REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
18.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

A treia zi de proteste. Constănţenii au ieşit din nou în stradă

A treia zi de proteste. Constănţenii au ieşit din nou în stradă

Replica API 6 noiembrie 2015 | 00:00 183

„Trebuie schimbat întreg sistemul”

„Trebuie schimbat întreg sistemul”

A fost încă o seară de proteste în Capitală, dar şi în ţară, pentru a treia zi la rând. Mobilizarea a fost făcută, din nou, pe Facebook. Revolta de marţi, provocată de tragedia din clubul Colectiv, a dus la demisia guvernului Victor Ponta. Joi, cei care au protestat au cerut reformarea întregii clase politice. În Bucureşti, oamenii au agitat steaguri naţionale, au suflat în fluiere şi vuvuzele şi au purtat pancarte cu mesaje precum: „Vrem un viitor în propria ţară”, „Tată, mamă, îmi iau ţara înapoi”, „România lucrului bine făcut?”, „Eu nu sunt Preafericit şi vreau doar lideri pe merit, „Corupţia ucide”, „Nu schimbăm un nume, schimbăm un sistem”, „Nu plecăm acasă, morţii nu ne lasă”, „Toate partidele, aceeaşi mizerie”. Pe pancartele protestatarilor au putut fi văzute şi mesaje precum „Senatori + deputaţi = mafioţi imunizaţi", „DNA fii tare, vrem deratizare”.

La Constanţa, sute de oameni s-au adunat în faţa Prefecturii, iar apoi au mărşăluit pe bulevardul Tomis, scandând: „Ieşiti din casă dacă vă pasă! România! Colectiv!”. Reamintim că pe Facebook, a fost organizat un eveniment de acest gen şi pentru vineri - un „Marş Colectiv”, programat de la ora 20.00. La Constanţa, punctul de întâlnire fiind la Primărie. „Nu este de ajuns că a demisionat premierul, că se schimbă guvernul. Trebuie schimbat întreg sistemul, întreaga clasă politică”, a declarat un constănţean prezent la protest.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102