REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Accident de muncă teribil în Portul Constanţa: doi electricieni au căzut în gol, de la 7 metri

Accident de muncă teribil în Portul Constanţa: doi electricieni au căzut în gol, de la 7 metri

Replica API 19 decembrie 2013 | 00:00 216

A cedat platforma pe care se aflau

A cedat platforma pe care se aflau

Caz suspect în Portul Constanţa! Platforma unei macarale a cedat din cauze necunoscute, doi electricieni căzând de la o înălţime de 7 metri. Este vorba despre Vasile Lupaşcu, de 54 de ani, şi Andrei Cenţea, de 27 de ani, angajaţi ai societăţii Min Metal. Au fost transportaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, unul dintre ei fiind în stare gravă. Inspectorii ITM fac cercetări pentru a stabili de ce a cedat platforma.

La data de 18.12.2013, lucrătorii Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime au fost sesizaţi telefonic prin Apelul Unic de Urgenţă 112 despre faptul că în incinta unei societăţi comerciale din Port Constanţa, respectiv Min Metal, a avut loc un accident de muncă. Echipa operativă constituită la nivelul Serviciului s-a deplasat la faţa locului, ocazie cu care a constatat că doi electricieni, Vasile Lupaşcu, de 54 de ani, şi Andrei Cenţea, de 27 de ani, angajaţi ai societăţii, în timp ce îşi desfăşurau activitatea la un tablou electric al unui pod rulant amplasat în dana 65 a Portului Constanţa, platforma metalică pe care se aflau a cedat din cauze necunoscute, aceştia căzând de la o înălţime de 7 metri. Au fost transportaţi cu o ambulanţă SMURD la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, fiind internaţi pentru investigaţii medicale de specialitate. Cercetările sunt continuate de către reprezentanţi din cadrul ITM Constanţa şi ai Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs accidentul de muncă, urmând a fi luate măsuri legale în consecinţă. "Facem cercetări pentru a afla de ce a cedat platforma. Cei doi făceau verificări la sistemul electric, tabloul fiind amplasat pe piciorul unei macarale. În timp ce electricienii se aflau pe o platformă, aceasta a cedat, s-a desprins, cei doi căzând în gol de la 7 metri", a declarat, pentru "Replica", Marian Becheanu, inspectorul-şef adjunct de la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Constanţa. Cât despre reprezentanţii societăţii în cauză, aceştia au refuzat să ofere orice detaliu cu privire la nefericitul eveniment.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614