rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 18 septembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

A sunat ‘primul clopoțel’ la Colegiul Militar de Marină ‘Alexandru Ioan Cuza’ din Constanța!

Curtea Academiei Navale “Mircea cel Bătrân” a devenit neîncăpătoare în această dimineață,10 septembrie a.c., pentru că aici se află părinți, bunici, dar și prieteni care au ales să pașească în primul an la Colegiul Militar “Alexandru Ioan Cuza”, alaturi de elevi.

Daniela Croitoru, elevă a Colegiului Militar, a declarat că a îmbrățișat cariera militară pe care o îndrăgește fiind îndrumată de tatăl ei care a făcut parte din Marina Militară. La deschiderea noului an școlar, la Primul Clopoțel al Colegiului Militar participă oficialități locale, ministrul Apărării, Mihai Fifor, și Șeful Statului Major Nicolae Ciucă.

Colegiul Militar Alexandru Ioan Cuza își deschide porțile după 20 de ani.

Comandantul Colegiului Național “Alexandru Ioan Cuza”, Iancu Ciocioi, le-a urat elevilor care au ales cariera militară mult succes și i-a încurajat pentru faptul că au ales acest deum. El a declarat că după 20 de ani instituția de învățământ își redeschide portile și retrăiește momentul când acesta a absolvit Liceul de Marinâ Militară și care acum a devenit Colegiu. A adăugat că nu este un drum ușor, este un drum greu și trebuie să aibă încredere în ei. De asemenea, le-a recomandat profesorilor să fie exigenți cu ei, dar deschiși.

Iancu Ciocioi a mai precizat, în discursul său, că odată cu această nouă generație de elevi a colegiului se redeschide o filă de istorie având în vedere că ne aflăm în an centenar.

Mesajul Ministrului Apărării Naționale, Mihai Fifor, la început de an școlar

„Începutul noului an școlar în colegiile naționale militare și în școlile de formare a maiștrilor militari și subofițerilor Armatei României îmi oferă plăcutul prilej să vă adresez, în numele meu și al echipei pe care o conduc în fruntea Ministerului Apărării Naţionale, cele mai calde urări de succes și un an cât mai prolific din punct de vedere al rezultatelor obținute în procesul de învățământ.

Cu siguranță nu vă așteaptă un an ușor, pentru că așteptările sunt mari de la dumneavoastră. Veți avea de trecut examene dificile, veți fi puși în fața unor obstacole greu de trecut, va fi nevoie de multă muncă și implicare, dar nu veți fi singuri în această încercare. Aveți alături profesori și instructori redutabili, care vă vor ajuta să parcurgeți fiecare etapă a devenirii dumneavoastră, precum și comandanți cu mare experiență. Veți avea la dispoziție baze didactice și de pregătire dintre cele mai moderne. Și, nu în ultimul rând, veți avea sprijinul necondiționat al echipei pe care o conduc la vârful ministerului.

Asigurarea resursei umane de cea mai bună calitate pentru Armata României - profesioniști pregătiți și instruiți la standarde moderne - a fost și va rămâne una dintre prioritățile de bază ale mandatului pe care mi l-am asumat la conducerea Ministerului Apărării Naționale. Cunoașteți eforturile majore pe care le depunem pentru reîmprospătarea efectivelor armatei. Cu sprijinul Guvernului României, am reușit să deblocăm, pentru acest an, 6.500 de posturi, pentru încadrarea cărora am declanșat o campanie de recrutare fără precedent. În paralel, am acționat și pe palierul educațional și formativ, pentru că nu ne dorim simpla refacere cantitativă a resursei de personal, ci punem calitatea pe primul plan. O construcție durabilă începe de la temelie, iar readucerea învățământului militar în coordonatele modernității înseamnă fundații solide și trainice pentru edificarea Armatei României de mâine, cea căreia generațiile care vor veni îi vor încredința misiunile esențiale de securitate națională.

