REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.7° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
14.7° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Accidente în lanţ pe Autostrada Soarelui. 17 mașini, implicate

Accidente în lanţ pe Autostrada Soarelui. 17 mașini, implicate

Replica API 16 noiembrie 2016 | 15:17 330

Sursa foto: RTV.NET

Un accident în lanţ în care au fost implicate 17 autoturime a avut loc miercuri dimineaţă, pe A2 la ieşirea către centura Capitalei. Alte două accidente au avut loc pe autostrada Bucureşti - Constanţa, la km 10 şi la km. 54.

Pe A2 au avut loc trei accidente: unul la ieşirea spre centura Capitalei, unul la km 10 şi un altul la km 54 al autostrăzii.

Patru persoane rănite în accidentul care a avut loc miercuri dimineață pe Autostrada A2 au fost transportate la Spitalul 'Sfântul Pantelimon' și la Spitalul 'Bagdasar-Arseni' din Capitală, potrivit Agerpres.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei vă informează că, din cauza unor accidente rutiere în care au fost implicate mai multe autovehicule, circulaţia rutieră se desfăşoară îngreunat la ieşirea de pe A2 Bucureşti – Constanţa către centura Capitalei. Accidentul s-a produs din cauza neadaptării vitezei la condiţiile unui carosabil acoperit cu polei. În aceste condiţii şoferii sunt sfătuiţi să reducă mult viteza, să mărească distanţa de siguranţă faţă de vehiculul dinainte şi să adopte o manieră prudentă la volan, pentru a nu cădea victimă accidentelor rutiere.

Oamenii legii recomandă conducătorilor auto să adapteze viteza la condițiile meteo, să circule cu viteză redusă și să nu bruscheze comenzile mașinii. La primele ore ale zilei de vineri, 16 noiembrie, poleiul, ceața, graba șoferilor spre destinație și nerespectarea prevederilor legale de către administratorii de drum au făcut ca, pe principalele artere naționale, să se producă mai multe evenimente rutiere. Astfel, pe Autostrada A1, la kilometrul 11, a avut loc o tamponare în care au fost implicate 2 autovehicule și alte trei derapaje (lovire de glisiera metalica), iar la kilometrul 36, au avut loc două derapaje (lovire de glisiera metalică). Pe Autostrada A2, la km 20, un autoturism a derapat în glisieră, fără victime, la km 21, sensul către Constanța, a avut loc un accident rutier, în care au fost implicate două autoturisme, soldat cu 2 victime, la. km 22, un autoturism a derapat în glisieră, fără victime, la km. 51, două autoturisme s-au tamponat, fără victime, la km. 58, trei autoturisme s-au tamponat, din accident rezultând o victimă, iar la km. 60, două autovehicule au fost implicate într-o tamponare, fără victime. În județul Ilfov, pe DNCB, în zona Otopeni au avut loc trei tamponări, fără victime, la intersecția cu A2, pe sensul către Constanța, a avut loc o tamponare între 10 autoturisme, soldată cu 2 victime, iar pe sensul către București, km. 11+800, a avut loc o tamponare între 4 autoturisme, fără victime. Administratorii de sectoare de drum de pe A1, A2 si DNCB au fost sancționați contravențional, de către polițiștii rutieri, conform art. 105 pct. 28 din O.U.G. 195/2002. Reamintim că, Poliția Română, prin structurile abilitate, a demarat încă de la sfârșitul lunii august activități de verificare a viabilității autostrăzilor și drumurilor naționale, de informare a administratorilor de drumuri în vederea respectării prevederilor legale și pregătirea stocurilor necesare asigurării unei intervenții optime. "Le recomandăm conducătorilor auto să adapteze viteza la condițiile meteo, să circule cu viteză redusă, păstrând o distanță corespunzătoare în mers între autovehicule și să nu bruscheze comenzile mașinii. De asemenea, conducătorii auto trebuie să se intereseze de starea drumurilor de pe traseul pe care urmează să-l parcurgă și să-și pregătească autoturismul pentru călătorie", potrivit oamenilor legii.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218