REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° ConstanÈ›a Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.5° ConstanÈ›a Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Absolvenţi de facultate, cu afaceri "la domiciliu": ei sunt tinerii care vând hainele furate de prin Spania şi Italia

Absolvenţi de facultate, cu afaceri "la domiciliu": ei sunt tinerii care vând hainele furate de prin Spania şi Italia

Replica API 13 aprilie 2013 | 00:00 874

Percheziţii la Constanţa şi Năvodari

Percheziţii la Constanţa şi Năvodari

Poliţiştii de la Investigarea Fraudelor, cu sprijinul de specialitate al ofiţerilor Direcţiei Operaţiuni Speciale - I.G.P.R. şi D.I.P.I., au organizat mai multe percheziţii în Constanţa şi Năvodari, la tineri suspectaţi că puneau în vânzare articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte contrafăcute, dar şi originale, furate din ţări precum Spania sau Italia.

Conform reprezentanţilor IPJ Constanţa, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au prins în flagrant trei persoane, cu vârste între 25 şi 26 de ani, toate din Constanţa, suspectate de contrabandă, speculă şi comercializarea fără drept a unor produse susceptibile a aduce atingere drepturilor de autor. După efectuarea flagrantului au fost efectuate şi trei percheziţii domiciliare, iar în urma acestora, poliţiştii au identificat peste 1.000 de articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte, purtând diferite mărci înregistrate şi protejate. Bunurile, în valoare totală de aproximativ 200.000 de lei, au fost ridicate şi indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor. Pe numele suspecţilor s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă, speculă şi comercializarea fără drept a unor produse susceptibile a aduce atingere drepturilor de autor. Interesant este că marfa, care provine din alte ţări europene, trimise prin colet la Bucureşti, iar de acolo la Constanţa, era ţinută în trei imobile, între care şi într-un apartament dintr-un bloc din staţiunea Mamaia. Aici, doritorii veneau, probau, cumpărau. Oamenii legii suspectează că nu toată marfa este contrafăcută. "Marfa va fi expertizată, cea originală bănuim că a fost furată de prin Spania, Italia, şi trimisă în Bucureşti, iar de acolo prin coletărie la Constanţa", au precizat oamenii legii. Poliţiştii constănţeni mai afirmă că suspecţii nu mergeau să vândă hainele pe stradă, ci vindeau cunoscuţilor ori chiar postau anunţuri pe Internet, pentru a face cunoscut faptul că aveau marfă. "Vindeau, spre exemplu, un costum Armani, în valoare de 1.000 de euro, cu 400 de euro. Cam aşa făceau preţurile pentru haine", au mai spus surse din cadrul IPJ. Însă surpriza abia acum vine: tinerii "afacerişti"sunt Sebastian Nichifor, Alexandru Vineş, Popovici Diana. Despre Nichifor şi Popovici facem precizarea că formează un cuplu şi că ambii sunt născuţi în 1987. Conform datelor postate de cei doi pe reţelele de socializare, el menţionează că a studiat la Universitatea Ovidius, în timp ce ea - la Univesritatea Spiru Haret. Pe contul lui Sebastian Nichifor erau postate frecvent mesaje de genul: "Haine noi! Guess, Boss, Desigual, Custo Barcelona, CK, Uterque, Michal Kors, Ralph laurent, Mc Gregor! De fete şi de băieţi! Adidaşi: Lacoste, Adidas, Nike, Pantofi de damă, Botine, Poshete, Geci de piele s.a."; "Haine de iarnă de primăvară, încălţăminte, LAcoste, Boss, Adidas, Nike. De Damă: botine, pantofi, poşete, rochiţe, blugi, sutiene, bluziţe, pulovere: G-star, Carolina Herrera, Uterque, Mango, Ck... şi aşa mai departe: Preţuri Avantajoase!".

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218