Concomitent cu amplele proiecte de extindere și modernizare a infrastructurii declanșate în multe dintre instituțiile noastre de învățământ, pe care le vedeți și de care veți beneficia, am mărit și cifrele de școlarizare la toate nivelurile. Numai la Institutul Medico-Militar, de exemplu, am prevăzut un număr dublu de locuri la admitere.

În ceea ce privește învățământul liceal militar, anul școlar 2018-2019 ne găsește într-o echipă mult mai puternică: după refacerea, în 2016, a Colegiului Național Militar “Tudor Vladimirescu” de la Craiova, astăzi, la Constanța, după 20 de ani de la desființare, Colegiul Național Militar “Alexandru Ioan Cuza” reîntregește clubul de elită al învățământului liceal militar. Le urăm mult succes și așteptăm cu mult interes rezultatele primei generații de elevi.

Sunt cu adevărat mândru să constat că sistemul militar de învățământ românesc este unul cu adevărat performant, un sistem de elită menit a produce elite.

Dacă privim doar rezultatele obținute de colegiile naționale militare, ai căror absolvenți promovează în totalitate și cu medii foarte mari examenele de bacalaureat din ultimii ani, înțelegem că la Alba Iulia, la Breaza, la Câmpulung Moldovenesc, la Craiova și, cu siguranță, și la Constanța – din acest an, se face carte cu adevărat.

În aceleași coordonate se înscriu și rezultatele școlilor de formare a maiștrilor militari și subofițerilor care asigură, an de an, promoții de specialiști foarte bine pregătiți, care performează la cele mai înalte niveluri în executarea misiunilor din teatrele de operații, dar și în împlinirea importantelor misiuni încredințate în țară.

Vă spuneam că nu vă așteaptă un an ușor. Dar vă asigur că, la finalul lui, vă veți bucura de roadele muncii voastre.

Priviți rezultatele celor ce au trecut înaintea voastră prin băncile în care vă aflați: sunt, astăzi, studenți cu rezultate excelente în academiile categoriilor de forțe sau în Academia Tehnică Militară. Din acest an, câțiva se află la studii în cele mai prestigioase academii de formare a ofițerilor din Statele Unite ale Americii. După finalizarea studiilor, predecesorii dumneavoastră au devenit profesioniști redutabili, ofițeri, maiștri militari și subofițeri angajați în misiuni complexe și importante. Sunt oameni în care țara își pune, pe drept, nădejdea. Sunt modelele voastre, de la care vă puteți inspira.

Priviți, de asemenea, la dascălii voștri: prin mâinile lor au trecut generații și generații de elevi pe care i-au purtat, cu răbdare și cu pricepere, spre rezultate pe care puțini le pot obține.

Și, nu în ultimul rând, priviți la părinții voștri. Veți înțelege din privirile lor atât grija pe care v-o poartă, cât și mândria că v-au putut susține pentru împlinirea visului de a vă pregăti pentru o carieră în Armata României. Sunteți datori să le confirmați speranțele și încrederea și să le împliniți bucuria, prin rezultate cât mai bune la învățătură.

Vă urez tuturor un an școlar de succes, cu rezultate deosebite, și vă asigur, încă o dată, că veți avea în conducerea ministerului sprijin permanent, astfel încât să beneficiați de cele mai bune condiții de viață și de învățământ, pe măsura renumelui școlilor voastre, dar și a așteptărilor pe care le avem de la voi!”, a transmis ministrul.

P.S., L.M.

luni, 10 septembrie 2018715
Comentarii

00Amiral(13 sep 09:57)
Soldatule taci si sapa!
11soldat(10 sep 12:15)
hotii din visteria statului
mai mult...Ultima oră
18 sep 00:00Ultima orăLucrări de reparații în Campusul Social Henri Coandă

Regia Autonomă "Exploatarea Domeniului Public și Privat" Constanța a anunțat, pe site-ul propriu, organizarea...109

18 sep 00:00Ultima orăEl este tânărul erou care a ajutat pompierii la teribilul incendiu din Faleză Nord!338
18 sep 16:27Ultima orăŞedinţă de Guvern marţi, pentru referendum45
18 sep 15:53Ultima orăCARAMBOL la intersecție cu bulevardul Lăpușneanu: au fost "șifonate" și mașini parcate!

