REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Academy of World Records a publicat pe site-ul său noi recorduri româneşti

Academy of World Records a publicat pe site-ul său noi recorduri româneşti

Replica API 14 septembrie 2018 | 00:00 177

Dr. Alexandru Pesamosca

Academia Recordurilor Mondiale (Academy of World Records), cea mai mare organizaţie care certifică recorduri mondiale, a publicat în această săptămână pe site-ul oficial, mai multe recorduri româneşti din domeniul medical.

Este vorba de ''Cea Mai Mare Paradă de Ambulanţe: Alba Iulia 2018''; ''Primul Institut de Endolcrinologie din Lume: Institutul CI Parhon Bucureşti''; ''Primul Tratat Medical de Endocrinologie: CI PArhon''; ''Prima disecţie aortică complexă tratată endovascular: Polisano Sibiu''; ''Cele mai multe operaţii neurologice: Dr. Leon Dănăilă''; ''Cele Mai Multe Operaţii Pediatrice: Dr. Alexandru Pesamosca''; ''Primul Institut Geriatric din Lume: Institutul Ana Aslan''.

În ultimii 12 ani, Academia Recordurilor Mondiale a publicat câteva zeci de recorduri româneşti, majoritatea fiind realizări deosebite care au fost recunoscute prima dată de această instituţie. Printre aceste recorduri se numără: Nadia Comăneci, primul 10 din istoria gimnasticii; Helmut Duckadam, 4 goluri consecutive aparate; Octavian Belu, cel mai de succes antrenor din lume; Mugur Isarescu, Cel Mai Longeviv Guvernator de Bancă Centrală; Cleopatra Stratan, cea mai de succes tânără artistă; Ilie Dobre, cel mai de succes comentator sportiv de radio; Crina Coco Popescu, cea mai de succes tânără alpinistă; Palatul Parlamentului, cea mai mare clădire administrativă; 'Luceafarul' de Mihai Eminescu, cel mai lung poem de dragoste; Cel mai lung meci de baschet: Sibiu; Cea Mai Lungă Scrisoare către Moş Crăciun: copiii din Braşov; Cristina Neagu, prima jucătoare de handbal care a câştigat de trei ori titlul de Jucătoarea Anului; Constantina Diţă, cea mai în vârstă câştigătoare a maratonului olimpic.

sursa

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218