REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

A STRÂNS-O de GÂT pe motiv că a început ŞCOALA de ŞOFERI

A STRÂNS-O de GÂT pe motiv că a început ŞCOALA de ŞOFERI

Replica API 2 noiembrie 2020 | 00:00 3047

Prin cererea înregistrată pe rolul Judecătoriei Constanţa, pe data de 19 octombrie, a fost solicitată emiterea unui ordin de protecție împotriva pârâtului T. D., cu dispunerea următoarelor măsuri: evacuarea temporară din locuință a pârâtului; obligarea pârâtului să păstreze o distanță minimă de 100 m față de reclamantă și față de locuința acesteia; interzicerea oricărui contact, inclusiv telefonic, prin corespondență, sau în orice alt mod cu victima. Decizia este una cu drept de apel, putând fi atacată în instanţă. Bărbatul şi-ar fi strâns soţia de gât, de faţă cu copilul minor pe care cei doi îl au împreună, pe motiv că aceasta a început şcoala de şoferi.

S-a îmbătat şi şi-a strans soţia de gât

Potrivit anchetatorilor, la data de 16.10.2020, în jurul orei 20:00, în timp ce pârâtul se afla la domiciliu împreună cu soția sa și cu fiul lor minor ,în vârstă de 12 ani, pe fondul consumului excesiv de alcool, bărbatul a lovit-o în mod repetat pe femeie în zona feței și a strâns-o de gât. Situația a fost recunoscută de pârât, atât în fața organelor de poliție, cât și în fața instanței, cu excepția motivelor care au dus la discuțiile în contradictoriu cu reclamanta, individul susținând că certurile au pornit de la faptul că reclamanta nu îndeplinește anumite treburi casnice. În schimb, soţia bărbatului a precizat că, de fapt, pârâtul a fost nemulțumit de faptul că ea a început școala de șoferi.

Din probele administrate a rezultat că, deși între părți au mai existat certuri care s-au finalizat cu plecarea reclamantei din casă, la mama ei, acesta a fost singurul caz în care pârâtul a exercitat violențe fizice asupra femeii. Acest fapt indică tensiunile acumulate în relația dintre părți şi că acestea au escaladat, culminând cu incidentul din data de 16.10.2020, când pârâtul a exercitat violențe fizice asupra reclamantei. Astfel, instanța a constatat că pârâtul, persistând în acest comportament și încercând să îl justifice prin faptul că reclamanta nu a făcut curățenie în casă, nu a înțeles caracterul grav al acțiunilor sale, iar în cazul în care nu se dispune nicio măsură sau aceasta nu are un caracter adecvat, există pericolul repetării unor asemenea acte.

Bărbatul va trebui să păstreze dinstanţa timp de 6 luni

În vederea prevenirii altor acte de violență și a protejării siguranței reclamantei, instanța a dispus emiterea unui ordin de protecție pe o perioadă de 6 luni, cu următoarele măsuri, obligații și interdicții: evacuarea temporară a pârâtului din locuința comună a părților, situată în localitatea Eforie Sud, obligația de a păstra o distanță minimă de 100 de metri față de victimă, față de locuința reclamantei, interdicția oricărui contact, inclusiv telefonic, prin corespondență sau în orice alt mod, cu reclamanta, cu excepția situațiilor ce privesc exercitarea autorității părintești. De asemenea, vor fi efectuate verificări periodice și spontane privind locul în care se află agresorul de către organele de poliție competente.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Majoritatea femeilor cu permis de conducere pleca cu masina la pl
6
4
Si asta este un alt Gigi Becali ala care spune ca el este crestin ortodox caci el spune despre femeie ca este facuta de Dumnezeu pentru ca sa-i slujeasca barbatului si sa nu-i iasa din cuvant.
7
3
evacuarea temporara din locuinta proprietate personala
1
1
o sa pastreze DINSTANTA... poate a vrut sa spuna DISTANTA onoratul gazetar. Nu de alta, poate mai citesc si altii pe aici si iau de bun termenul publicat.
7
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614