REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.5° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
13.5° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Abuz validat de Prefectură: consilier local din Cogealac, instalat ilegal în funcţie

Abuz validat de Prefectură: consilier local din Cogealac, instalat ilegal în funcţie

Replica API 11 martie 2016 | 23:31 291

Defunctul PPDD... încă trăieşte!

Defunctul PPDD... încă trăieşte!

Consiliul local din Cogealac are de trei luni un membru numit ilegal în această funcţie, cu deplina complicitate a Prefecturii Constanţa. Interesant este faptul că persoana în cauză e membru al fostului PPDD, specializat parcă în scandaluri interne atunci când vine vorba de validarea unui ales local. Este deja de notorietate circul penibil jucat de acest partid în Consiliul Local Constanţa, unde şi-a renegat un membru care urma să fie validat, spre dezgustul primarului Decebal Făgădău, care a şi scos proiectul de pe ordinea de zi. La Cogealac însă, primarul are stomacul mai tare, motiv pentru care Gheorghe Alexa nu a avut nici o problemă în a-l primi în consiliu pe Valentin Ciobanu, deşi a fost înştiinţat asupra faptului că se află în faţa unei ilegalităţi.

Practic, după demisia din decembrie 2015 a consilierului Ion Soare, locul lăsat vacant de fostul PPDD, actual UNPR, trebuia ocupat de următorul nume de pe lista cu care partidul participase la alegerile locale din 2012, respectiv Ilie Nica. Din motive neştiute, conducerea organizaţiei judeţene a formaţiunii a sărit peste acesta, deşi era membru cu acte regulă şi îi revenea de drept calitatea de consilier local, numindu-l pe următorul de pe listă, Valentin Ciobanu. Ulterior, nedreptăţitul a sesizat şi Prefectura Constanţa, unde a prezentat şi dovezile concrete ale ilegalităţii comise în cazul său.

Printre acestea, şi hârtia trimisă de organizaţia judeţeană a PPDD către Primăria Cogealac fără număr de înregistrare şi asumată ca document oficial pentru validarea consilierului, deşi era emisă şi semnată pe 16.12.2015, în condiţiile în care partidul nu mai exista de pe 15.12.2015, în urma unei decizii definitive a instanţei. Cu alte cuvinte, Valentin Ciobanu a fost validat consilier local în Cogealac pe baza unui fals evident, aspect sesizat şi prefecturii. Numai că, surpriză!

Deşi avea obligaţia de a ataca în contencios hotărârea aleşilor locali pentru numirea în funcţie a sus-numitului, prefectura are o reacţie de-a dreptul bizară. Instituţia care are drept principal scop al existenţei sale supravegherea respectării legii de către administraţiile locale din judeţ transmite petentului Ilie Nica „faptul că aspectele sesizate de dumneavoastră excedează competenţelor instituţiei noastre, acestea fiind de competenţa exclusivă a instanţelor judecătoreşti”.

Documentul prin care prefectura scrie că nu are nici o treabă cu subiectul unor aleşi locali a fost emis pe 08.02.2016 în numele fostului prefect Ion Constantin, dar cu semnătura subprefectului Ersun Anefi. În faţa unui abuz atât de evident, singura constatare ce mai poate fi făcută este asupra influenţei masive pe care anumiţi lideri politici o au asupra instituţiile din Constanţa, din moment ce au reuşit să convingă prefectura că nu are competenţe în administraţia locală.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218