REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
18.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Absent de la ședințele de consiliu local, cere să fie remunerat. Ce spune Ionel Chiriță!

Absent de la ședințele de consiliu local, cere să fie remunerat. Ce spune Ionel Chiriță!

Replica API 20 martie 2019 | 09:44 210

Fostul primar din Hârșova, Ionel Chiriță, explică motivul pentru care a acționat în instanță Consiliul Local, după ce Judecătoria Hârșova a decis respingerea acțiunii prin intermediul căreia cerea suma de 3804 lei, reprezentând indemnizația de ședință în calitate de consilier local, decizia fiind menținută și de Tribunal marți, 12 martie.

”Referitor la articolul care a făcut referire la persoana mea, pe care l-ați publicat în data de 14 martie 2019 sub titlul ”Fostul primar Ionel Chiriță n-a fost prezent la ședințele Consiliului Local, dar și-a cerut banii”, solicit publicarea următorului drept la replică.

În cuprinsul articolului publicat în cotidianul Replica de Constanța din 14 martie 2018, cu titlul ”Fostul primar Ionel Chiriță n-a fost prezent la ședințele Consiliului Local, dar și-a cerut banii”, sunt inserate mai multe afirmații incomplete, care au fost interpretate tendențios în spațiul public. Țin să precizez în mod expres că litigiul la care ați făcut referire nu a avut ca obiect plata unor drepturi restante, respectiv a indemnizațiilor de ședință. Acțiunea mea s-a referit la plata de daune-interese, ceea ce nu poate justifica în niciun caz afirmația că ”Nu s-a prezentat la ședințele de Consiliu Local, dar vrea să fie plătit”.

În luna august 2015, la inițiativa primarului de atunci, Consiliul Local Hârșova a adoptat o hotărâre prin care a constatat abuziv încetarea mandatului meu de consilier local. Așa cum ați menționat corect în cadrul articolului, am atacat în justiție, iar hotărârea ilegală a fost anulată definitiv în ianuarie 2016. Deși sentința civilă constitutivă de drepturi pentru mine era opozabilă autorității locale, primarul și secretarul UAT nu au făcut demersurile legale pentru restabilirea mandatului meu. În consecință, am deschis o nouă acțiune în justiție, prin care am solicitat daune-interese, pe care le-am apreciat a fi egale cu cele 11 indemnizații de ședință din perioada de timp pentru care am fost abuziv deposedat de calitatea mea de consilier local, la inițiativa lui Nădrag, prin acea hotărâre de Consiliu anulată de Tribunalul Constanța. Nu sunt nici primul, nici ultimul consilier local exclus discreționar. Alții, în situația mea, au cerut daune de câteva sute de ori mai mari decât am cerut eu.

Ați afirmat în cadrul articolului că la sfârșitul anului 2016 aș fi fost remunerat pentru șase luni din cele 12 (în realitate 11) în care nu am participat la ședințele de Consiliu Local, ca urmare a excluderii abuzive din acest for. Ei bine, această remunerare despre care faceți vorbire nu a existat în relitate. Nu am primit niciun ban. Intuiesc din articolul dvs că v-ați bazat pe susținerile pe care Primăria le-a făcut în fața instanței. Aceste susțineri sunt mincinoase și nedovedite, motiv pentru care îmi rezerv dreptul să depun plângere penală pentru fals intelectual și inducerea în eroare a instanței de judecată.

Trebuie să mai știți că, în perioada în care Nădrag m-a exclus ilegal din Consiliul Local, mi-a făcut și o plângere penală în baza căreia s-a constituit dosarul penal la care ați făcut referire în cuprinsul articolului. Delațiunea lui Nădrag viza o așa-zisă încălcare a procedurilor de achiziție publică din anul 2006. Întrucât nu ați menționat ce s-a întâmplat cu dosarul penal, vă rog să rețineți că, după alegerile locale din 2016, acesta a fost clasat, pe motivul că fapta penală nu există în materialitatea sa.

Este mai mult decât evident că excluderea mea din Consiliu și denunțul penal, emanând de la aceeași persoană, reliefează interesul acesteia de a bloca din fașă o eventuală candidatură a mea la funcția de primar al orașului Hârșova, în anul 2016.

E regretabil că o publicație de ținută reflectă doar poziția acestor personaje triste, acreditând inepțiile lor că eu aș cere bani pentru ședințele de la care am lipsit. Situația mea patrimonială este cunoscută. Deci nu este vorba de bani, ci de justa așezare a raporturilor sociale.

În final, vă asigur că voi face tot ce este legal ca falsul intelectual prin care au câștigat acest proces să nu fie băgat sub preș, chiar dacă voi ajunge până la CEDO. Nu mai am de mult timp ambiții politice personale. Dar după ce am fost exclus ilegal din Consiliu și după ce mi s-a făcut acest denunț penal calomnios, consider că nu pot lăsa lucrurile așa. Nu vi se pare bizar ca cei care au generat această situație să nu răspundă cu nimic? Încă avem baroni care sunt deasupra legii?”, se întreabă Chiriță

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Grohaitul asta,voi chiar ne stricati ZIUA
3
1
Autorii morali ai HCL de incetare a mandatului am fost eu si colegii nostri din PNL care au votat "pentru". Ma bucur ca mai iertat si nu pastrezi ranchiuna. Lasa-l pe Tovarasul Nadrag! El a fost un biet instrument care si-a depasit cu mult conditia de secretar de partid comunist. Referitor la situatia patrimoniala exista ceva dubii: o stim pe cea pe care vrei sa o stim si nu o stim pe cea care nu vrei sa o stim. Cu siguranta stim ca esti cam haparet. Cu ambitiile politice mai vedem. Pe cine mai prostesti sa te sustina. Cu drag, tizul tau Ionel D. P.S. Ai gasit cardul?
3
0
Domnul Chirita este foarte implicat in tot ce se intampla la Harsova.
2
4

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102