REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Accidente de muncă în Constanța, la o grădiniță și la Centrul Meteorologic Regional Dobrogea

Accidente de muncă în Constanța, la o grădiniță și la Centrul Meteorologic Regional Dobrogea

Replica API 7 octombrie 2017 | 00:00 306

Transportați la spital

Transportați la spital

Mai multe accidente de muncă au fost înregistrate la Constanța, în ultimele zile. Printre victime se numără și o angajată a Centrului Meteorologic Regional Dobrogea, dar și a unei grădinițe.

La Centrul Meteorologic Regional Dobrogea, în data de 5.10.2017, ora 11.00, a avut loc un eveniment soldat cu pierderea temporară a capacității de muncă a unui lucrător. Este vorba despre Stamate Mia – Mirabela, șef SRPV, în vârstă de 38 de ani, căreia i s-a făcut rău la locul de muncă. Ca urmare a evenimentului, victima a fost transportata la Spitalul Județean Constanța pentru acordarea ingrijirilor medicale.

Apoi, la aceeași dată, la SC Daxi Cleaning SRL, Elena Marinescu, în vârstă de 62 de ani, angajată ca femeie de serviciu, a avut probleme, în sensul că și ei i s-a făcut rău, fiind transportată la unitatea spitalicească. Și la gradinița Tic-Pitic Hârșova a avut loc un eveniment soldat cu pierderea temporară a capacității de muncă a unui lucrător. Maria Tentu, în vârstă de 42 de ani, îngrijitor, a alunecat pe scările ude din incinta grădiniței. Accidentele sunt în curs de cercetare de către o comisie numită de către societățile angajatoare, în conformitate cu prevederile art.29 alin.(1) lit.a) din Legea nr.319/2006, cu modificările şi completările ulterioare.

După finalizarea cercetării, dosarele de cercetare întocmite de către comisiile numite de către angajatori vor fi înaintate pentru verificare şi avizare la Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanţa, care le va analiza, le va aviza sau, în cazul în care se constată că cercetarea nu a fost efectuată corespunzător, va dispune în scris măsuri pentru refacerea proceselor verbale de cercetare şi/sau completarea dosarelor, după caz.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
vine foca din port in locul directorului plesu care se pensioneaza? pe nevastasa irina a angajat-o plesu, urmeaza el sa i ia locul?poate taie din nasul pe sus al inspectorilor si va cumpara un aspirator, ca vad ca e multa mizerie!se matura la itm cta primitiv inca cu matura in timpul controalelor, pleci si amendat si plin de praf!macar dl director bun simt: nu faci acasa curatenie cand ai in vizita un musafir!oricum e multa mizerie la itm constanta!deci, cand da directorul plesu de baut?
2
0
pentru"Itm nu respecta legea" sa mori tu ca-i asa?
1
1
Nu au ce le trebuie, dar isi fac treaba, amendeaza pe cei care folosesc munca la negru ! Daca nu ar fi ei va dati seama cati angajatori ar folosi munca la negru . Nu fiti carcotasi ! Daca ar avea masini performante ati tipa "uite ce masini au din banii nostri". Apropo, ce treaba aveti cu prizele lor ? Din cele relatate rezulta ca ei lucreaza in conditii grele si nu huzuresc pe banii statului .
1
3
cei care mergeti zilnic la itm constanta aveti sansa sa muriti de caldura sufocanta din birouri, nu functioneaza niciun aer conditionat, sa faceti infarct la amenzile date de inspectorii pe contracte de munca, sa alunecati pe scarile nematurate cu anii, sa vomitati la wc infecte, sa fiti inebuniti de inspectoarele care vorbesc numai de lectiile copiilor de clasa 5, sa te curentezi in prize nesemnalizate, sa te imbietizi in metri de cablu neizolat, telefoanele nu le functioneaza, secretara urla la tine doar daca deschizi usa, masinile lor sunt varza deci oricand pot exploda in parcare sau sa nu
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108