REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Accident cu zeci de victime pe Autostrada Soarelui: un autocar al unei firme din Mangalia s-a răsturnat

Accident cu zeci de victime pe Autostrada Soarelui: un autocar al unei firme din Mangalia s-a răsturnat

Replica API 14 iulie 2014 | 00:00 142

Grozăvia a fost provocată de o şoferiţă neatentă

Grozăvia a fost provocată de o şoferiţă neatentă

Duminică teribilă pentru zeci de turişti care veneau spre litoral! Potrivit Centrului InfoTrafic al Poliţiei Române, un accident rutier s-a produs la kilometrul 23 al autostrăzii A2, cu sensul de mers spre Constanţa. În autocarul aparţinând firmei mangaliote GSM Trans se aflau 43 de persoane. La faţa locului au fost deplasate 13 echipaje ale ISU, o maşină de Terapie Intensivă cu medic, un elicopter SMURD, maşină de prim ajutor şi autospecială de descarcerare. 26 de persoane au fost rănite. Trei persoane sunt în stare gravă, una dintre acestea fiind în comă, a precizat coordonatorul SMURD Bucureşti, dr. Bogdan Opriţa. Potrivit medicului, la locul accidentului s-au deplasat multe echipaje de intervenţie şi elicopterul SMURD Bucureşti, răniţii în stare gravă fiind transportaţi la spital.

"Din ceea ce mi-au raportat colegii mei aflaţi la faţa locului este vorba de 15 persoane afectate. Trei victime sunt în stare gravă. Unul dintre răniţi, în comă post-traumatică, a fost intubat. Măsuri speciale se acordă şi unei persoane cu politraumatisme, în timp ce o alta are fractură deschisă la braţ", a declarat, ieri după-amiază, Opriţa. Coordonatorul SMURD Bucureşti, Bogdan Opriţa, a precizat că 21 de răniţi au fost duşi la spital de SMURD, iar 5 au fost transportaţi cu maşini ale Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov (SABI). "Pentru cele şapte persoane care au plecat cu mijloace proprii nu garantăm că au ajuns la spital", a mai spus coordonatorul SMURD Bucureşti, Bogdan Opriţa. Dintre cei 26 de răniţi duşi la la spital de SMURD şi SABI, 12 se află la la Floreasca, între aceştia numărându-se şi o persoană cu traumatism cranio-cerebral şi o alta cu politraumatisme. "Aceste două persoane au necesitat intubaţie şi toate măsurile de suport avansat al vieţii", a mai spus Opriţa.

Cum a fost posibil accidentul?

Neasigurarea la schimbarea benzii de mers reprezintă posibila cauză a accidentului produs duminică pe autostrada A2, potrivit cercetării preliminare, a declarat, reprezentantul Centrului Infotrafic din cadrul IGPR, comisarul Cătălin Bocai. O femeie aflată la volanul unui autoturism nu s-a asigurat la schimbarea benzii de mers şi a intrat în autocar. În urma impactului, autocarul s-a răsturnat pe marginea autostrăzii. Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române a informat că, pentru a se repune pe roţi un autocar, ieşit în afara parţii carosabile, din cauza unui accident, circulaţia rutieră a fost oprită pentru câteva zeci de minute.

Alexandra VASILE, Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108