REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.3° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Accesul spre satul Luminiţa pe digul ce desparte Canalul Dunăre Marea Neagră de Lacul Siutghiol, restricţionat. Locuitorii, revoltaţi!

Accesul spre satul Luminiţa pe digul ce desparte Canalul Dunăre Marea Neagră de Lacul Siutghiol, restricţionat. Locuitorii, revoltaţi!

Replica API 13 iunie 2019 | 00:00 778

Lucrări de reabilitare la stăvilar

Lucrări de reabilitare la stăvilar

Accesul vehiculelor spre satul Luminiţa, dinspre Năvodari, pe digul ce desparte Canalul Dunăre Marea Neagră de Lacul Siutghiol, a fost restricţionat, prin amplasarea unui gard în capătul digului. Ce-i drept, nu este un drum deschis circulaţiei publice, ci este un drum tehnologic, însă şoferii obişnuiesc să scurteze drumul pe acest dig, pentru că nu le-a interzis nimeni până acum. Locuitorii celor două localităţi sunt revoltaţi că şi nu înţeleg cine a permis una ca asta. Digul se află în proprietatea Administraţiei Canalelor Navigabile, iar lucrările, care au început miercuri, 12 iunie, sunt efectuate de către administraţie, la stăvilar.

„De obicei se ajunge mai repede pe dig la Năvodari și plus de asta acel dig este că și Lacul Taşaul al orașului Năvodari. Atunci merg și eu și închid digul de sud sau de nord”, a spus un localnic. Simona Asan, şefa Direcţiei Patrimoniu din cadrul ACN a declarat, pentru Replica, că lucrările care au început miercuri se fac la stăvilar, pntru reabilitare acestuia. „Este organizare de şantier pentru o lucrare a stăvilarului de la Luminiţa, lucrări de reabilitare. Mai există o altă cale de acces spre acel drum. Acesta nu e un drum deschis ciurculaţiei publice, este un drum tehnologic”, a declarat Simona Asan. Aceasta a mai precizat că va fi permis accesul doar riveranilor, pe baza actului de identitate.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
OAmeni fara minte, daca acolo este un santier, se lucreaza cu excavatoare , sunt de pus in opera mii de metri cubi de piatra, pe unde sa faci accesul daca digul este complect ocupat cu lucrarea!??? Atat ati inteles ca daca faceti revolutie trebuie sa va cada toti la picioare!
2
0
Lacul Siutghiol este cel situat intre Mamaia si Ovidiu,Navodari,Lumina.Lacul Tasaul este intradevar cel care cuprinde Portul Luminita si digul cu pricina.Geografie clasa a IV.
3
0
Rupeti ba gardul si circulati in voie.Va dau eu voie!
3
1
ala este drumul betivilol, hotilor etc.
3
2
bobi esti prost
2
2
Coronamentul digului nu este artera de circulatie !
9
3

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614