REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
16.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

ACCIDENT RUTIER MORTAL: 'Am simțit o bubuitură și am crezut că am lovit o gură de canalizare... Am ridicat femeia și a zis că vrea acasă..'

ACCIDENT RUTIER MORTAL: 'Am simțit o bubuitură și am crezut că am lovit o gură de canalizare... Am ridicat femeia și a zis că vrea acasă..'

Replica API 24 august 2019 | 00:00 308

Magistrații constănțeni s-au pronunțat în cazul unui accident rutier soldat cu moartea unui pieton. Totul s-a petrecut când un șofer a efectuat manevra de mers înapoi, accidentând o femeie, care a murit, ulterior, la spital. Astfel, instanța de fond, respectiv Judecătoria Medgidia, l-a condamnat la 1 an și 6 luni cu suspendare, plus l-a obligat la plata de daune morale către părțile civile din dosar. Decizia nu este defintivă, urmând a se judeca apelul, termenul fiind stabilit pe 12.12.2019.

Din primele cercetări efectuate la fața locului, a rezultat faptul că inculpatul, în timp ce conducea un autoturism cu numere de Bulgaria, efectuând manevra de mers înapoi, a surprins și accidentat o femeie în vârstă de 75 ani, care s-a angajat în traversarea străzii, fără să se asigure, prin spatele autoturismului.

În urma producerii accidentului a rezultat vătămarea corporală gravă a acesteia, care a fost transportată la U.P .U. A Spitalului Medgidia, ulterior fiind transferată la Spitalul Județean Constanța, unde a decedat în aceeași zi, adică la data de 09.03.2015, ora 16.25. Agenții de poliție rutieră au efectuat cercetări, respectiv măsurători, fotografii judiciare și schița accidentului, întocmind procesul-verbal de cercetare la fața locului. Conducătorul auto a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat. Fiind audiat la data de 6.07.2017 în calitate de suspect, potrivit rolii.ro, șoferul a declarat: ”Am fost să iau niște prieteni, am oprit în fața imobilului, după care am plecat. Am fost nevoit să efectuez manevra de mers cu spatele. Am plecat de pe loc, am parcurs circa 3 metri, moment în care am simțit o lovitură la partea dreaptă spate a mașinii și am crezut că am lovit o gură de canalizare. Am sesizat că sunt atenționat și de o femeie din fața casei de unde plecasem, care mi-a făcut semn să opresc. Am coborât repede și am observat că am accidentat o femeie care se afla în spatele mașinii, căzută pe carosabil. Am recunoscut-o, era o vecină. După impact am ridicat-o de jos, am întrebat-o ce a pățit și am vrut să o duc la spital. Aceasta mi-a spus că nu este nevoie și să o duc acasă. Am dus-o la domiciliul ei. Am sunat la numărul de urgență 112, după care a venit un echipaj de ambulanță și a transportat-o la spital”. Judecata a avut loc în baza probelor administrate în cursul urmăririi penale, șoferul recunoscând fapta.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Omori un om si iei cu suspendare. Legi de cacat facute sa dispara rasa romaneasca Prostul ala nu se uita in oglinzi cand da cu spatele?
6
2
Moarte moldovenilor!
0
6
Multi dintre voi ar trebui sa nu mai conduca, cred ca e pentru prima oara cand aflati ca atunci cand mergi cu spatele te asiguri si dai prioritate la orice, nu conteaza daca e trecere sau nu. dar unii tigani nu stie cum e treaba cu legea aia de condus. ps : cand dai cu spatele intoarce capul fmm ca nu iti cade jegul de pe gat.
4
1
moarte tiganilor !
5
1
Ma soferule dupa ce accidentezi un om chemi politia si salvarea nu parasesti locul produceri accidentului fara acordul politiei parca asa zice legea,aici tu spui o poveste care poate sa fie adevarata poate sa nu fie,doar tu stii pentru ca morti nu vorbesc.
4
1
Nu stiu daca este neasigurare cat este traversare prin loc nepermis. Nu cred ca era vreo trecere de pietoni in zona. Oricum, este un incident tragic si nefericit. Totusi, imi doresc mai multa implicare din parte pietonilor in acest trafic rutier intens si haotic din Constanta. Ar trebui sa dea mai multa importanta si atentie la traversarea soselelor aglomerate. Si ar mai trebui si putin respect fata de soferi. Sunt unii care isi castiga painea astfel si e pacat sa ramana trasi pe dreapta, chiar daca este doar pentru cateva luni, din cauza neatentiei lor.
13
1
Neasigurare la manevra de mers inapoi atunci cand te pui in miscare , de aici i se trage...
7
4
Pai daca babinosa s-a angajat pe drum de seara fara sa se asigure,de ce l-au mai impachetat pe ala?
9
6

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367