REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

A sosit rezultatul necropsiei în cazul omului de afaceri Gheorghe Oancea

A sosit rezultatul necropsiei în cazul omului de afaceri Gheorghe Oancea

Replica API 3 august 2013 | 00:00 2716

Audierile în cazul morţii continuă

Audierile în cazul morţii continuă

Medicii legişti din Constanţa au exprimat deja o concluzie în cazul preşedintelui fondator al Asociaţiei Naţionale a Scafandrilor Profesionişti şi Salvamarilor din România, Gheorghe Oancea, mort, în seara de 16 iulie 2013, sub nasul medicului Gabriela Vişoiu de la Centrul Medical privat Iowemed.

Rezultatul necropsiei relevă că acesta a decedat din cauza unui "infarct miocardic, urmat de insuficienţă cardiacă acută", se menţionează într-un document medico-legal ajuns pe masa anchetatorilor. Deşi Oancea făcuse stop cardiac, personalul medical al centrului s-a declarat depăşit de situaţie, solicitând ajutor Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Constanţa. "Mai sunt de audiat câteva cadre medicale. Unele persoane citate sunt deja în concediu, dar vor fi audiate toate părţile implicate în acest caz", au declarat, pentru "Replica", reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa. De precizat faptul că echipajul medical al SAJ, solicitat la caz, nu a fost solicitat la audieri. Însă, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică din Constanţa spun că au înaintat anchetatorilor notele lor informative. Conform angajaţilor SAJ, pacientul a fost găsit "inconştient, fără puls la carotidă, fără respiraţii, fără un protocol de resuscitare început, adică fără începerea compresiilor toracice, fără să fi fost ventilat, fără să fi fost prinsă vreo linie venoasă, fără monitorizare EKG". Tot aceştia spun că atât medicul la care apelase Gheorghe Oancea, dr. Gabriela Vişoiu, cât şi asistentul său medical erau preocupaţi să aştepte ambulanţa de stat, în stradă, bolnavul în stare extrem de gravă fiind abandonat pe un pat de consultaţii, inconştient, în cabinetul medical. Direcţia de Control în Sănătate Publică a decis atunci să amendeze centrul privat cu 10.000 de lei pentru reclamă mincinoasă, miercuri, 17 iulie a.c., sigla "Urgenţă NON STOP" a fost înlăturată. Între timp, medicul care l-a lăsat pe Oancea să moară a ajuns în atenţia Colegiului Medicilor din Constanţa, iar asistentul medical în atenţia Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România-Filiala Constanţa.

Vom reveni.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367