REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Acord în UE privind o înăsprire a condiţiilor de acordare a vizei pentru cetăţenii ţărilor care refuză readmisia de migranţi

Acord în UE privind o înăsprire a condiţiilor de acordare a vizei pentru cetăţenii ţărilor care refuză readmisia de migranţi

Replica API 21 februarie 2019 | 00:00 351

Negociatorii Uniunii Europene au convenit miercuri asupra unor noi reguli privind procesarea vizelor în baza cărora ţările care refuză să primească înapoi migranţi care trăiesc ilegal în UE pot întâmpina dificultăţi când cetăţenii lor aplică pentru vize, transmite dpa.

Conform mecanismului convenit miercuri de reprezentanţi ai Parlamentului European şi ai statelor membre, în cazul în care Comisia Europeană stabileşte că o anumită ţară nu cooperează în ce priveşte readmiterea migranţilor, poate propune înăsprirea condiţiilor de acordare a vizei pentru cetăţenii acesteia, adică o prelungire a termenului de procesare a cererilor, proceduri mai complexe, costuri mai mari sau restricţii mai mari în ce priveşte perioada în care vizitatorii pot rămâne în UE.

Măsura face parte dintr-un pachet care urmăreşte simplificarea şi accelerarea procedurii de solicitare şi acordare a vizelor, precum şi întărirea garanţiilor de securitate.

În baza noilor prevederi, termenul de depunere a cererii de viză este extins la până la şase luni înainte de data planificată a vizitei, iar cei care călătoresc frecvent în UE vor putea solicita viză cu intrări multiple şi valabilitate până la 5 ani.

Totodată, taxa de viză pentru spaţiul Schengen va creşte cu o treime, ajungând la 80 de euro (de la 60 în prezent), menţionează un comunicat al CE.

Acordul în acest sens mai trebuie aprobat oficial de statele membre şi legislatorii UE, ceea ce ar urma să fie o simplă formalitate.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218