REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Acord pentru INVESTIREA în Unitățile 3 și 4 ale CNE Cernavodă

Acord pentru INVESTIREA în Unitățile 3 și 4 ale CNE Cernavodă

Replica API 9 mai 2019 | 02:11 451

SN Nuclearelectrica SA și China General Nuclear Power Corporation și CGN Central and Eastern Europe Investment anunță că astăzi, 8 mai 2019, au semnat Acordul Investitorilor în formă preliminară cu privire la continuarea Proiectului Unitățile 3 și 4 CNE Cernavodă. Ceremonia de semnare a acordului s-a realizat în prezența viceprim-ministrului Viorel Ștefan, a ministrului Energiei, Anton Anton, a Excelenței sale, Ambasadorul Republicii Populare Chineze în România, Jiang Yu și a lui Guan Gang, Consilier Economic al Ambasadei Republicii Populare Chineze în România.

Reamintim că Acordul Investitorilor în formă preliminară a fost aprobat de către acționarii SNN în Adunarea Generală a Acționarilor din dată 10 aprilie 2019. CGN și-a finalizat de asemenea procesul de aprobare internă a acordului.

Semnarea de către părțile implicate în continuarea Proiectului Unităților 3 și 4 CNE Cernavodă a Acordului Investitorilor în formă preliminară, în conformitate cu Strategia Revizuită, reprezintă o etapă esențială din procesul de selecție lansat în anul 2014, din punct de vedere tehnic și operațional.

Acordul Investitorilor în formă preliminară prevede înființarea societății de proiect (JVCO) având drept scop limitat să fie singură platforma tehnică și operațională pentru dezvoltarea ulterioară a Proiectului. Dată limita pentru înființarea JVCO este de 60 de zile lucrătoare de la dată semnării Acordului Investitorilor în formă preliminară.

JVCO este o societate pe acțiuni, înființată în temeiul Legii 31/1990 privind societățile și va avea o durata inițială de 2 ani. Participația CGN în compania de proiect va fi de 51%, iar cea a SN Nuclearelectrica SĂ de 49%.

„Atingerea unui consens în procesul de negociere, reciproc avantajos pentru ambele părți implicate, concretizat prin aprobarea de către actionarii SNN a Acordului Investitorilor în formă preliminară, înseamnă de fapt demararea efectivă a măsurilor concrete de continuare și dezvoltare a Unităților 3 și 4 de la Cernavodă. Pe durata inițială a noii companii de proiect de 2 ani vom defini și structura modelul de continuare a proiectului, fiind practic prima etapă esențială premergătoare construcției celor două Unități”, a afirmat Anton Anton, Ministrul Energiei.

Reprezentantul CGN, Bian Shuming, a subliniat faptul că semnarea Acordului Investitorilor în formă preliminară marchează o nouă etapă de dezvoltare a cooperării bilaterale dintre CGN și SNN.

CGN își manifestă angajamentul ferm pentru dezvoltarea cu succes a viitoarelor etape ale proiectului, în conformitate cu principiile convenite, în cadrul bunei cooperări deja stabilite cu partenerul român.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
REPLICA chiar asa de nesimtiti puteti fi. Nu tu un cuvintel despre TONTA care a trasat linia directoare cu fasole si dracnea. De aceea avem atitea cartiere in constructie care in curind vor fi denumite CHINA TAWN.
1
0
Guvernul face treaba, PeNaLii fac cacat.
1
2
campanie electorala, ponta stie...
3
0
Chinezii vin sa puna nina si sa influenteze politica statului respectiv in favoarea lor, nu sa investeasca.Care sunt amendamentele ascunse ale acestui acord?
7
1
Care sunt conditiile impuse da catre chinezi ,respective garantiile guvernamentale ,mascate,cumpararea de energie..s.a....
5
0
Daca UE si alti vestici nu doresc sa vina chinezii de ce ii lasa sa investeasca? Parca era o tehnologie canadiana cu multe secrete bla bla bla... Tot cu prietenii din China facem treaba, occidentu numai vorbe si cu furaciunile din Romania. Si apoi tot occidentu plange ca avem ciuma rosie. De aia risca UE sa cada ca e cu multe fetze .
8
3
Felicitari Urmeaza podul de la Braila Redactia sunteti cretini incurabili cu interdictia de caractere nepermise
8
0
Astept sa vedem ce solutii aveti ptr cupola U 3 sau reactorul 3 ?.
3
0
La pastele cailor!
4
0
Pana la urma tot cu ciuma rosie se face ceva in tara asta.Cu ciuma neagra, la Pastele Cailor.
10
5

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614