rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 17 noiembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

A sunat ‘primul clopoțel’ la Colegiul Militar de Marină ‘Alexandru Ioan Cuza’ din Constanța!

Curtea Academiei Navale “Mircea cel Bătrân” a devenit neîncăpătoare în această dimineață,10 septembrie a.c., pentru că aici se află părinți, bunici, dar și prieteni care au ales să pașească în primul an la Colegiul Militar “Alexandru Ioan Cuza”, alaturi de elevi.

Daniela Croitoru, elevă a Colegiului Militar, a declarat că a îmbrățișat cariera militară pe care o îndrăgește fiind îndrumată de tatăl ei care a făcut parte din Marina Militară. La deschiderea noului an școlar, la Primul Clopoțel al Colegiului Militar participă oficialități locale, ministrul Apărării, Mihai Fifor, și Șeful Statului Major Nicolae Ciucă.

Colegiul Militar Alexandru Ioan Cuza își deschide porțile după 20 de ani.

Comandantul Colegiului Național “Alexandru Ioan Cuza”, Iancu Ciocioi, le-a urat elevilor care au ales cariera militară mult succes și i-a încurajat pentru faptul că au ales acest deum. El a declarat că după 20 de ani instituția de învățământ își redeschide portile și retrăiește momentul când acesta a absolvit Liceul de Marinâ Militară și care acum a devenit Colegiu. A adăugat că nu este un drum ușor, este un drum greu și trebuie să aibă încredere în ei. De asemenea, le-a recomandat profesorilor să fie exigenți cu ei, dar deschiși.

Iancu Ciocioi a mai precizat, în discursul său, că odată cu această nouă generație de elevi a colegiului se redeschide o filă de istorie având în vedere că ne aflăm în an centenar.

Mesajul Ministrului Apărării Naționale, Mihai Fifor, la început de an școlar

„Începutul noului an școlar în colegiile naționale militare și în școlile de formare a maiștrilor militari și subofițerilor Armatei României îmi oferă plăcutul prilej să vă adresez, în numele meu și al echipei pe care o conduc în fruntea Ministerului Apărării Naţionale, cele mai calde urări de succes și un an cât mai prolific din punct de vedere al rezultatelor obținute în procesul de învățământ.

Cu siguranță nu vă așteaptă un an ușor, pentru că așteptările sunt mari de la dumneavoastră. Veți avea de trecut examene dificile, veți fi puși în fața unor obstacole greu de trecut, va fi nevoie de multă muncă și implicare, dar nu veți fi singuri în această încercare. Aveți alături profesori și instructori redutabili, care vă vor ajuta să parcurgeți fiecare etapă a devenirii dumneavoastră, precum și comandanți cu mare experiență. Veți avea la dispoziție baze didactice și de pregătire dintre cele mai moderne. Și, nu în ultimul rând, veți avea sprijinul necondiționat al echipei pe care o conduc la vârful ministerului.

Asigurarea resursei umane de cea mai bună calitate pentru Armata României - profesioniști pregătiți și instruiți la standarde moderne - a fost și va rămâne una dintre prioritățile de bază ale mandatului pe care mi l-am asumat la conducerea Ministerului Apărării Naționale. Cunoașteți eforturile majore pe care le depunem pentru reîmprospătarea efectivelor armatei. Cu sprijinul Guvernului României, am reușit să deblocăm, pentru acest an, 6.500 de posturi, pentru încadrarea cărora am declanșat o campanie de recrutare fără precedent. În paralel, am acționat și pe palierul educațional și formativ, pentru că nu ne dorim simpla refacere cantitativă a resursei de personal, ci punem calitatea pe primul plan. O construcție durabilă începe de la temelie, iar readucerea învățământului militar în coordonatele modernității înseamnă fundații solide și trainice pentru edificarea Armatei României de mâine, cea căreia generațiile care vor veni îi vor încredința misiunile esențiale de securitate națională.

