarcat atunci când s-a urcat pe un stâlp pentru a protesta, întrucât nu poate pleca din ţară, la muncă, din pricina buletinului provizoriu. De data aceasta, el a declarat că avea toate bunurile în acel loc, iar flacăra a fost pusă intenţionat chiar de... fosta sa soacră. Însă, chiar dacă s-a întâmplat aşa, pe drumuri a rămas şi cel ce a ridicat respectiva baracă, un bărbat de 54 de ani, care lucrează cu ziua, pe unde apucă. "Nu ştiu cum s-a întâmplat. Eram la muncă, muncesc şi eu cu ziua, şi m-a anunţat o femeie că-mi arde casa. Am rămas aşa, fără nimic, nu ştiu ce să fac. Am rămas aşa cum mă vedeţi", a spus Emir Şarpe, cel ce locuia acolo. De asemenea, Cornel se consideră o victimă a vieţii, a sistemului: "Şi eu aveam aici mai multe lucruri, nu de valoare, dar haine, acte. Acum am rămas fără nimic. Bănuim pe cineva, focul a fost pus intenţionat. Trăiesc şi eu cum pot, nu vreau să deranjez pe nimeni. Dar, am rămas doar cu hainele de pe mine. Nu mai am certificat de naştere, nu mai am nimic. Pentru că a dat foc cineva, în mod intenţionat. Cred că este vorba de fosta mea soacră, care mă vrea îngenuncheat", a spus Cornel Ciobotaru. Povestea celui din urmă este una mai complicată, aflându-se într-un conflict cu familia. Din cauza neînţelegerilor, soacra sa, cu care locuia, l-a dat afară din casă, rămânând pe drumuri. De aici a început bătălia, bărbatul spunând că-şi vrea înapoi copilul şi soţia, dar şi casa din care a fost dat afară, pentru că, spune el, a fost ridicată din creditul bancar făcut de el. În plus, acesta a lăsat şi un bilet, prin care îşi exprimă dragostea faţă de soţie şi copil, în momentul în care s-a urcat pe stâlp pentru a protesta. Chiar dacă povestea pare una tragică, poliţiştii au o altă părere. Aceştia au menţionat că situaţia este una foarte tensionată, Cornel Ciobotaru fiind un om problemă. "Ne face numai probleme, s-a suit pe stâlp de mai multe ori ameninţând că se sinucide. Mereu face câte ceva. Îşi vrea copilul înapoi, dar i-am explicat că dacă el nu are locuinţă, copilul nu are cum să rămână cu el, plus că nu este de competenţa noastră. A primit mai multe sancţiuni contravenţionale, fiind cunoscut cu antecedente penale", au spus poliţiştii constănţeni.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218