REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

ACN a depoluat un braț al Canalului Dunăre-Marea Neagră. Georgescu: „E mână criminală, canalul e folosit ca groapă de gunoi”

ACN a depoluat un braț al Canalului Dunăre-Marea Neagră. Georgescu: „E mână criminală, canalul e folosit ca groapă de gunoi”

Replica API 3 iunie 2015 | 22:49 182

Intervenție de urgență

Intervenție de urgență

Un eveniment de poluare a avut loc, luni și marți, pe braţul Luminiţa, în zona cuprinsă între km 1 – 2+500 Canalul Poarta Albă Midia Năvodari. Potrivit Companiei Naționale Administraţia Canalelor Navigabile SA (ACN), au fost anunţate organismele abilitate în domeniul protecţiei mediului şi apelor, dar și o societate comercială, care are conducte instalate în zonă. Poluarea s-a întins pe o suprafaţă de 1,5 km lungime şi o lăţime de aproximativ 30 cm, sub formă de irizaţii la suprafaţa apei, pe ambele maluri, iar la acţiunea de depoluare a participat personal din cadrul ACN, prin punerea la dispoziţie a unei bărci, în vederea plasării barajelor antipoluante pe suprafaţa apei pentru limitarea extinderii poluării.

Totodată, au fost montate baraje de reţinere şi absorbante pe toată suprafaţa poluată a apei și s-a împrăștiat praf absorbant. Potrivit ACN, pe brațul Luminița nu a circulat nici o navă în ultimele 48 ore de la producerea evenimentului, prin urmare evenimentul nu putea fi generat de o deversare voită sau accidentală de santină sau combustibil. „Nu se știe încă sursa poluării, dar o bănuim. Bănuim că ori o mână criminală, ori o conductă de la societățile de acolo, ori, nu știu, cineva a aruncat un motor, ceea ce se întâmplă foarte des. E folosit ca groapă de gunoi Canalul Dunăre – Marea Neagră. A fost Garda de Mediu și așteptăm și ancheta lor. Au luat probe, important este că s-a localizat acea zonă poluată și s-a trecut la depoluare. Câteva ore durează depoluarea. S-a dat cu praf absorbant, s-au pus bariere, deci nu vorbim de o durată foarte mare”, a spus directorul general al ACN, Daniel Georgescu, pentru “Replica”.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614