REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Achiziţie de marcă: un fost vicepremier al României, consilier în Portul Constanţa

Achiziţie de marcă: un fost vicepremier al României, consilier în Portul Constanţa

Replica API 13 decembrie 2016 | 01:05 1005

Ex-parlamentar, ministru şi director la CNADNR

Ex-parlamentar, ministru şi director la CNADNR

Un nume nou în organigrama Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa (CN APMC) atrage atenţia în mod deosebit. Vorbim despre un fost lider de grup parlamentar, ministru şi chiar vicepremier al României, angajat acum pe un port de consilier în compania de stat portuară. Este vorba despre Bogdan Pascu, fost viceprim-ministru în Guvernarea Tăriceanu.

Bogdan Pascu are 49 de ani şi este, de puţin timp, consilier în cadrul Portului Constanţa. Fost membru al Partidului Conservator (PC) şi lider al grupului din Camera Deputaţilor al acestei formaţiuni, Pascu revine într-o funcţie la o companie de stat după o pauză de patru ani. În octombrie 2012, Bogdan Pascu era revocat din funcţia de director general adjunct la Proiecte cu Finanţare Externă al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), fiind considerat prima victimă a guvernării corporative din Ministerul Transporturilor. Fostul deputat PC fusese numit în acea funcţie cheie de la CNADNR cu doar câteva luni mai devreme de către premierul de atunci Victor Ponta. Anterior, Bogdan Pascu a fost ministru de stat pentru coordonarea activităţilor din domeniile mediului de afaceri şi întreprinderilor mici şi mijlocii, iar în 2006 a fost chiar vicepremier al României, în Guvernarea Tăriceanu. Fostul viceprim-ministru ajuns acum consilier la APC se laudă cu o avere cât se poate de consistentă. Bogdan Pascu are 20 de hectare de teren agricol în judeţele Ialomiţa şi Dâmboviţa, dar şi trei mii de metri pătraţi de teren intravilan în judeţele Ilfov, Dâmboviţa şi Bucureşti. Fostul lider PC, retras între timp din politică şi viaţa publică, se mai poate lăuda cu un apartament şi o casă în Bucureşti, dar şi o casă de vacanţă în Dâmboviţa. Pascu deţine aproape 900.000 de lei în conturi bancare şi acţiuni la 12 societăţi comerciale, în valoare totală de peste 120.000 de lei, fostul vicepremier având participaţii la entităţi precum Altur SA, Banca Transilvania, Rompetrol Rafinare, Zentiva SA şi cele cinci SIF-uri. Bogdan Pascu a declarat pentru ultimul an venituri de 30.002 lei în calitate de director general al Consitrans SRL Bucureşti, în timp ce soţia sa, Alexandra Teodora, a încasat 76.223 lei ca brand manager şi auditor la Fundaţia E-learning. Ex-politicianul conservator a mai câştigat 10.000 lei dintr-un contract de arendă cu firma ialomiţeană Kalmaroma.

Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bolo anul asta a fost numit. Director general adjunct
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614