REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.2° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.2° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

A RUPT mai mulți NUFERI pe motiv că NU ȘTIA că SUNT PROTEJAȚI de LEGE

A RUPT mai mulți NUFERI pe motiv că NU ȘTIA că SUNT PROTEJAȚI de LEGE

Replica API 14 iunie 2021 | 23:20 4721

Situație inedită în Neptun. Imaginile cu o femeie care a rupt un mănunchi de nuferi din lacul Neptun, specie protejată în România, au devenit virale pe site-urile de socializare. Cel care a surprins imaginile le-a postat pe internet de îndată pentru a trage un semnal de alarmă. Deși florile de nufăr sunt protejate de lege, se pare că astfel de situații sunt din ce în ce mai des întâlnite.

A rupt nuferii fără să știe că sunt protejați de lege

Situațiile de acest gen sunt din ce în ce mai des întâlnite pe meleagurile țării noastre, un astfel de moment fiind surprins chiar în stațiunea Neptun. Imaginile surprinse de un cetățean responsabil întruchipează femeia și mănunchiul de flori rupte. Ca un cetățean responsabil care a fost martor la o asemenea scenă, a dorit să afle motivul pentru care femeie nu ns-a sfiit să rupă atâtea flori. Răspunsul oferit de femeie a fost unul destul de neașteptat, afirmând că nu știa că nu are voie să ruptă, dar oricum, sunt destul de mulți, așa că lipsa a câteva flori nu s-ar observa. (sursa foto: Sorin Belu)

Nuferii sunt incluși în Cartea Roșie

Plantația plutitoare de nuferi este protejată de lege, iar dacă ești tentat să rupi o floare, trebuie să știți că aceste riscați amenzi usturătoare şi chiar dosar penal. Specia a fost declarată monument al naturii în anul 1931.

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
o floare chiar daca nu e protejata de lege si este pe domeniu public nu ai voie sa o rupi.Florile sunt puse pe domeniul public nu pt a fi rupte ci pt a infrumuseta orasul
7
0
a pus masa flori ca sa rupa?
4
0
Nu ai voie sa rupi flori de pe domeniu public... punct. Trebuie pedepsita aspru... munca in folosul comunitatii cateva luni... sa se invete minte. Poate asa educa si odraslele.
13
2
INAINTE DE A LATRA AR FI OK SA PUNETI NISTE PANOURI INFORMATIVE CU MONUMENTUL NATURII, CA SA STIU ORICINE CA NU E VOIE! CU SIGURANTA SUNT O GRAMADA DE LEGI PE CARE NU LE CUNOASTEM... DAR SE POATE FACE O INFORMARE ADECVATA CU ATAT MAI MULT CU CAT VORBIM DE UN MONUMENT LA NATURII!!
7
9
a fost pedpsita ? s-a aplicat legea ?
9
1
Vaca tot vaca ramane, tot iarba-flori mananca. Ce sa-i ceri?
16
1
Ce sa ceri de la o vaca
25
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218