Un bărbat, în vârstă de 26 de ani, marți, 18 septembrie, în jurul orei 14:40, a condus un autoturism pe strada...1188

18 sep 00:00Ultima orăTRAFIC RESTRICȚIONAT în Constanța, pentru ASFALTARE. Iată unde!281
18 sep 00:00Ultima orăAmbasada Suediei, reacție după gafa de protocol Dăncilă-Juncker: 'În Stockholm s-a găsit o soluție pentru decongestionarea traficului'259
18 sep 00:00Ultima orăCERT-RO: Atenţie la apelurile primite pe telefon de la numere din exteriorul României; pot fi tentative de vishing

Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică - CERT-RO atrage atenţia, pe pagina sa de...283

18 sep 00:00Ultima orăSocietatea de Științe Istorice, diagnostic dur după ce a analizat manualul de clasa a VI-a: Abateri, deficiențe, erori factuale, inadecvări și prea multe greșeli de scriere109
18 sep 14:31Ultima orăNoi focare de Pestă Porcină, depistate în judeţul Constanţa: peste 100 de porci au fost ucişi!551
18 sep 00:00Ultima oră'Vibraţii în 3D', la Muzeul de Artă din Constanţa!

Personalitate artistică recunoscută pe plan internațional și aproape necunoscută în România, sculptorul Marian...165

18 sep 00:00Ultima orăKelemen, întrebat dacă Dăncilă poate face faţă preşedinţiei Consiliului UE: Bănuiesc că de foarte puţine ori va avea ea ocazia. Sper! Sper că vom face faţă122
18 sep 00:00Ultima orăKlaus Iohannis, atac la Guvern după Summitul de la Cotroceni. Președintele anunță rezultatele reuniunii173
Vremea
22°18.6° - 22° marţi, 18 septembrie 2018
cer seninUmiditate: 100%
Vânt: 4.26 m/s din E
Presiune: 1035.44 milibari

Loto
6/4981014233037
5/40241136398
joker121821283213
Horoscop
mai mult...SPSportRT
18 sep 00:00SportSimona Halep, pentru a 46-a săptămână pe primul loc. La ce distanţă se află faţă de rivalele sale

Simona Halep a început săptămâna cu numărul 46 pe primul loc în clasamentul WTA. Pe locul secund se află daneza...405

18 sep 00:00SportChivu e de neoprit în Italia! Echipa sa a ajuns la două trofee câştigate în două săptămâni

Cristian Chivu a mai cucerit un trofeu de antrenor cu echipa U14 a Interului. Fostul căpitan al naţionalei României...568

18 sep 00:00SportDorinel Munteanu este noul antrenor al Concordiei Chiajna. Ce le-a cerut jucătorilor

Dorinel Munteanu este noul antrenor al Concordiei Chiajna și a conduce ieri deja primul antrenamentul echipei ilfovene,...321

18 sep 00:00SportDică s-a săturat! Antrenorul FCSB a cedat nervos din cauza lui Gigi Becali

După 1-1 cu CFR Cluj, Gigi Becali l-a criticat pe antrenorul Nicolae Dică și jocul echipei, spunând că îl va...732

Local
18 sep 01:16LocalXTC SHARING va construi un imobil de locuințe colective în Năvodari

S.C. XTC SHARING S.R.L. intenționează să ridice un bloc în orașul Năvodari, iar din acest motiv a fost depus la...617

18 sep 00:14LocalTânărul din Cernavodă beat şi drogat, care a produs accidentul rutier mortal din Mamaia, va fi judecat pentru crimă

Tânărul din Cernavodă care a provocat accidental mortal în staţiunea Mamaia, la trecerea de pietoni din dreptul...9206

18 sep 01:16LocalFIVE HOLDING SA va ridica un ansamblu de blocuri și spații comerciale

S.C. FIVE HOLDING S.A. a depus la Agenția Națională pentru Protecția Mediului (APM), un proiect ce vizează...1765

18 sep 00:13LocalCRIMĂ ÎN CONSTANȚA: O PERSOANĂ A MURIT DUPĂ CE A FOST ÎNJUNGHIATĂ

Intervenție contracronometru în județul Constanța, în localitatea Faclia! Cadrele medicale au fost solicitate să...5390

18 sep 00:14LocalVIDEO. O ambulanță din Constanța a intrat într-o clădire dezafectată. A evitat un camion!

