REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

A renunțat la taximetrie și s-a apucat de cultivat canabis

A renunțat la taximetrie și s-a apucat de cultivat canabis

Replica API 27 ianuarie 2022 | 23:06 4922

Florin Ciprian Geangu, un fost taximetrist din Agigea, s-a gândit că nu face destui bani din taximetrie așa că s-a apucat de... agricultură. Este vorba despre o agricultură un pic ilegală, mai precis, bărbatul cultiva canabis. În urma unei acțiunii a DIICOT Constanța, la domiciliul acestuia au fost găsite 0,30 de grame de canabis dar și 45 de plante de Cannabis, cu masa netă de 179,4 grame, pe care acesta le-a cultivat în cursul anului 2021.

foto cu rol ilustrativ, sursa: stirileprotv.ro

Magistrații din cadrul Tribunalului Constanța au decis condamnarea lui Florin Ciprian Geangu la 2 ani și 10 luni de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc. Sentința a fost dată pe 17 ianuarie 202 și nu este definitivă.

Cum a fost prins traficantul

Organele de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că Florin Ciprian Geangu, din localitatea Agigea, administra o cultură indoor de cannabis. Inculpatul este fost taximetrist, consumator de cannabis și avea în anturajul său un dealer de droguri. În cursul lunii ianuarie 2021, inculpatul achiziționase de pe platforma de vânzări-cumpărări OLX, un cort special utilizat la creșterea plantelor indoor. Cortul respectiv venea însoțit de toată aparatura necesară creșterii de cannabis indoor, respectiv lămpi cu ultraviolete, filtre cu carbon, instalație de climatizare, ventilatoare. La data de 26 mai 2021, în urma percheziției domiciliare s-au găsit 45 de plante uscate de cannabis ce prezintă inflorescențe sub formă de muguri de culoare verde-olive, un pliculeț autosigilant, din material plastic transparent, ce conținea în interior fragmente vegetale de culoare verde, despre care acesta a declarat verbal că este „Cannabis” și este pentru consumul său dar și alte ustensile folosite pentru cultivarea canabisului.

La stabilirea pedepsei, magistrații din cadrul Tribunalului Constanța au avut în vedere gradul de pericol generic și concret specific faptei săvârșite de către inculpat, cantitatea relativ mare de droguri de risc cu care a operat inculpatul, modul concret de operare (în sensul că a realizat două acte materiale ale aceleiași infracțiuni continuate, și-a luat măsuri de precauție pentru a nu fi descoperit de organele de urmărire penală și a încercat să fugă de anchetatori cu ocazia descinderii acestora la locuința sa)/ De asemenea, conduita lui inculpatului după săvârșirea infracțiunii (oscilantă: la început negându-și fapta și încercând să se sustragă răspunderii penale, iar ulterior, în cursul judecății recunoscându-și fapta), circumstanțele personale ale acuzatului (în sensul că este un tânăr în vârstă de 25 de ani, se află la primul conflict cu legea penală, este bine integrat social, fiind angajat cu contract individual de muncă la societatea OXFIX MARKET SRL, în funcția de șofer, iar de la data săvârșirii infracțiunii pentru care este judecat aici și până în prezent a avut o bună conduită în societate, neexistând date contrare, instanța va stabili pedeapsa principală în forma închisorii, pe o perioadă de 2 (doi) ani și 10 (zece) luni.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ați prins pe unul mic și au trecut 10 mari pe lângă
3
0
Ca să se știe ,că turcoaica cu care era băiatu Dilara Gunner la momentul respectiv este ultima drogata și și-a legat fiecare bărbat cu care a fost , draghici din t.ghiol , pe geangu si pe unii din cumpăna sau urmează , mai face și prostituție
6
0
De ani pentru crima cu premeditare,trafic de persoane,trafic de droguri,ei stati linistiti ori cum justitia e vai capul ei.
6
2
Pentru niste canabis. 10 ani iei pentru viol. Pentru ucidere din culpa iei mai putin. Cine stabileste pedepsele in tara asta ? Sunt niste imbecili
13
0
ma doare in pl daca e angajat la OXFIX MARKET CU MAJUSCULE ce relevanta are?
8
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614