REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.6° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.6° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Absolvenţii de liceu cer ca romanul Moromeţii să devină interbelic şi notele de la BAC să nu mai fie publice

Absolvenţii de liceu cer ca romanul Moromeţii să devină interbelic şi notele de la BAC să nu mai fie publice

Replica API 9 iulie 2016 | 00:00 251

Petiţie

Petiţie

Absolvenții de liceu se consideră nedreptățiți, motiv pentru care au împânzit internetul cu petiții. Una dintre ele a pornit de la faptul că la unul din subiectele de la proba de limba română, elevii de la profilul real au avut de redactat un eseu de 600-900 de cuvinte în care să prezinte tema și viziunea despre lume și viață într-un roman interbelic. Aici, mulți au scris despre Moromeții, ceea ce este greșit, întrucât este un roman postbelic.

"Această petiţie a fost creată pentru a se lua în considerare şi romanul Moromeţii la subiectul 3 la bac, deoarece acţiunea romanului este interbelică chiar dacă romanul a apărut în perioadaa postbelică , mulţi dintre noi ne-am gândit că este corect să scriem Moromeţii doar din această cauză... şi nu e chestia că nu am învăţat cei care am scris romanul Moromeţii, ci probabil din cauza emoţiilor şi altor chestii care ne-au pus piedică..", este scris în petiție. De asemenea, absolvenții cer ca notele de la examen să nu mai fie publice.

Ulterior, a apărut o nouă petiție, care sună cam așa: "Această petiţie vizează corectitudine, în primul rând ,deoarece romanul Moromeţii este clar postbelic! De ce? Pentru că a fost publicat în această perioada.Trebuie să existe o diferenţa între copiii care au muncit pentru examenul de Bacalaureat la limba şi literatură română, învăţând din greu. Care mai e miezul eseului? Să ştii să faci diferenţa! În programa de Bacalaureat sunt vizate 5 romane, iar cerinţa eseului îţi punea la dispoziţie 4 romane din care puteai alege unul.

Această era contribuţia ta ! Să faci diferenţa! Stimate elev de clasa a 12-a care te-ai pregătit temeinic! Cum poţi încurca ceva atât de clar? Cu siguranţă nu este vorba de încurcătură , ci mai degrabă o potriveală! Învăţăm un român şi pe acela îl scriem ! Nu este răutate, ci doar corectitudine şi respect faţă de cei care au studiat cu atenţie literatura prevăzută de programa examenului".

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218