REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Accident grav la Valu lui Traian: o maşină s-a făcut praf sub un TIR - cum a fost posibil

Accident grav la Valu lui Traian: o maşină s-a făcut praf sub un TIR - cum a fost posibil

Replica API 21 mai 2014 | 00:00 329

Şoferul a avut zile: a scăpat cu viaţă!

Şoferul a avut zile: a scăpat cu viaţă!

Accident spectaculos pe drumul ce leagă municipiul Constanţa de localitatea Valu lui Traian! Un şofer neatent, posesor al unui autoturism marca Opel Vectra, înmatriculat cu numărul CT-09-FIT, a ajuns sub un TIR al firmei Socep. Autotrenul oprise pentru a scoate un sac ce se agăţase de roată, moment în care a avut loc impactul. Din fericire, şoferul din Opel nu a fost rănit grav.

Nefericitul eveniment s-a petrecut marţi, 20 mai, în jurul orelor 12.50. Şoferul autotrenului, Petru Marocico, transporta un container cu ţeavă metalică către Agigea. Aflându-se pe DN3, în dreptul popasului din Valu lui Traian, a prins la roata TIR-ului un sac de rafie şi a mers aşa câţiva metri crezând că se va desprinde. În cele din urmă a oprit TIR-ul pe partera dreaptă, cu scopul de a căuta un băţ să scoată sacul de sub roată. În momentul acela a auzit o bubuitură puternică. Şoferul iniţial a crezut că i-a explodat un cauciuc, dar apoi a descoperit că un autoturism a intrat sub autovehicul. "Am luat la roată un sac de polistiren şi am pus pe avarii să văd ce se întâmplă. Până să mă dau jos din maşină, nu ştiu ce s-a întâmplat, cred că şoferul s-a aplecat şi a tras de volan, că a intrat sub TIR-ul parcat. Chiar înaintea mea am văzut cum maşinile ocoleau sacul acela. Nu am putut să frânez brusc, pentru că am marfă, am încetinit şi apoi am oprit. Dar când am auzit bubuitura, am crezut că mi-a explodat un cauciuc", a declarat, pentru "Replica", Petru Marocico, din Constanţa. Şoferul din Opel are 57 de ani, locuieşte în Valu lui Traian şi a fost transportat la spital. "Este conştient şi cooperant", spun medicii. De precizat faptul că bărbatul a fost scos din maşină de către martori care l-au pus pe iarbă, pe marginea drumului, iar apoi a fost preluat de SMURD şi dus la spital. "L-am scos noi din maşină şi l-am pus pe iarbă. Îl ştim pe domnul Mitică, stă în Valu, repară maşini de spălat, frigidere...", au spus cei aflaţi la faţa locului. Imediat a ajuns şi familia, respectiv fiul şi soţia şoferului din Opel, care erau distruşi de spaimă şi durere. Poliţiştii spun că ambii şoferi nu au consumat băuturi alcoolice. Maşina şoferului vinovat de producerea accidentului s-a făcut praf.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102