Concomitent cu amplele proiecte de extindere și modernizare a infrastructurii declanșate în multe dintre instituțiile noastre de învățământ, pe care le vedeți și de care veți beneficia, am mărit și cifrele de școlarizare la toate nivelurile. Numai la Institutul Medico-Militar, de exemplu, am prevăzut un număr dublu de locuri la admitere.

În ceea ce privește învățământul liceal militar, anul școlar 2018-2019 ne găsește într-o echipă mult mai puternică: după refacerea, în 2016, a Colegiului Național Militar “Tudor Vladimirescu” de la Craiova, astăzi, la Constanța, după 20 de ani de la desființare, Colegiul Național Militar “Alexandru Ioan Cuza” reîntregește clubul de elită al învățământului liceal militar. Le urăm mult succes și așteptăm cu mult interes rezultatele primei generații de elevi.

Sunt cu adevărat mândru să constat că sistemul militar de învățământ românesc este unul cu adevărat performant, un sistem de elită menit a produce elite.

Dacă privim doar rezultatele obținute de colegiile naționale militare, ai căror absolvenți promovează în totalitate și cu medii foarte mari examenele de bacalaureat din ultimii ani, înțelegem că la Alba Iulia, la Breaza, la Câmpulung Moldovenesc, la Craiova și, cu siguranță, și la Constanța – din acest an, se face carte cu adevărat.

În aceleași coordonate se înscriu și rezultatele școlilor de formare a maiștrilor militari și subofițerilor care asigură, an de an, promoții de specialiști foarte bine pregătiți, care performează la cele mai înalte niveluri în executarea misiunilor din teatrele de operații, dar și în împlinirea importantelor misiuni încredințate în țară.

Vă spuneam că nu vă așteaptă un an ușor. Dar vă asigur că, la finalul lui, vă veți bucura de roadele muncii voastre.

Priviți rezultatele celor ce au trecut înaintea voastră prin băncile în care vă aflați: sunt, astăzi, studenți cu rezultate excelente în academiile categoriilor de forțe sau în Academia Tehnică Militară. Din acest an, câțiva se află la studii în cele mai prestigioase academii de formare a ofițerilor din Statele Unite ale Americii. După finalizarea studiilor, predecesorii dumneavoastră au devenit profesioniști redutabili, ofițeri, maiștri militari și subofițeri angajați în misiuni complexe și importante. Sunt oameni în care țara își pune, pe drept, nădejdea. Sunt modelele voastre, de la care vă puteți inspira.

Priviți, de asemenea, la dascălii voștri: prin mâinile lor au trecut generații și generații de elevi pe care i-au purtat, cu răbdare și cu pricepere, spre rezultate pe care puțini le pot obține.

Și, nu în ultimul rând, priviți la părinții voștri. Veți înțelege din privirile lor atât grija pe care v-o poartă, cât și mândria că v-au putut susține pentru împlinirea visului de a vă pregăti pentru o carieră în Armata României. Sunteți datori să le confirmați speranțele și încrederea și să le împliniți bucuria, prin rezultate cât mai bune la învățătură.

Vă urez tuturor un an școlar de succes, cu rezultate deosebite, și vă asigur, încă o dată, că veți avea în conducerea ministerului sprijin permanent, astfel încât să beneficiați de cele mai bune condiții de viață și de învățământ, pe măsura renumelui școlilor voastre, dar și a așteptărilor pe care le avem de la voi!”, a transmis ministrul.

P.S., L.M.

luni, 10 septembrie 2018898
Comentarii

00Amiral(13 sep 09:57)
Soldatule taci si sapa!
11soldat(10 sep 12:15)
hotii din visteria statului
mai mult...Ultima oră
16 noi 00:00Ultima orăIncendiu violent la Tulcea. O femeie a decedat!

