REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

A vrut să dea lovitura vieţii: a furat bijuterii de 60.000 de lei dintr-o vilă de pe Primăverii

A vrut să dea lovitura vieţii: a furat bijuterii de 60.000 de lei dintr-o vilă de pe Primăverii

Replica API 8 aprilie 2013 | 00:00 171

Abia ieşit din închisoare, prins după ce vecinii au dat alarma

Abia ieşit din închisoare, prins după ce vecinii au dat alarma

Un fost puşcăriaş va ajunge din nou în spatele gratiilor după ce a furat bijuterii estimate la suma de 60.000 de lei din locuinţa unui constănţean. A profitat de momentul în care proprietarul locuinţei era plecat, a forţat una dintre ferestre şi, ajutat de doi complici, a sustras câteva sute de grame de bijuterii din aur, doar că bucuria hoţilor a fost de scurtă durată.

Poliţiştii Secţiei 1 au fost sesizaţi sâmbătă seara de către un bărbat, cu privire la faptul că persoane necunoscute au pătruns în locuinţa vecinului. Deplasaţi cu operativitate la faţa locului, în urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii au depistat în scurt timp un tânăr de 18 ani, Sinan Aidar, din localitatea Ciocârlia. La controlul corporal sumar, asupra acestuia au fost găsite mai multe bijuterii şi două ceasuri, ale căror provenienţă nu a putut să o justifice. Din verificări, poliţiştii au stabilit că, tânărul depistat, prin escaladarea gardului curţii şi forţarea unei ferestre de la parterul imobilului tip casă cu etaj, a pătruns în locuinţă, în acest timp proprietarul fiind plecat de la domiciliu, de unde a sustras bunurile găsite asupra sa. Prejudiciul în valoare de 60.000 lei a fost recuperat în totalitate şi predat părţii vătămate. Cercetările au fost preluate de poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Constanţa, în cauză fiind întocmit dosar penal, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat. Suspectul a fost reţinut pe bază de ordonanţă, fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul IPJ Constanţa, iar ieri a fost prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă. "Un vecin a observat furtul, a pus imediat mâna pe telefon şi a sunat la 112. Mesajul a fost transmis către cea mai apropiată patrulă de pe raza Secţiei 1, poliţiştii s-au deplasat acolo şi i-au surprins pe hoţi exact când ieşeau din locuinţă. Doi au reuşit să fugă, doi minori după aspect, iar celălalt a fost prins. Cel care a fost prins era exact cel care luase bunurile din casă. Avea la el o cagulă, îşi improvizase nişte mănuşi din ciorapi, a fost prins şi imobilizat. A fost reţinut de poliţişti pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore şi astăzi (n.r. - ieri) a ajuns la instanţă cu propunere de arestare pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat", a declarat, pentru "Replica", şeful Poliţiei Municipiului Constanţa, comisar-şef Emilian Pârvu. Autorul furtului se numeşte Sinan Aidar, ieşit recent din închisoare, acolo unde a mai stat doi ani pentru aceeaşi infracţiune. Proprietarul casei prăduite de hoţi pe strada Primăverii din municipiul Constanţa se numeşte Gheorghe Manole, iar soţia acestuia ne-a confirmat faptul că locuinţa nu era dotată cu sistem de alarmă, însă mai mult ca sigur, după această întâmplare, această dotare nu va lipsi. Totodată, aceasta ne-a spus că hoţii au reuşit să intre în casă cu ajutorul unei cazmale găsite în curtea locuinţei şi cu ajutorul căreia aceştia au reuşit să forţeze geamul prin care au pătruns în casă.

Muftiul, trei primari, un fost consilier municipal şi doi şefi de instituţii, prădaţi de hoţi

De pe aceeaşi stradă, Primăverii, în urmă cu doi ani victimă a hoţilor a fost şi Dionisie Culeţu, şeful Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor, care a rămas fără bijuteriile de familie. Nici până în prezent nu sunt cunoscuţi autorii jafului, iar prada nu a fost recuperată. Şi fostul consilier local municipal Dănuţ Moisoiu a fost vizitat de hoţi, de două ori în doi ani, de asemenea fiind furate bunuri de valoare. Hoţii au acţionat în 2005-2006, iar Moisoiu nu şi-a recuperat prejudiciul. Un alt şef de instituţie prădat de hoţi este medicul Rodica Ciulea, şefa Centrului Medical Judeţean Constanţa, căreia hoţii i-au furat bijuteriile în valoare de 60.000 lei, din vila de la Agigea, în care locuieşte împreună cu soţul său, Dionisie Onoriu Ciulea. Vila de la Agigea nu beneficia de un sistem de alarmă şi camere de supraveghere. Evenimentul a avut loc pe 19 decembrie 2011. Locuinţa primarului din Mihail Kogălniceanu, Anca Belu, a fost şi ea călcată de hoţi. Borfaşii au forţat atunci geamurile şi au intrat, făcând prăpăd în calea lor. Aceştia nu au plecat cu mâna goală, furând mai multe bijuterii din aur, în valoare de aproximativ 60.000 lei. Nefericitul eveniment s-a întâmplat în luna noiembrie a anului trecut. Hoţii "muncesc" şi de Revelion. A simţit-o pe pielea lui chiar şeful cultului musulman din România, Muftiul Iusuf Muurat, care a fost păgubit în noaptea de Revelion. Acesta a observat chiar în dimineaţa de 1 ianuarie 2012 că i-au fost furate bijuterii în valoare de peste un miliard de lei vechi, plus o sumă de bani. Bijuteriile furate din casa Muftiului erau inele, coliere şi cercei din aur galben şi roşu, cadouri pe care Iusuf Muurat le-a făcut soţiei de-a lungul timpului. Nici primarul comunei Poarta Albă nu a fost ocolit de hoţi. În anul 2009, hoţii au furat bijuterii şi din casa primarului, Vasile Delicoti. Interesant este că hoţii care i-au prădat pe cei amintiţi mai sus nu au fost prinşi nici până la ora actuală. Cel a cărui casă a fost prădată de hoţi, dar care şi-a recuperat prejudiciul este Cristian Cârjaliu, primarul localităţii Agigea, asta după ce i-au fost furate mai multe obiecte din aur, printre care lănţişoare şi verighete. Deşi bunurile din aur care au fost date la amanet în scopul valorificării, acesta şi-a recuperat lănţişoarele şi verighetele.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614