La un pas de tragedie! O ambulanță din Constanța, tip B2, în timp ce se afla în misiune, în drum spre...2307

18 sep 13:51LocalUn motociclist din Constanța a accidentat un biciclist mort de beat!

Un bărbat de 42 de ani din Constanța, la data de 16 septembrie a.c, în timp ce conducea o motocicletă în...659

18 sep 00:43LocalCOD ROŞU de amenzi pe litoral: constănţenii, 'arşi' de poliţiştii locali!

În perioada 10 - 16 septembrie 2018, polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța au...657

18 sep 00:42LocalRAZII pe șoselele din Constanța: 'a plouat' cu șoferi băuți!

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Constanța, la data de 16 septembrie a.c., au depistat un bărbat, în...2113

18 sep 00:41LocalPicături de istorie, spectacolul care a adus la viață poveștile Tomisului antic

Spectacolul „Picături de istorie”, care a avut loc sâmbătă seara, în centrul vechi al Constanței, a adus la...363

18 sep 00:40LocalUn tânăr a furat dintr-un magazin din Năvodari!

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Năvodari, la data de 16 septembrie a.c., au identificat un tânâr, în...373

Politică
18 sep 16:35PoliticăJudeţul Constanţa ar putea rămâne şi fără subprefectul Levent Accoium

Ape tulburi în PSD, iar tensiunile de la centru se resimt şi în teritoriu, unde chestiuni precum lipsa unor...2141

18 sep 01:15PoliticăPRECIZĂRI IMPORTANTE DIN PARTEA GUVERNULUI, DUPĂ ÎNTÂLNIREA RATATĂ CU JUNCKER!

Urmare a unor informații publicate în spațiul public referitoare la așa zisa întârziere a premierului Viorica...752

18 sep 01:15PoliticăKlaus Iohannis, la Summitul ”Inițiativa celor Trei Mări”: Viitorul Uniunii Europene este unul al unităţii şi coeziunii

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat luni, la deschiderea oficială a Forumului de Afaceri al Iniţiativei celor Trei...204

18 sep 00:50PoliticăLiviu Dragnea, anunț CATEGORIC: Funcția de președinte al PSD nu se ia cu japca

Liderul PSD Liviu Dragnea e categoric privind plecarea sa din fruntea PSD. După ce zilele trecute anunța că e dispus...407

18 sep 00:48PoliticăFostul viceprimar al unei localități din Tulcea, găsit incompatibil!

Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate și conflict de interese de natură...500

18 sep 00:47PoliticăTeodorovici despre accesul românilor la servicii medicale: Nimeni nu va avea de suferit, nimeni nu va primi mai puţin

Nimeni nu va avea de suferit şi nu va primi mai puţin pe zona de asistenţă medicală, în condiţiile în care...348

18 sep 00:42PoliticăContinuă lucrările de asfaltare în Constanţa! Iată zonele vizate!

Oraşul Constanţa a fost mult criticat de către locuitori privind mai multe aspecte. Printre ele reamintim...1006

18 sep 01:17PoliticăDonald Trump, mesaj pentru Klaus Iohannis: preşedintele SUA menţionează tema gazelor naturale

Președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, a transmis Președintelui României, Klaus Iohannis, în...470

18 sep 01:17PoliticăPonta intervine exploziv în scandalul violențelor din 10 august: 'Dragnea a dat ordinul'. Fostul premier anunță o toamnă incendiară

Liderul Pro România Victor Ponta a declarat, duminică, în cadrul unei conferințe de presă că violențele de la...511

18 sep 01:19PoliticăO celebră judecătoare face DEZVĂLUIRI despre SECRETELE protestului magistraților: 'Mă scuzați, dar eu nu mă las manipulată! Nu au venit pentru asta'

