REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
12.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

A vrut să scape de dosar: a încercat şi cu avocatul, şi cu mita la Poliţie

A vrut să scape de dosar: a încercat şi cu avocatul, şi cu mita la Poliţie

Replica API 16 septembrie 2013 | 00:00 184

Flagrant în Kogălniceanu

Flagrant în Kogălniceanu

Scandal cu bâte şi macete, în data de 5 septembrie, în localitatea constănţeană Piatra. Evenimentul nu a degenerat, poliţiştii reuşind la acea dată să calmeze spiritele şi au întocmit, aşa cum era firesc, şi lucrările penale pe numele celor angrenaţi în răfuială. Însă lucrurile nu s-au încheiat doar cu atât pentru unul dintre protagoniştii bătăii, şi asta pentru că individul, după ce a văzut că nu reuşeşte alături de avocatul său să "îmbuneze" lucrurile la postul de poliţie din Mihail Kogălniceanu, a încercat să mituiască un poliţist.

Potrivit IPJ Constanţa, un poliţist din cadrul Postului de Poliţie Comunal Mihail Kogălniceanu din Constanţa s-a desistat cu privire la faptul că un bărbat cercetat penal, încearcă să îi ofere o sumă de bani pentru soluţionarea favorabilă a dosarului penal. Oamenii legii din Mihail Kogălniceanu, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa şi a ofiţerilor D.G.A. Constanţa au organizat prinderea în flagrant a respectivului bărbat - Petrişor Cătălinoiu, de 43 de ani, din localitate, care a încercat să ofere poliţistului care s-a desistat, suma de 1.000 lei. Cătălinoiu a fost reţinut pentru 24 de ore, iar apoi prezentat instanţei cu propunere de arestare. În cursul zilei de duminică, instanţa a decis ca individul să fie arestat preventiv pentru 10 zile. Cătălinoiu era cercetat în dosarul scandalului din localitatea Piatra, din data de 5 septembrie. La momentul respectiv, pe fondul consumului de alcool, într-un bar din localitate a izbucnit un scandal între mai multe persoane. Unul dintre scandalagii a decis să apeleze şi la "rudele din Constanţa", pe care le-a sunat şi le-a chemat în ajutor. Cu mic, cu mare, oamenii s-au mobilizat cu bâte şi o macetă către Piatra, însă, înainte de a se lăsa cu multe capete sparte, a intervenit şi Poliţia. Bătăuşii, între care şi Cătălinoiu, au fost "strânşi" şi conduşi al sediul din Mihail Kogălniceanu. "Cătălinoiu este din Kogălniceanu, însă este cunoscut şi în cartierul Palas din Constanţa. Are cazier, a făcut 9 ani de închisoare pentru viol, are la activ şi infracţiuni rutiere, dar şi furturi comise pe teritoriul Franţei. Ştiindu-se cu probleme, atunci când a mai fost solicitat la Poliţia din Kogălniceanu, pentru declaraţii, a venit cu avocatul. A încercat să ne convingă de faptul că avea la el un mic cuţitaş pe care îl folosea să deschidă conserve. Avocatului i-a fost însă prezentată maceta pe care o avea Cătălinoiu asupra sa, o macetă pe care abia o ţineai cu ambele mâini, prin urmare nu a mai susţinut varianta cuţitaşului", au relatat oamenii legii. "Cătălinoiu a ameninţat în sediul de Poliţie, dar suntem deja obişnuiţi cu astfel de ieşiri ale unor indivizi. Când a văzut că nu ne impresionează, l-a căutat pe poliţistul care a întocmite actele de cercetare, pe agentul Adrian Moldoveanu, şi i-a spus că îi oferă bani dacă soluţionează favorabil dosarul penal. Colegul nostru a anunţat mai departe şi a fost organizat flagrantul", au mai declarat, pentru "Replica" de Constanţa", poliţiştii din Kogălniceanu.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614