REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

ABADL, despre calitatea apei după scufundarea navei Gueen Hind: NU a fost afectată de incident

ABADL, despre calitatea apei după scufundarea navei Gueen Hind: NU a fost afectată de incident

Replica API 29 februarie 2020 | 16:19 682

Administrația Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral continuă monitorizarea acvatoriului portuar pe perioada descărcării navei MV Queen Hind de cadavrele animalelor rămase în corpul acesteia în vederea prevenirii unei eventuale poluări accidentale ce poate surveni în timpul acestei operațiuni. Nava MV Queen Hind a fost ranfluată și ancorată în dana 10 a Portului Midia, încă din data de 25.02.2020, în vederea ecarisării și curățirii acesteia.

De la data incidentului, 24.11.2019, care a avut loc, în Acvatoriul Portului Midia, și anume eșuarea navei încărcate cu cca. 14.600 capete ovine A.B.A.D.L. a monitorizat calitatea apei acvatoriului Portului Midia, precum și a Mării Negre, din punct de vedere fizico-chimic prin prelevarea de probe.

Până în prezent, Administrația Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral a participat la ședințele Comandamentului Județean pentru Situații de Urgență și a avut ca implicare monitorizarea calității apei din acvatoriul Portului Midia.

În perioada 29.11.2019 – 28.02.2020 au fost efectuate 15 campanii de prelevare din următoarele puncte:

1. Marea Neagră - Intrare Port Midia - Zona Far izobata de 5m

2. Acvatoriul Portului Midia - 50 m Tribord navă Queen Hind

3. Acvatoriul Portului Midia - 50 m Babord navă Queen Hind

4. Zona de sud a digului Portului Midia (în afara acvatoriului) – punct de referință, unde A.B.A.D.L. monitorizează cu frecvență trimestrială toți indicatorii fizico-chimici și cu frecvență lunară metalele.

Specialiștii Administrației Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral au analizat rezultatele obținute cu valorile caracteristice apei Mării Negre, respectiv cu limitele naționale și s-a constatat că probele de apă prelevate își păstrează valorile caracteristice apelor costiere.

Potrivit celor prezentate mai sus, până în prezent, calitatea apei Mării Negre nu a fost afectată de incident.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Da, apa e la fel de curata ca ABADL. Se cauta sa mature sub pres toata povestea.
6
0
La cat at pompat apa cand era nava gaurita ati barbotat toata mizeria din nava si ati pompat in mare toate putrefactiile.
3
0
cu alogeni ajungi sefi care spun ca totul este okay dpdv al sigurantei si sanatatii populatiei... SRI-ul ce face?
5
0
dar cu parere de rau observ ca directorii si sefii numiti de catre pn l sunt de o oligofrenitate maxima. plus prostie cat cuprinde. vin ai nostri, pleaca ai nostri...
4
0
se apropie pastele,oile se vor vinde ca painea calda ,atentie la pastrama afumata.....
3
1
Iresponsabili, sa-i bagam obligatoriu la apa pe ei, pe cei de la ABADL timp de 3 ore sa vedeti cum iau si coronavirus.
6
0
Bai astia de la ABDAL fiti atenti ce spuneti pentru ca vine vara si se poate ca uni oameni care merg la plaja Navodari sa capete cine stie ca fel de boala tocmai din cauza aceste apei "curate",daca v-a fi asa ceva platiti voi pentru informatii false sau o dati la intors?. 2 Stie cineva cati lei a cheltuit statul de cand s-a scufundat nava asta si pana acum?,pentru ca eu nu am vazut nimic in presa.
9
0
astia si dsp-ul mancau rahat si asta vara despre faptul ca e-coli era in apa marii in limite normale... asta cu atatea deversari de rahat de la blocurile noi din Mamaia si Navodari... dar acum ?!? hai sictir cu bola prostanacul ajuns director si prostii aia de la dsp !
10
0
Mintiti ca porcii ordinarilor la zid cu voi ! Nu mai aveti spaga la vara ai ?
7
1
Adica au stat in mare 14000 de cadavre de oi timp de 3 luni si acum apa este si mai curata ca inainte, ok..
15
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614