REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Accident de muncă la DMHI!

Accident de muncă la DMHI!

Replica API 14 ianuarie 2017 | 01:01 293

Accidentele de muncă se ţin scai de constănţeni. De la începutul anului au avut loc mai mult de 10 accidente de muncă. Cel mai recent a avut loc în dată de 12.01.2017 la SC Solid Hand SRL – incinta SC DMHI SA acolo unde s-a produs un eveniment soldat cu pierderea temporară a capacităţii de muncă a unui lucrător. Mai exact, este vorba despre un muncitor necalificat în vârstă de 20 de ani pe nume Adrian Badea. În timpul deplasării spre cantină, lucrătorul a alunecat şi a căzut, lovindu-se la cap.

Ca urmare a evenimentului, victima a fost transportată şi internată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa pentru acordarea îngrijirilor medicale. Accidentul este în curs de cercetare de către o comisie numită de către SC SOLID HAND SRL, în conformitate cu prevederile art.29 alin.(1) lit.a) din Legea nr.319/2006, cu modificările şi completările ulterioare. După finalizarea cercetării dosarul de cercetare întocmit de comisia numită de către angajator va fi înaintat pentru verificare şi avizare la Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanţa, care va analiză dosarul, îl va aviza sau în cazul în care se constată că cercetarea nu a fost efectuată corespunzător, va dispune în scris măsuri pentru refacerea procesului verbal de cercetare şi/sau completarea dosarului, după caz.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Noi sintem mai catolici decat Papa...Sarim de la o extrema la cealalta. De coplicitate la infractiuni nu scoate unul o vorba... Nu ti se respecta drepturile sesizeaza pleaca sau protesteaza. Una este cotrolul de rutina si alta un control necesar care are la baza sesizari intemeiate...
0
0
Asa este cand lucrezi cu zilieri...
1
0
Pentru ca evenimentul s-a petrecut in timpul orelor de program a fost numit accident de munca. In fapt, un tip a cazut palanca din neatentie,adica ceva banal in conditiile iernii ,nu e vorba de accident in timpul desfasurarii efective a activitatii productive.
0
1
credem ca nu ar trebui aplicata acolo unde este pusa in pericol viata salariatilor, nici pe munca la negru si neplata sporuri salariale, acolo unde este vorba de evaziune fiscala; se va ajunge la absurdul situatiei ca desi tu ca salariat faci reclamatie, inspectorii itm sa nu l amendeze pe patron ca nu ti-a platit orele de noapte, suplimentare pt ca e la prima abatere, sau patronii sa spuna ca itm nu are voie sa l controleze de mai multe ori pe an, desi salariatii il tor reclama pe patron de munca la negru, neplata salariu, concedii medicala, odihna;sa vedem ce lege absurda va iesii
2
0
Ce ghinion. Trebuia sa ii bag o femeie la produs cand lua malaiul .
4
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614