REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Absolvenţii de la Spiru acuză Inspectoratul Şcolar de abuz

Absolvenţii de la Spiru acuză Inspectoratul Şcolar de abuz

Replica API 6 aprilie 2012 | 00:00 148

După ce au obţinut în instanţă recunoaşterea examenelor de licenţă şi a diplomelor obţinute, absolvenţii din promoţia 2009 a unor facultăţi din cadrul universităţii Spiru Haret, deveniţi profesori, se lovesc de un alt obstacol. Aceştia au dat în judecată Ministerul Învăţământului şi universitatea unde au absolvit, pe motiv că diplomele de licenţă nu le erau recunoscute de Inspectoratul Şcolar Judeţean, pe motiv că facultăţile nu erau acreditate. Curtea de Apel Constanţa le-a admis cererea, obligând atât Ministerul, cât şi universitatea, să le valideze diplomele respective. După ce au câştigat în instanţă, potrivit acestora, ISJ-ul a făcut demersuri pentru a nu putea fi înscrişi pentru examen, în vederea ocupării unor posturi în instituiţiile de învăţământ constănţene. "S-a creat o persiune foarte mare asupra cadrelor didactice, cum ar fi cei care au absolvit unele facultăţi de la Spiru Haret. Aceştia nu vor putea participa la concurs, întrucât ISJ a făcut adrese către şcoli pentru a verifica cu atenţie diplomele acestora, în vederea respingerii celor care au absolvit facultăţile neacreditate. Întrebarea este ce vor face oamenii aceştia, dat fiind că instanţa a validat diplomele respective, iar ISJ-ul refuză să le recunoască. Este un abuz în plus al Ministerului Învăţământului şi al ISJ, în condiţiile în care instanţele recunosc diplomele respective şi examenele celor care au absolvit la Spiru Haret", ne-a declarat avocata profesorilor, Simona Sârbu. În replică, inspectorul general şcolar al ISJ Constanţa, Aliss Andreescu, susţine că nu deţine astfel de informaţii.

"Nu am primit nimic oficial despre Spiru Haret. Până nu primim ceva oficial, nu mă pot pronunţa. Dar o sa ma interesez la juriştii noştri să vedem dacă ei au primit ceva. Dacă întradevăr persoanele în cauză şi-au obţinut acest drept în instanţă, noi nu ne putem opune. Unde e lege nu-i tocmeală. Dacă este un drept câştigat, nu putem să ne băgăm", ne-a declarat Aliss Andreescu.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614