Aproape 200 de judecători și procurori au participat, timp de o oră, la un miting tăcut, pe treptele Curții de Apel...1400

Monden
18 sep 00:00MondenActrița din „Neveste Disperate”, diagnosticată cu cancer

Starul din ”Neveste Disperate”, Marcia Cross, a dezvăluit că a fost diagnosticată cu cancer în trecut și că,...219

18 sep 00:00MondenBăiețelul Magdei Vasiliu a început școala în Italia. Vlad a fost diagnosticat cu cancer, în urmă cu mai bine de un an

Magda Vasiliu a trăit azi cele mai frumoase emoții. Băiețelul ei, Vlad, a început școala în Italia, după ce mai...260

18 sep 00:00MondenMihai Trăistariu merge din nou la Eurovision. „Va fi a zecea participare”

Mihai Trăistariu nu se lasă și plănuiește o nouă participare la Eurovision 2019. Artistul recunoaște că urcă...173

18 sep 00:00MondenRichard Gere va deveni tată la vârsta de 69 de ani

Richard Gere va deveni din nou tată, la vârsta de 69 de ani. Soţia sa, Alejandra Silva, mai tânără cu aproape 35...251

18 sep 00:00MondenCher a vorbit în premieră despre scânteia care a aprins pasiunea dintre ea şi Tom Cruise

Cântăreaţa şi actriţa americană Cher a vorbit în premieră despre scânteia care a aprins pasiunea dintre ea şi...332

18 sep 00:00MondenPentru prima dată în aproape 40 de ani, Paul McCartney se află în fruntea topului american Billboard

Paul McCartney tocmai a urcat în fruntea clasamentului de referinţă al vânzărilor de albume în SUA, topul...154

18 sep 00:00MondenA apărut primul trailer oficial pentru ''Mary Poppins Returns'', cu Emily Blunt în rolul principal

Magia revine pe marile ecrane odată cu coborârea din cer a lui Mary Poppins în primul trailer oficial al mult...152

18 sep 00:00MondenRod Stewart declară într-un mesaj video că abia aşteaptă să vină la Bucureşti

Cântăreţul britanic Rod Stewart declară într-un clip postat vineri seara pe pagina sa de Facebook că abia...141

18 sep 00:00MondenPremiile Emmy 2018: Tendinţe şi recorduri înaintea celei de-a 70 ediţii

Gala premiilor Emmy, care răsplătesc în fiecare an cele mai valoroase producţii americane de televiziune, va avea...141

18 sep 00:00MondenLungmetrajul "Green Book", de Peter Farrelly, marele învingător la Festivalul Internaţional de Film de la Toronto

Lungmetrajul "Green Book", regizat de Peter Farrelly, a câştigat duminică cel mai important trofeu - Premiul...143

Mapamond
18 sep 00:00MapamondPremierul spaniol propune o reformă constituţională care să elimine măsurile de protecţie judiciară pentru politicieni

Premierul spaniol, socialistul Pedro Sanchez, a propus luni o reformă constituţională menită să pună capăt...138

18 sep 00:00MapamondPetro Poroşenko a emis un decret privind denunţarea Tratatului de prietenie şi parteneriat între Ucraina şi Rusia

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a semnat un decret privind punerea în aplicare a deciziei din 6 septembrie a...139

18 sep 00:00MapamondElveţia nu va tolera o intensificare a activităţii de spionaj din partea Rusiei pe teritoriul său

Elveţia ''nu va tolera'' o ''escaladare'' a activităţilor de spionaj rusesc pe teritoriul său, a declarat luni...132

18 sep 00:00MapamondOficialităţi ruse susţin că au dovezi că Ucraina a doborât avionul companiei Malaysia Airlines în 2014

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării din Rusia, Igor Konaşenkov, a declarat luni că ţara sa are dovezi...163

18 sep 00:00MapamondDoar 15% dintre britanici cred că guvernul gestionează bine problema imigraţiei

Doar 15% dintre britanici cred că guvernul a gestionat în mod competent chestiunea imigraţiei, potrivit unui nou...146

