REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
18.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

A scăpat ca prin minune după ce trenul i-a spulberat maşina. Acum a ajuns în arest: era beat şi n-are permis

A scăpat ca prin minune după ce trenul i-a spulberat maşina. Acum a ajuns în arest: era beat şi n-are permis

Replica API 17 martie 2015 | 23:40 184

Şoferul groazei a fost depistat

Şoferul groazei a fost depistat

Un teribil accident rutier a fost înregistrat în seara de vineri, 13 martie anul curent, când un autoturism era spulberat de tren, pe strada Justiţiei din municipiul Constanţa. La acea dată, martorii spuneau că pasagerii maşinii au fugit, dar oamenii legii au reuşit, la scurt timp, să desluşească misterul, constatând că şoferul, Aurel Gabi Stancu, nu avea permis de conducere şi era şi băut. Acesta a fost arestat de magistraţii Judecătoriei Constanţa.

„Au fugit din maşină, au scăpat cu viaţă, nu au păţit nimic! E plină maşina cu bidoane cu bere. Eram primul la barieră aici (pe strada Justiţiei - n.r.) şi a venit maşina fără lumini şi a fost lovită de tren. Apoi au fugit... nu au păţit nimic”, spuneau oamenii imediat după producerea accidentului. La scurt timp, poliţiştii au reuşit să pună cap la cap indiciile şi au depistat cum s-a petrecut totul. Astfel, menţionăm că Aurel Gabi Stancu, de 40 de ani, locuieşte pe strada Justiţiei din municipiu. În seara de vineri, 13 martie, s-a întâlnit cu vecinul său, Spiru Drosu, şi soţia acestuia. Auzind că vor să meargă în Nazarcea, la o rudă, Stancu s-a oferit să-i ducă, chiar dacă nu avea permis de conducere şi era băut, rezultatul testului fiind de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat (1,50 g/l alcool pur în sânge). Nici bine nu au plecat că alcoolul a început să-i fiarbă în vene şoferului, care s-a luat la întrecere cu o altă maşină, pe strada Justiţiei. Astfel, maşina condusă de Aurel Gabi Stancu, un Volkswagen Passat cu numere de Bulgaria, în care se afla şi Spiru Drosu, soţia lui şi un copilaş de doi ani, a depăşit coloana care se afla la barieră, fiind izbită în plin de trenul care circula pe ruta Constanţa – Feteşti. Impactul a fost atât de puternic, încât maşina s-a rupt în două. Imediat după producerea accidentului, toţi au fugit, la îndemnul lui Stancu. Spiru Drosu a fost găsit abandonat într-un şanţ, pe când femeia, cu răni în zona feţei, se afla pe drum cu copilaşul în braţe. După aceea, a fost depistat şi şoferul, care era ascuns în mulţimea de oameni de la faţa locului. Nu şi-a recunoscut fapta încă de la început, încercând fel de fel de variante, cum că Spiru era la volan. Nu i-a mers cu poliţiştii rutieri, ajungând în faţa judecătorilor, care au emis pe numele lui mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, la data de 14 martie anul curent. Spiru Drosu a rămas internat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, la etajul 6, suferind deja o intervenţie chirurgicală în zona feţei.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218