REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
18.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Accident grav în drum spre Valu: dirijorul orchestrei Universităţii de Arte "George Enescu" din Iaşi a murit! Cum a fost posibil

Accident grav în drum spre Valu: dirijorul orchestrei Universităţii de Arte "George Enescu" din Iaşi a murit! Cum a fost posibil

Replica API 11 septembrie 2014 | 00:00 639

Patru victime, la spital

Patru victime, la spital

Dirijorul Universităţii de Arte din Iaşi a murit într-un teribil accident de circulaţie, înregistrat pe DN3, drumul care leagă municipiul Constanţa de localitatea Valu lui Traian. Michael Beck - Hamlescher, de 59 de ani, nu a avut practic nici o şansă, autoturismul pe care îl conducea fiind izbit violent chiar pe partea şoferului. Din nefericire, acesta a murit pe loc, alte patru persoane ajungând la spital, fiind vorba de Tatiana Pocinoc, Alexandru Glodeanu, Andrei Glodeanu şi Alexandru Iacobescu.

Un accident rutier grav a avut loc miercuri, 10 septembrie, la ieşire din Constanţa către Valu lui Traian, pe DN 3, soldat cu cinci victime. Din nefericire, o persoană a decedat, fiind vorba de un cetăţean german. Michael Beck - Hamlescher, de 59 de ani, era profesor la Universitatea de Arte din Iaşi, producător la Tele Moldova şi Prima TV. Femeia care se afla cu el în autoturismul marca Mazda , Tatiana Pocinoc, este profesoară la aceeaşi universitate, dar potrivit legitimaţiei găsită la faţa locului ar fi producător la Prima TV. Ea a fost transportată la spital împreună cu ceilalţi trei răniţi. "Am intervenit la un accident de circulaţie între Constanţa şi Valu lui Traian. În momentul în care am ajuns, am găsit cele două autoturisme avariate. În Volkswagenul Tiguan au fost trei ocupanţi şi cel din dreapta - faţă era încarcerat. În autoturismul Mazda erau două persoane încarcerate, conducătorul auto care, din păcate, era şi decedat, şi o pasageră în dreapta - faţă, pe care am scos-o şi am predat-o colegilor de la Ambulanţă", a declarat Dan Bălan, comandantul echipajului de descarcerare din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea. Din câte se pare, persoana decedată este vinovată de producerea accidentului rutier. Aflat la volanul unei maşini Mazda, Michael Beck rula dispre Constanţa către Valu lui Traian. Şoferul a vrut să întoarcă fără să se asigure, pe linia dublă continuă, şi a fost lovit în plin de un autoturism Volkswagen Tiguan, care se deplasa regulamentar în aceeaşi direcţie. "S-a produs un accident de circulaţie soldat cu decesul unei persoane şi vătămarea corporală a altor patru. Accidentul de circulaţie s-a produs între două autoturisme, ambele se deplasau pe relaţie Constanţa - Valu lui Traian. Din primele cercetări reiese că unul dintre autoturisme a efectuat manevra de întoarcere, iar celălalt, care se deplasa în acelaşi sens de circulaţie, a intrat în coliziune cu acesta. Starea victimelor este stabilă, din datele pe care le avem la acest moment", a declarat comisarul - şef Marian Corbu, din cadrul Serviciului Rutier Constanţa. În urma impactului, autoturismul marca Volkswagen a fost proiectat în afara părţii carosabile, în câmp, unde s-a rostogolit de mai multe ori. La volan se afla Alexandru Glodeanu, iar pasageri: Andrei Glodeanu şi Alexandru Iacobescu, toţi trei fiind din Valu lui Traian. Starea lor este stabilă.

Şoferul mort - un dirijor apreciat şi în străinătate

Michael Beck este cetăţean german născut în România la Gârbova, în 1955, iar 20 de ani mai târziu istoria sau şansa, cum îi plăcea să spună, l-au ghidat către Germania. Au fost ani în care familia sa a fost persecutată de către regimul comunist, bunicii condamnaţi în lagărele din Siberia, iar părinţii nevoiţi să-şi găsească o uşă de scăpare în altă ţară, nota în 2013 opiniastudenteasca.ro. "Dar să ştiţi că nu doar noi am fost asupriţi. Şi prietenii mei au suferit, eu am fost totuşi norocos şi am ajuns acolo, alţii, săracii, s-au prăpădit aici", a povestit Michael Beck, stabilit de patru ani în Iaşi, unde a dirijat orchesta Universităţii de Arte George Enescu şi unde a susţinut şi un curs la masterat. Înainte de a ajunge aici, însă, a cucerit publicul american, cel german, cel rus, cel italian şi pe cel canadian. Dar de pe marile scene ale lumii a fost mereu cu gândul acasă, iar, ori de cîte ori a avut şansa, a cerut străinilor să ajute copii şi adulţii din România, bolnavi sau lipsiţi de sprijin din partea autorităţilor. Aşa au intrat în ţara noastră prin intermediul Asociaţiei Rumnien Hilfe - Wuppertal 35 de convoaie umanitare, în care s-au găsit de la jucării pentru micuţi la haine pentru oameni mari şi nevoiaşi. "Dacă am avut această şansă să fiu primit în altă parte cu braţele deschise, nu i-am uitat pe cei pe care i-am lăsat în ţară şi nici nu am vrut să uit România pentru acele suferinţe din trecut. Ba dimpotrivă, România este pentru mine acasă şi aici voi reveni mereu cu drag", a mărturist profesorul într-un interviul acordat în decembrie 2013.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102