REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.9° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
9.9° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

A speriat sud-estul: un individ a acumulat 28 de ani de condamnări şi continuă să fure şi să tâlhărească

A speriat sud-estul: un individ a acumulat 28 de ani de condamnări şi continuă să fure şi să tâlhărească

Replica API 24 ianuarie 2014 | 00:00 345

Cel mai vechi infractor din Constanţa

Cel mai vechi infractor din Constanţa

Furturi, tâlhării, spargeri de locuinţe, zeci de dosare penale şi peste 20 de ani de condamnări acumulaţi. Vorbim despre un bărbat de 46 de ani, Memet Şaban, cunoscut ca şi cel mai vechi hoţ de buzunare din Constanţa. În plus, mai are la activ şi tâlhării, dar şi spargeri de locuinţe. Este obişnuit cu detenţia, dar nu se învaţă minte şi îşi continuă "cariera" infracţională. Acum a fost, din nou, prins, alături de alţi doi indivizi, de poliţiştii din Eforie, şi arestat.

A speriat întreg judeţul Constanţa, dar a "acţionat" şi în ţară. Memet Şaban, de 46 de ani, este o foarte veche "cunoştinţă" a oamenilor legii, fiind parcă înrudit cu infracţiunile. Baza "carierei" sale este dată de furturile din buzunare, însă nu s-a dat înapoi nici de la alte fapte, precum tâlhării sau spargeri de locuinţe. Potrivit poliţiştilor constănţeni, Memet a acumulat cam 28 de ani de condamnări, din care a executat 22. Şi povestea nu se opreşte aici. Iese de la închisoare şi îşi găseşte alţi indivizi cu care să continue ceea ce făcea şi înainte de detenţie. Spre exemplu, cea mai recentă condamnare a avut loc în anul 2009, când primit mai mulţi ani de închisoare pentru furturi din buzunare. "Contopeşte pedeapsa de 3 ani închisoare cu pedeapsa rămasă de executat pentru infracţiunea anterioară de 401 zile închisoare pronunţată prin sentinţa penală nr.200/30.01.2006 a Judecătoriei Constanţa rămasă definitivă prin decizia penala nr.237/2.05.206 a Curţii de Apel Constanţa şi va aplica inculpatului Şaban Memet pedeapsa cea mai grea de 3 ani închisoare, sporită la 4 ani închisoare", se arată pe portalul Judecătoriei Constanţa, la data de 5 noiembrie 2009. A fost eliberat în februarie 2012, după care iar a ajuns în atenţia poliţiştilor, la nici două luni de libertate. La acea dată a încercat să tâlhărească o femeie, pe care a urmărit-o când s-a urcat în autobuz, din staţia Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Călătorii l-au văzut şi au anunţat poliţiştii. De atunci se tot plimbă pe la instanţe şi este ba reţinut, ba arestat, apoi lăsat în libertate.

Prins de poliţiştii din Eforie, după ce a spart mai multe locuinţe

Şi anul 2014 a venit cu alte fapte adăugate la portofoliul lui Memet Şaban. Poliţiştii din Eforie au fost sesizaţi, la data de 21.01.2014, ora 03.10, de către un localnic cu privire la faptul că persoane necunoscute i-au sustras un aparat de sudură din locuinţa situată pe strada Republicii. Din investigaţiile efectuate, poliţiştii au stabilit ca suspecţi de comiterea faptei trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 19 şi 46 de ani, Memet Şaban, Elvis Ibram şi Samir Şaban, totodată depistându-i la scurt timp de la sesizare pe raza localităţii. "În fapt, s-a reţinut că în noaptea de 20 spre 21.01.2014, prin escaladarea gardului, inculpaţii au pătruns în curtea locuinţei părţii vătămate Ţ.G din localitatea Eforie Sud, unde au forţat uşa garajului şi o fereastră a locuinţei, cu intenţia de a sustrage bunuri, însă aceştia au fugit de la locul faptei fără a-şi însuşi vreun bun, fiind surprinşi de partea vătămată. Totodată, s-a reţinut că în aceeaşi noapte, inculpaţii s-au deplasat la locuinţa părţii vătămate M.P, din Eforie Sud, unde prin poarta descuiată au pătruns în curte, iar din garaj au sustras un aparat de sudură, creând un prejudiciu în valoare de 500 de lei. Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare", au spus procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa. De asemenea, ei mai sunt cercetaţi şi pentru două infracţiuni de violare de domiciliu. Au fost reţinuţi pentru 24 de ore, după care arestaţi. Nici Elvis Ibram sau Samir Şaban nu sunt uşă de biserică, având şi ei antecedente penale.

Lilliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614