REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
8.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

ABRAMBUREALĂ cu contribuţiile la CAS şi CASS

ABRAMBUREALĂ cu contribuţiile la CAS şi CASS

Replica API 28 iulie 2017 | 00:24 409

Premierul Mihai Tudose a declarat că atâta timp cât va fi el premier nu se schimbă regulile la CAS și CASS. Premierul a spus că CAS şi CASS ”vor rămâne pe modelul actual”, adică vor fi plătite de angajator, el răspunzând enervat jurnaliştilor care l-au întrebat despre faptul că acestea ar putea fi achitate de către fiecare angajat: ”Eu nu ştiu de unde tot scoateţi lucrul acesta”.

La doar o zi după aceste declarații, Ministerul de Finanțe îl contrazice pe Mihai Tudose și anunță că începând din ianuarie 2018, contribuțiile sociale vor trece la angajat.

”Ca urmare a solicitărilor primite din partea presei și a mediului de afaceri referitoare la clarificarea aspectelor legate de transferul obligațiilor privind CAS și CASS datorate de angajator către angajat, facem următoarele precizări:”

Programul de guvernare 2017 – 2020 conține un pachet de măsuri ce vizează contribuțiile sociale obligatorii, care urmează a se implementa începând cu 1 ianuarie 2018.

Astfel, nivelul contribuțiilor sociale obligatorii urmează să se diminueze cu 4,25 puncte procentuale, respectiv de la 39,25% la 35%. De asemenea, cu aceeași dată de 1 ianuarie 2018, se are în vedere și reducerea cotei impozitului pe venit de la 16% la 10%.

Aceste contribuții vor fi datorate de către angajat, însă obligația stabilirii, reținerii și plății acestora către bugetele de asigurări sociale va reveni, în continuare, angajatorului.

În acest sens, sumele reprezentând CAS și CASS, care în prezent sunt datorate de angajator în nume propriu vor fi preluate de către angajat. Această măsură va asigura angajatului creșterea punctajului luat în calcul la stabilirea pensiei și implicit o pensie mai mare.

Măsurile nu vor implica creşterea cheltuielilor salariale pentru angajator. Totodată, având în vedere și scăderea cotei de impozit pe venit, nici venitul net al angajatului nu va fi afectat”, a arată Ministerul de Finante, conform stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
zici ca parintii sunt constienti ca vaccinurile contin mercur etc? pai sunt niste oligofreni semianaflabeti care isi dau cu parerea. ce mi ar placea sa se poate izola nevaccinaii de vaccinati si cand se imbolnavesc sa nu faca niciun tratament. asa, cine scapa scapa cine nu, nu si cu ocazia asta mai facem o selectie naturala ca prea s-au inmultit imbecilii
3
0
domnul prim ministru sa-si vaccineze toata familia, cu nepoti cu tot si apoi sa oblige populatia la vaccinare. conform constitutiei nu poti oblige un copil sa se vaccineze -pentru ca el nu stie ce-I aia,apoi parintii sunt constienti ca aceste vaccinuri contin plumb, mercur, cadmiu si alte produse toxice. SUNT IMPOTRIVA VACCINARII OBLIGATORII
3
1
Referitor la cazul Magdei Vasiliu si nu numai, o mama poate sa-si ia concediu medical pentru ingrijirea copilui bolnav doar daca are pana in 7.ani sau un handicap grav,dupa aceasta varsta indiferent de diagnostic se poate lua doar concediu fara plata.Concediul medical e limitat ca perioada nu poate fi la nesfarsit.
0
3
Asta e guvernul cu cei mai multi ministri si secretari de stat,asa de multi si priceputi ptr o tara f mica.Ar trebui platiti cativa specialisti straini care sa guverneze in locul lor.
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369