18 sep 00:00MapamondKremlinul spune că cei doi ruşi suspectaţi că l-au otrăvit pe Skripal nu au nimic de-a face cu Putin

Cei doi ruşi suspectaţi că l-au otrăvit pe fostul spion rus Serghei Skripal şi pe fiica sa Iulia nu au nimic de-a...141

18 sep 00:00MapamondBulgari din diaspora au participat la Sofia la un protest împotriva corupţiei

Sute de cetăţeni bulgari care trăiesc în afara ţării au călătorit la Sofia şi s-au strâns duminică în faţa...148

18 sep 00:00MapamondCirca 1.000 de unguri au manifestat împotriva lui Viktor Orban la un miting pro-UE

Circa 1.000 de unguri au manifestat duminică împotriva premierului Viktor Orban la un miting pro-UE organizat de...132

18 sep 00:00MapamondPoliţia germană investighează un posibil atac antisemit la Frankfurt

Poliţia germană a deschis o investigaţie după ce un tânăr evreu de 20 de ani a fost atacat la Frankfurt la...141

18 sep 18:33MapamondSpania: Panică la metroul din Madrid, după ce laptopul unei femei i-a luat foc în geantă

Autorităţile spaniole s-au văzut nevoite să evacueze luni dimineaţă o garnitură de metrou care circula pe linia 9...133

Sănătate
18 sep 16:33SănătateUn reputat chirurg pediatru din Turcia vine la Constanţa. Şansă în plus pentru copiii nascuţi cu malformaţii grave

În data de 29 septembrie a.c., prof. dr. Ahmet Alptekin, unul dintre cei mai cunoscuţi chirurgi pediatri din Turcia,...334

17 sep 01:03Sănătate„11 căi de luptă împotriva depresiei” – ghid practic, în biblioteca virtuală Baylor

Biblioteca virtuală Baylor se îmbogăţeşte cu un nou ghid de stil de viaţă: „11 căi de luptă împotriva...566

15 sep 00:49SănătateSANAMED nu are contract cu CJAS: ‘În cazul analizelor pentru copii este nevoie de un bilet de trimitere cu parafa medicului!’

Mămica unui băiețel de trei ani a reclamat, zilele trecute, faptul că în momentul în care s-a prezentat la...1313

13 sep 00:38SănătateVeste bună pentru copiii și tinerii cu DIABET: statul va deconta aparatele de monitorizare a glicemiei

Guvernul a adoptat, în ședința de joi, 13 septembrie a.c., un proiect de modificare a Programului național de diabet...1831

14 sep 00:28SănătateEchipa de baschet feminin a Constanţei, pregătită de noul sezon competiţional!

Nou promovată, PHOENIX CONSTANȚA, începe noul sezon competițional 2018-2019 în Liga Națională de Baschet Feminin...486

13 sep 00:38SănătateLupta împotriva depresiei continuă: '11 căi de luptă împotriva depresiei'

Se crede, în mod greşit, că depresia este o stare pe care persoanele afectate şi-o pot controla sau schimba brusc,...692

12 sep 23:20SănătateSimpozion dedicat medicilor din rețeaua sanitară a MAI, în stațiunea Mamaia

Staţiunea Mamaia va găzdui, în perioada 27 – 29 septembrie a.c., a XXI-a ediţie a Simpozionului Național ”Prof....586

10 sep 00:53SănătateInfarctul miocardic acut, cel mai mare „ucigaș” în 2017

Infarctul miocardic acut a fost, în 2017, motivul medical care a dus la cele mai multe decese, se arată în datele...706

8 sep 00:40SănătateRujeola face noi victime: alte 78 de cazuri în ultima săptămână

Alte 78 de cazuri nou-confirmate de rujeolă au fost raportate în ultima săptămână, cele mai multe fiind în...548

5 sep 00:55SănătateMinisterul Sănătăţii depune plângere penală împotriva celor care au promovat şi distribuit informaţii potrivit cărora vaccinurile ar fi ineficiente

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, miercuri, că instituţia pe care o conduce intenţionează să...574