Tragedie la Tulcea, în localitatea Caraorman, comuna Crișan. Vineri, 16 noiembrie, în jurul orei 13:50, salvatorii...518

16 noi 00:00Ultima orăUtilajele cu material antiderapant, pe străzile Constanței146
16 noi 00:00Ultima orăIncendiu la Valu lui Traian. Pompierii au intervenit!595
16 noi 00:00Ultima orăVictor Ponta, 'haz de necaz' la 4 ani după înfrângerea în faţa lui Iohannis: '3 lucruri care cu siguranţă NU s-ar fi întâmplat dacă în 2014 eram eu ales'

Victor Ponta face un scurt bilanţ la exact patru ani de la înfrângerea suferită în faţa lui Klaus Iohannis în al...270

16 noi 00:00Ultima orăSerie macabră în România: A treia persoană ucisă pe trecerea de pietoni, în doar două zile210
16 noi 00:00Ultima orăRĂZBOI în toată regula! Legea pentru declasificarea deciziei CSAT și cea despre închisoarea la domiciliu, ATACATE la CCR198
16 noi 00:00Ultima orăNigel Farage, lider al mişcării Brexit, îndeamnă românii la revoltă în UE: 'Treziţi-vă! Sunteţi pe pragul de a fi trataţi ca cetăţeni de rangul 2'

Nigel Farage, eurodeputatul britanic cunoscut pentru faptul că este unul dintre cei mai mari susţinători ai ieşirii...189

16 noi 00:00Ultima orăFractură PNL în privinţa rezoluţiei PE: 'România trebuie să găsească o formulă să iasă din această poziţie de stat pus la colţ'107
16 noi 00:00Ultima orăRăsturnare de situaţie: Justiţia americană, LOVITURĂ pentru Trump în războiul cu CNN141
16 noi 00:00Ultima orăAnchetă DIICOT pe finanţarea #REZIST: ALDE, mesaj incendiar pentru cei acuzaţi că au primit bani de la Soros

Ancheta DIICOT în cazul finanţării mişcării #rezist şi a unor ONG-uri implicate în organizarea protestelor...141

16 noi 00:00Ultima orăMinistrul Mediului, dezvăluiri grave: Ce a ars de fapt în incendiul de trei zile de la Ploieşti276
16 noi 00:00Ultima orăIsraelul numeşte pentru prima dată un ambasador arab creştin163
Vremea
-1°-1° - -1° vineri, 16 noiembrie 2018
cer seninUmiditate: 100%
Vânt: 11.42 m/s din
Presiune: 1038.06 milibari

Loto
6/4971417222848
5/40091016233635
joker4202425393
Horoscop
mai mult...SPSportRT
16 noi 00:00SportRomânia U21 - Belgia U21 3-3, după un final magnific de meci al tricolorilor

România U21 și Belgia U21 au termina la egalitate, scor 3-3. "Tricolorii" au marcat de două ori în minutele de...526

16 noi 00:00SportCulisele afacerii Ianis Hagi. Cum spionau angajații Fiorentinei pentru impresarii lui Ianis

În miile de documente Football Leaks se află emailuri și contracte care arată că echipa care l-a cumpărat pe fiul...828

16 noi 00:00SportAccidentare cumplită în handbalul feminin: Ana Maria Ţicu şi-a rupt mâna în meciul dintre SCM Craiova şi Minaur Baia Mare

SCM Craiova a învins Minaur Baia Mare cu 21-19, într-un meci din etapa a 10-a a Ligii Naţionale de handbal feminin,...308

16 noi 00:00SportLupte: Nicu Ojog - În finală am luptat într-un picior, dacă nu eram accidentat luam sigur aurul

Sportivul Nicu Samuel Ojog, medaliat cu argint la categoria 82 de kilograme, la lupte greco-romane, în cadrul...267

Local
17 noi 23:49LocalBilanț la DNA: Zeci de inculpați, cercetați pentru corupție într-o singură lună

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) transmite că în luna octombrie au fost condamnaţi în dosare de corupţie...136

17 noi 00:12LocalPERCHEZIŢII la CONSTANŢA la contrabandişti de ŢIGĂRI

Poliţiştii din Constanța au ridicat peste 126.000 de țigarete de contrabandă, în urma a 10 percheziții...1754

17 noi 00:12LocalALERTĂ! Ciclonul mediteranean lovește Dobrogea!

