REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

ABANDONAT de MAMĂ în GALAȚI, va fi PRELUAT de Protecția Copilului Constanța!

ABANDONAT de MAMĂ în GALAȚI, va fi PRELUAT de Protecția Copilului Constanța!

Replica API 24 iulie 2021 | 20:44 1656

Copilul abandonat de mamă în Galați va fi adus la Constanța. Vă reamintim faptul că o femeie de 29 de ani din Mangalia și-a abandonat copilul de numai 5 ani pe un bulevard al municipiului Galați. Alertate fiind, autoritățile au luat măsuri asupra mamei, iar copilul a fost preluat de DGASPC Galați. Luni, 26 iulie, minorul va fi adus la Constanța și va fi preluat de un asistent maternal din cadrul DGASPC Constanța.

foto: știripescurt.ro

O tânără în vârstă de 29 de ani din Mangalia şi-a abandonat copilul de 5 ani pe o stradă din Galaţi, pe motiv că nu o asculta, după ce l-a minţit că pleacă să îi cumpere covrigi. Aceasta a plecat din comuna Cudalbi, acolo unde locuieşte, împreună cu fiul ei, în Galaţi, iar la întoarcere, în timp ce se aflau aproape de staţia de microbuz, femeia şi-a minţit copilul că merge să îi cumpere covrigi, însă s-a urcat în microbuz şi l-a abandonat pe micuţ pe stradă.

Trecătorii au alertat autoritățile

Ore în şir, copilul şi-a aşteptat mama, cu ochii în lacrimi, însă femeia nu s-a mai întors. Oamenii care au trecut prin zonă l-au văzut pe băieţel plângând şi au sunat la numărul unic de urgenţă 112 pentru a cere ajutorul Poliţiei.

Comunicatul dat de IPJ Galați

"În data de 22 iulie 2021, în jurul orei 10:45, Inspectoratul de Poliție Județean Galați a fost sesizat prin apel 112 cu privire la faptul că un minor cu vârsta de aproximativ 5 ani, a fost găsit singur, dezorientat, pe strada Siderurgiștilor, în fața clădirii cunoscută sub numele de ”Casa Roșie”, din municipiul Galați.

La fața locului s-a deplasat un echipaj din cadrul Secției 2 Poliție Galați, care a constatat faptul că cele sesizate se confirmă. Minorul a fost preluat de poliție, iar în urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta a fost abandonat în zona respectivă chiar de mama sa. Aceasta, o femeie în vârstă de 29 ani, din Mangalia, județul Constanța, ce domiciliază fără forme legale în comuna Cudalbi, județul Galați, s-a deplasat în cursul dimineții cu un microbuz în municipiul Galați împreună cu minorul și pe motiv că acesta nu o ascultă, l-a lăsat în acea zonă, după ce i-a transmis acestuia că se duce să cumpere covrigi.

Femeia a fost identificată în comuna Cudalbi, la adresa unde locuiește fără forme legale și a fost condusă la sediul Secției 2 Poliție pentru audieri.

În cauza de față, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abandon de familie, cercetările fiind continuate de polițiști sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați", se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Galaţi.

Mama, plasată sub control judiciar

Femeia a fost plasată sub control judiciar pentru 60 de zile, a transmis Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Galaţi. Potrivit sursei citate, iniţial, femeia a fost reţinută pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore şi introdusă în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul IPJ Galaţi. Vineri, ea a fost prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, care a luat măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 zile.

Minorul va fi preluat de Protecția Copilului Constanța

Minorul a fost preluat şi va rămâne în grija Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Galaţi. Conform informațiilor noastre, luni, 26 iulie, o echipă a Direcției Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanța va merge la Galați pentru a prelua copilul. Acesta va fi preluat de un asistent maternal.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Copiii sunt sacrificati
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218