REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
11.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Abuz: Primarul din Ion Corvin refuză să elibereze o adeverinţă pentru buletinele unor minori

Abuz: Primarul din Ion Corvin refuză să elibereze o adeverinţă pentru buletinele unor minori

Replica API 1 martie 2012 | 00:00 596

Mama copiilor, "pedepsită" că nu plăteşte impozitul pe casă

Mama copiilor, "pedepsită" că nu plăteşte impozitul pe casă

Situaţie fără precedent în localitatea Ion Corvin. Doi copii trecuţi de vârsta de 14 ani nu pot intra în posesia cărţilor de identitate întrucât de la primărie le este refuzată eliberarea unei adeverinţe ! Prefectul judeţului Constanţa, Claudiu Palaz, spune că nu are la cunoştinţă detaliile acestui caz, dar din cele descrise de presă pare a fi un abuz.

Mama tinerilor la care facem referire, Eugenia Cluci, localnică din Ion Corvin, spune că este disperată, dar şi neputincioasă în faţa situaţiei. Recunoaşte că impozitul pe casă nu este plătit de mai mulţi ani, motivul fiind acela al lipsei resurselor financiare. "Am trei copii, dintre care doi au 15, respectiv 16 ani. Nu am putut să le scot buletine pentru că primarul nu a vrut să ne elibereze adeverinţa pentru a putea face acest lucru. Miercuri m-am întâlnit cu domnul primar şi mi-a zis că nu se poate până nu plătesc impozitul, sumă care se ridică la aproximativ 700 de lei. Nu am de unde. Suntem vai şi amar de noi, trăim din alocaţii. Pur şi simplu nu am de unde, sunt disperată. Cum e posibil să nu pot scoate buletine pentru copii?!", a declarat, pentru "Replica", Eugenia Cluci. Potrivit acesteia, casa în care locuiesc aparţine socrilor, ambii decedaţi. "Nici măcar nu am acte pe casa aia. E a socrilor mei, ambii decedaţi. Actele sunt pe numele unei surori de-a soţului, care este prin străinătate. Practic, nici nu este a noastră casa. Copiii sunt trecuţi doar pe numele meu. Nu înţeleg ce legătură au buletinele, care trebuiau eliberate de 2 ani şi respectiv 1 an, cu impozitul pe casă", a adăugat mama copiilor. La polul opus se află edilul din localitatea Ion Corvin, care susţine că nu va elibera adeverinţa respectivă până ce femeia nu va plăti măcar o parte din banii datoraţi. "Nu eliberez nici o adeverinţă până nu văd puţină bunăvoinţă din partea ei. La noi impozitul este mic, cam 20 de lei pe an. Are o datorie de aproape 1.400 de lei. Ia calculaţi dumneavoastră cam de câţi ani nu şi-a plătit impozitul. Cred că de când s-a născut. Doar aşa o putem prinde şi o punem la plată că altfel... Dacă ne vine şi nouă un control, ce facem? Să plătească, acolo, o parte, 100 de lei, să văd că are intenţii bune. Spune că nu are bani, eu sunt de altă părere. Pentru cafele, cola şi ţigări se găsesc...", a declarat, pentru "Replica", Dumitru Nedea, primarul localităţii Ion Corvin. De aceeaşi părere nu este, însă, viceprimarul localităţii mai sus menţionate, aceste susţinând că edilul face abuz în serviciu. "Nu am nici o putere să o ajut pe femeie. Nu mi se pare normal ceea ce se întâmplă. Cele două lucruri nu au nici o legătură. Cum este posibil să laşi doi minori fără actele obligatorii? Primarul face abuz în serviciu", ne-a declarat Dumitru Vasile, viceprimarul din Ion Corvin.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367