Vremea rea a pus stăpânire pe România! În Dobrogea, temperaturile sunt foarte scăzute, iar mercurul în termometre...4467

17 noi 00:22LocalVin ninsorile! Compania de Drumuri a scos utilajele pe autostradă

Având în vedere prognoza Administrației Naționale de Meteorologie pentru acest sfârșit de săptămână, care...1739

17 noi 00:21LocalATENŢIE! MINORI la VOLAN, în Constanţa: unul a FUGIT de la locul ACCIDENTULUI!

Un tânăr în vârstă de 17 ani a făcut-o lată! A luat maşina părinţilor fără ca ei să ştie, s-a urcat la...2037

16 noi 00:00LocalUn angajat al SNC, implicat într-un accident rutier!

Un accident rutier a avut loc, joi, 15 noiembrie, în zona Spitalului de Boli Infecțioase! Mai exact, la intersecția...435

16 noi 00:03LocalDelicii CU MUCEGAI, la o plăcintărie din Mangalia!

O femeie din Mangalia susţine că a descoperit mucegai în umplutura din interiorul unei plăcinte! Femeia a făcut...2767

16 noi 00:09LocalNavigatorii aflați pe nava „blocată” într-un port din Libia au refuzat debarcarea. Sindicat: „Situația s-a complicat!”

Situația pe nava Nivin, pe care se află și doi ofițeri români, se complică. Potrivit Sindicatului Liber al...1674

16 noi 00:11LocalA căzut o macara de forat, în Mamaia!

Incident periculos în stațiunea Mamaia! În cursul zilei de joi, 15 noiembrie, o macara de forat a căzut, în zona...2260

16 noi 23:38LocalUn accident rutier mortal, în atenția ITM Constanța

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Constanța a demarat o anchetă cu privire la incidentul rutier care a avut...1076

Politică
17 noi 00:02PoliticăEcaterina Andronescu este noul ministru al Educaţiei

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat vineri decretul pentru numirea Ecaterinei Andronescu în funcţia de ministru al...682

17 noi 23:53PoliticăConcurs de angajare organizat de Primăria Constanța pentru ocuparea unor funcții publice

Primăria municipiului Constanța pune la bătaie câteva posturi vacante, în vederea ocupării unor funcţii publice...482

17 noi 23:52PoliticăLeonard Tănase, de la ALDE Mangalia, va intra la vot pentru validarea mandatului de consilier județean

Consiliul Judeţean Constanţa a fost convocat în şedinţă ordinară, pe data de 26.11.2018, pentru a supune la vot...455

17 noi 23:53PoliticăConsilierii județeni convocați în ședință ordinară. Iată ordinea de zi!

Consilierii județeni constănțeni au fost convocați în şedinţă ordinară, pe data de 26.11.2018, ora 13,00 în...323

16 noi 00:00PoliticăIon Popa: Raportul MCV poate afecta aderarea României la spațiul Schengen

Rezoluția privind statul de drept și raportul MCV vor fi argumente pentru o nouă lovitură, aderarea la spațiul...288

16 noi 00:02PoliticăPreşedintele Consiliului Judeţean trimite o echipă a Corpului de Control la Teatrul de Stat Constanţa

Tensiuni fără precedent la Teatrul de Stat Constanţa, managerul Dana Dumitrescu fiind acuzată de o serie de abuzuri....627

17 noi 23:57PoliticăOrban, atac DUR la adresa Guvernului: Sunt duși cu capul. Madame Dăncilă nu știe gramatica limbii române și aritmetică

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, joi pentru Mediafax, referitor la intenția social-democraților de a...261

16 noi 00:16PoliticăLovitură din partea Guvernului pentru Klaus Iohannis: Administrația Prezidențială primește doar o treime din bugetul cerut la rectificarea bugetară

Potrivit unor surse politice citate de Antena 3, Guvernul îi va da președintelui doar o treime din suma solicitată la...380

