REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.1° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
18.1° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Acord între Regatul Unit şi Franţa pentru a stăvili imigraţia clandestină prin Canalul Mânecii

Acord între Regatul Unit şi Franţa pentru a stăvili imigraţia clandestină prin Canalul Mânecii

Replica API 30 noiembrie 2020 | 00:00 914

Patrule suplimentare şi noi mijloace tehnologice vor fi desfăşurate de-a lungul plajelor franceze în cadrul unui nou acord între Paris şi Londra vizând să pună capăt imigraţiei clandestine prin Canalul Mânecii, au anunţat ministerele britanic şi francez de Interne, citate de AFP, și Agerpres.

Acordul prevede dublarea patrulelor franceze începând de la 1 decembrie, care vor fi sprijinite de drone şi de radare, cu scopul de a-i repera pe cei care încearcă să traverseze canalul, a declarat sâmbătă Priti Patel pentru canalul britanic BBC.

În cadrul întăririi cooperării lor, Regatul Unit "s-a angajat să facă o investiţie financiară suplimentară de 31,4 milioane de euro pentru a susţine eforturile importante ale Franţei împotriva traversărilor ilegale", a indicat Ministerul de Interne francez într-un comunicat publicat duminică.

Este prevăzut între altele "în cursul următoarelor şase luni" să fie examinate "rezultatele cu scopul de a evalua eficienţa şi impactul acestor măsuri suplimentare".

În ultimele luni, din ce în ce mai mulţi migranţi au încercat să ajungă în Marea Britanie pe această cale periculoasă şi foarte frecventată. Patru decese au fost înregistrate în 2019 şi şapte de la începutul anului, indică AFP.

Dosarul a fost sursă de tensiuni, Regatul Unit acuzând Franţa că nu se implică suficient pentru a împiedica traversările.

În septembrie, autorităţile franceze au precizat că au interceptat peste 1.300 de persoane care încercau să ajungă în Regatul Unit, dintre care câţiva încercaseră să traverseze Canalul Mânecii înot pe o distanţă de 30 km.

Între 1 ianuarie şi 31 august, circa 6.200 de migranţi şi-au încercat şansa, cu ajutorul unor bărci pneumatice, caiace, unii chiar numai cu veste de salvare.

Nordul Franţei atrage de mai mult timp candidaţii la imigraţie clandestină spre Marea Britanie, la bordul unor ambarcaţiuni sau al unora dintre zecile de mii de vehicule care traversează zilnic Canalul Mânecii prin tunelul subacvatic.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218