REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Accident sau crimă? Cum a fost găsit cadavrul unui tânăr român din Italia

Accident sau crimă? Cum a fost găsit cadavrul unui tânăr român din Italia

Replica API 14 mai 2018 | 00:00 268

Corpul neînsufleţit al unui tânăr în vârstă de 22 de ani, plecat în Italia, a fost descoperit în râul Aniene, pe por iunea care leagă zona Conca d’Oro de Cartierul african din Roma. Un trecător a fost cel care l-a descoperit, într-o dimineaţă, la sfârşitul lunii aprilie, el fiind cel care a dat alarma. La prima vedere părea un accident, posibil o persoană aflată în stare de ebrietate care a căzut în apă accidental. Dar ulterior s-a constat că nu a fost un accident, ci o crimă în toată regula. În momentul în care corpul a fost scos din apa râului, toată lumea prezentă a fost oripilată: băiatul avea un cablu legat în jurul gâtului şi mai multe plăgi tăiate cu un obiect ascuţit.

Potrivit site-ului Gazeta Românească, anchetatorii au deschis un dosar penal pentru omor, între timp aflându-se şi identitatea victimei: acesta se numeşte Iştvan Otvos, cetăţean român (etnic maghiar), cunoscut sub numele de „Ştefan” (traducerea în română a numelui „Iştvan”, n.r.), persoană fără adăpost dar care nu făcea rău nimănui şi nici nu apărea în baza de date a poliţiei ca fiind vreodată cercetat sau suspectat.

Tânărul fusese dat dispărut de rude cu 10 zile înainte să fie descoperit în apa râului. În urma necropsiei, în afara tăieturilor de pe gât şi al cablului cu care fusese ştrangulat, anchetatorii au descoperit şi două lovituri la nivel cranian, făcute cu un obiect dur şi ascuţit, posibil o macetă sau ceva asemănător.

Aprofundând cercetările, criminaliştii italieni au luat în calcul, ca motiv al comorului, tâlhăria, întrucât tânărul de 22 de ani avea în plan să se întoarcă în ţară şi avea strânşi peste 1.500 de euro, bani pe care nu îi mai avea asupra sa în momentul descoperirii cadavrului. Anchetatorii au şi un cerc de suspecţi, format în mare parte din italieni, dar şi din câţiva ţigani români.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
tigani indieni cu cetatenie romana e mai corect
4
0
Nu va-ncurcati cu tiganii nici in tara nici in strainatate
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367