16 noi 00:15PoliticăCălin Popescu Tăriceanu, prima reacție după OUG pe Fondul Suveran de Investiții

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, consideră că Fondul Suveran de Investiţii, adoptat joi prin...538

16 noi 00:12PoliticăEugen Teodorovici, declarații după OUG - În România vom avea mai multe Fonduri Suverane de Investiții

Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, primele declarații după ce Guvernul Dăncilă a adoptat OUG pe Fondul...308

Monden
17 noi 00:00MondenCe spune Iulia Albu despre ținuta purtată de Carmen Iohannis la Paris. „Ne putem aștepta la multe gafe de acum încolo”

Iulia Albu a comentat ținuta purtată de prima doamnă a României, carmen Iohannis, în timpul vizitei în Franța....38

17 noi 00:00MondenINNA a strălucit pe covorul roșu de la Latin Grammy Awards, alături de Luis Fonsi, J Balvin și Maluma

Toată munca și pasiunea pentru muzică a INNEI au făcut din ea unul dintre cei mai apreciați artiști ai lumii,...40

17 noi 00:00MondenCher și Tom Cruise au fost împreună. De ce s-au despărțit

Ea are 72 de ani şi este una dintre divele absolute ale anilor 60-70. El are 56 de ani şi este unul dintre cei mai...37

17 noi 00:00MondenNicole Cherry nu mai este singură. Cum arată bărbatul care a cucerit-o

Nicole Cherry trăiește o frumoasă poveste de dragoste alături de bărbatul care a reușit să o cucerească. Artista...40

17 noi 00:00MondenReacția lui Carla’s Dreams atunci când Corina Bud a vrut să îl sărute în public

Zilele trecute, Corina s-a făcut din nou remarcată, la Elle Style Awards 2018, printr-o ținută inedită și nu...43

17 noi 00:00MondenElena Ionescu, în rochia de mireasă la trei luni după ce a născut

Elena Ionescu a devenit mamă în urmă cu trei luni, iar acum a îmbrăcat rochia de mireasă. Nu în fața altarului,...35

17 noi 00:00MondenDelia s-a îmbrăcat în culori fondante și a făcut show printre acadele, la Sala Palatului

Delia a “ocupat” Sala Palatului înaintea colegilor săi de la “X Factor”, Horia Brenciu și Ștefan Bănică...38

17 noi 00:24MondenMiss România, primele declarații despre iubit. Cea mai frumoasă femeie din lume s-a îndrăgostit

Ioana Filimon, Miss Global of the World, a povestit la Antena Stars cum a reuşit să câştige acest concurs, dar şi...39

17 noi 00:00MondenKim Porter, fosta iubită a rapperului P. Diddy, a fost găsită moartă. Era mama a trei copii

Kim Porter, fosta iubită a rapperului P. Diddy, a fost găsită moartă, joi, în locuința ei din Los Angeles....41

17 noi 00:00MondenO pictură de David Hockney, vândută la licitaţie cu 90,3 milioane de dolari, un record pentru un artist în viaţă

O pânză semnată de pictorul britanic David Hockney a fost vândută joi cu 90,3 milioane de dolari în doar nouă...41

Mapamond
17 noi 00:00MapamondPE cere un control mai strict al exporturilor de arme; România, printre ţările care nu aplică eficient acest control

Parlamentul European le cere statelor membre ale Uniunii Europene să instituie un control mai strict al exporturilor de...36

17 noi 00:00MapamondRaportor ONU: Guvernul britanic se află într-o „stare de negare“ în privinţa sărăciei şi a impactului Brexit-ului

Guvernul britanic se află într-o 'stare de negare' în privinţa creşterii ratei de sărăcie şi nu a examinat...39

17 noi 00:00MapamondGermania: Horst Seehofer anunţă că se va retrage de la conducerea CSU la 19 ianuarie anul viitor

Ministrul de interne al Germaniei, Horst Seehofer, intenţionează să se retragă de la conducerea Uniunii Creştin...35

17 noi 00:00MapamondItalia: Un nou proces împotriva lui Silvio Berlusconi în legătură cu petrecerile „bunga-bunga“

