REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

A SUGRUMAT un alt DEȚINUT cu HANORACUL, până a LEȘINAT!

A SUGRUMAT un alt DEȚINUT cu HANORACUL, până a LEȘINAT!

Replica API 29 noiembrie 2021 | 11:45 1537

Cătălin Dragomir a fost sancționat de Comisia de Disciplină din cadrul Penitenciarului Poarta Albă cu suspendarea dreptului de a primi și cumpăra bunuri cu excepția celor necesare pentru igiena individuală sau exercitarea drepturilor la apărare, petiționare, corespondență și asistență medicală, pe o perioadă de o lună. Bărbatul a fost sancționat pentru că a agresat un alt deținut, totul pornind de la un pachet de țigări împrumutat. Însă acesta a contestat această hotărâre la Judecătoria Medgidia, în data de 17 noiembrie 2021.

Cum s-au petrecut faptele

Potrivit raportului, deținutul S.G. s-a prezentat la cabinetul medical al închisorii după ce Cătălin Dragomir l-a apucat de gulerul hanoracului, l-a strâns și, din lipsă de aer, acesta a leșinat și, în cădere, s-a lovit de masă. Totul s-ar fi petrecut după S.G. i-ar cerut înapoi pachetul de țigări cu care îl împrumutase. Cu ocazia audierii sale, atât la cercetarea disciplinară cât și în fața judecătorului de supraveghere a privării de libertate, petentul a recunoscut săvârșirea abaterii disciplinare reținute în sarcina sa. Cătălin Dragomir ispășește o pedeapsă de 2 ani pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Ce a spus instanța

Magistrații din cadrul Judecătoriei Medgidia au reținut că persoanelor condamnate le sunt interzise introducerea în penitenciar, procurarea, confecționarea, deținerea, schimbul, primirea, utilizarea sau transmiterea de arme, materiale explozive, obiecte și substanțe care pun în pericol siguranța penitenciarului, misiunilor sau a persoanelor, bani, medicamente, telefoane mobile, accesorii ale telefoanelor mobile, bunuri sau alte valori, în alte condiții decât cele admise. Analizând contestația și verificând legalitatea și temeinicia hotărârii judecătorului de supraveghere pe baza dispozițiilor legale și a criticilor aduse de persoana privată de libertate, instanța a apreciat că este nefondată și va menține hotărârea atacată. Decizia a fost comunicată pe 17 noiembrie și este definitivă.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367