REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.5° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
15.5° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

A răpit un copil de 2 ani, l-a legat şi l-a abandonat într-o grotă

A răpit un copil de 2 ani, l-a legat şi l-a abandonat într-o grotă

Replica API 16 mai 2012 | 00:00 169

Pentru a-şi şantaja fosta iubită,

Pentru a-şi şantaja fosta iubită,

Caz şocant la Constanţa. Un băieţel de numai 2 ani şi 7 luni a fost legat de mâini şi de picioare şi băgat într-o grotă, unde a fost abandonat fără mâncare şi fără apă, de către un individ fără scrupule. Băieţelul fusese răpit din satul Traianu, comuna Săcele, de un bărbat supărat că fusese părăsit de sora micuţului, cu care avusese o relaţie. Totul a avut loc luni, 14 mai, când poliţiştii Secţiei 5 Rurală Cogealac au fost sesizaţi telefonic despre dispariţia minorului Mihăiţă Alexa, care se juca prin curte. Oamenii legii au scotocit zona, ba şi localităţile din jur, căutând copilul dispărut, fiind constituite echipe de poliţişti, jandarmi şi poliţişti ai Gărzii de Coastă, zona fiind survolată inclusiv de un elicopter al MAI.

Cum a fost găsit

Se pare că oamenii legii l-ar fi căutat mult şi bine pe copilul dispărut şi poate că nici nu-l mai găseau în viaţă, dacă şoferul maşinii de ocazie cu care a fost adus la Ovidiu nu s-ar fi prezentat la Poliţia Ovidiu, spunând că i-a transportat cu maşina de la Traianu. În urma cercetărilor, poliţiştii din Ovidiu au constatat că băieţelul fusese răpit, totodată identificându-l şi pe răpitor, în persoana lui Petre Gherghişan, de 30 de ani, din Ovidiu. Poliţiştii au reuşit să găsească copilul, pe malul Canalului Dunăre Marea Neagră, abandonat într-o grotă, în stare de conştienţă, dar foarte slăbit. La momentul descoperirii sale, minorul a fost găsit culcat, legat la mâini şi la picioare, având înfăşurată de mai multe ori şi legată în jurul gâtului o sfoară din material plastic. Imediat băieţelul a fost transportat la Spitalul Judeţean, în vederea acordării de asistenţă medicală de specialitate, rămânând internat sub supraveghere medicală. În urma audierilor, poliţiştii au stabilit că suspectul, fost prieten cu sora copilului, a făcut acest gest încercând să o convingă pe aceasta să reia o relaţie de concubinaj încheiată în urma cu aproximativ o săptămână. El a profitat de neatenţia mamei şi a luat copilul chiar din apropierea locuinţei. El s-a deplasat cu o maşină de ocazie până la Lumina, apoi a mers cu un microbuz până la Ovidiu, unde l-a legat pe copil la mâini şi picioare, abandonându-l în grotă. Potrivit propriilor declaraţii, individul a ales acel loc deoarece ştia că minorul nu putea fi găsit acolo de nici o persoană şi că avea de gând să îl tină sechestrat timp de mai multe zile, până când sora acestuia avea să reia legătura cu el. "Sesizarea a venit din partea unui cetăţean care susţine că a dus cu maşina, de la Săcele, la Ovidiu, un bărbat cu un copil, care stăteau la ocazie. Iniţial, autorul nu a vrut să-şi recunoască fapta, dar până la urmă a recunoscut şi a indicat locul unde era ţinut copilul. L-am găsit într-o groapă undeva pe malul canalului, unde stătea de câteva ore. Individul respectiv este din Ovidiu. În momentul de faţă, copilul este în afara oricărui pericol, l-am luat de acolo, am chemat şi salvarea. Este meritul cetăţeanului care ne-a sesizat, dar şi al nostru întrucât am reuşit să salvăm copilul. Dacă ar fi rămas peste noapte acolo, nu l-am mai fi găsit viu, dat fiind temperaturile scăzute din timpul nopţii", a declarat pentru "Replica", şeful Poliţiei Ovidiu, comisar-şef Vasile Sicrieru.

A încercat să fugă

Individul, însoţit de oamenii legii, a fost dus în zona unde a abandonat copilul, pentru a se face reconstituirea. La faţa locului au ajuns şi localnici care l-au huiduit pentru fapta sa. La un moment dat, bărbatul a încercat să fugă, însă nu a apucat să facă câţiva paşi şi a fost prins. "S-a simţit încolţit, cu o armată de poliţişti şi o grămadă de jurnalişti în jurul lui cu camerele pe el. Era şi multă lume care îl huiduia. A încercat să fugă, dar nu avea nici o şansă" , ne-a mai declarat Sicrieru. În cursul după-amiezii, Gherghişan a fost prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă, fiind acuzat de lipsire de libertate şi tentativă la omor, la care s-ar putea adăuga şi şantajul. Instanţa a admis propunerea procurorilor, iar bărbatul a fost arestat pentru 29 de zile, fiind încarcerat în arestul IPJ.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218