Fostul premier italian Silvio Berlusconi, în vârstă de 82 de ani, deja inculpat în cadrul mai multor procese, a fost...36

17 noi 00:00MapamondEstonia se alătură statelor care refuză să adere la pactul ONU privind migraţia

Estonia s-a alăturat joi ţărilor care refuză să adere la pactul ONU privind migraţia, după ce executivul de la...39

17 noi 00:00MapamondPhenianul afirmă că a testat o armă de „înaltă tehnologie“

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a supravegheat testarea unei noi arme "de înaltă tehnologie", transmite vineri AFP,...35

17 noi 00:00MapamondJulian Assange a fost inculpat în Statele Unite

Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, care a publicat în 2010 numeroase documente secrete americane, a fost inculpat...36

17 noi 00:00MapamondTheresa May: Proiectul de acord privind Brexit-ul este "cel mai bun pentru ţara mea"

Şefa guvernului de la Londra, Theresa May, a afirmat joi, într-o conferinţă de presă în Downing Street, că...38

17 noi 00:00MapamondPeste 1.500 de migranţi ai caravanei au ajuns la graniţa Mexicului cu SUA

Mai mult de 1.500 de migranţi din America Centrală au sosit joi în oraşul mexican Tijuana, la graniţa cu Statele...34

17 noi 17:01MapamondNumărul militarilor americani în Europa reflectă dorinţa Washingtonului de a controla UE

Numărul de militari şi echipamente americane în Europa relevă faptul că Washingtonul doreşte să aibă controlul...36

Sănătate
15 noi 17:21SănătateFundaţia Baylor Marea Neagră nu a primit autorizarea privind transportul medicamentelor în regim de scutire de la plata TVA

Fundația Baylor Marea Neagră din Constanța are misiunea prevenirii, tratării și îngrijirii bolilor infecțioase,...519

15 noi 00:06SănătateConstănțenii își pot testa GRATUIT glicemia, în mai multe puncte din oraș

Diabetul reprezintă, din nefericire, una dintre cele mai răspândite boli la nivel mondial. Numai la noi în țară...442

13 noi 21:24SănătateAparatură modernă pentru Neonatologia Spitalului Medgidia

Organizația Salvați Copiii cu sprijnul DP World Constanța dotează secția de neonatologie din cadrul Spitalului...669

13 noi 21:27SănătateA FOST REDESCHISĂ SECȚIA DE BALNEOFIZIOTERAPIE DIN CADRUL POLICLINICII 2

Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sfântul Apostol Andrei” Constanța anunță că din această...1877

10 noi 00:00SănătateMesaj de condoleanțe

...754

10 noi 21:28SănătateCabinetele stomatologice nu dispar de la parterul blocurilor

Medicii dentiști au motive să răsufle ușurați: două prevederi legale privind condițiile de funcționare a...1726

10 noi 00:09SănătateAlte acuzații ȘOCANTE: după două foarfece, chirurgul de la Spitalul Militar ar fi UITAT și gheme de ațe de sutură în altă pacientă!

La începutul acestei săptămâni, în spațiul public, au apărut acuzații extrem de grave la adresa dr. Gheorghe...3633

10 noi 00:11SănătateDOLIU în lumea medicală! A murit un apreciat medic oncolog!

Doliu în lumea medicală. Apreciatul medic oncolog Cristian Davidescu s-a stins din viață, anunțul fiind făcut de...2087

7 noi 00:06SănătateOncologul Meral Gunaldi vine sâmbătă în Constanța pentru a oferi, GRATUIT, a doua opinie medicală!

Profesorul Meral Gunaldi, unul dintre cei mai reputați doctori specializați în oncologie pentru adulţi din Turcia,...925

6 noi 00:36SănătateRomânia va avea un Registru Național al Cancerului la Copil. Iată ce informații va cuprinde!

Asociația Dăruiește Aripi, în parteneriat și în beneficiul Societății Române de Onco-Hematologie Pediatrică,...627