REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Acordul de înfrăţire al oraşelor Sulmona şi Ovidiu, SEMNAT!

Acordul de înfrăţire al oraşelor Sulmona şi Ovidiu, SEMNAT!

Replica API 8 martie 2017 | 00:00 281

La Primăria Ovidiu, a avut loc luni, 6 martie 2017, o vizită oficială a delegaţiei oraşului Sulmona din Italia, locul naşterii poetului latin Ovidius Publius Naso, condusă de Annamaria Casini, primarul orașului, unde a fost semnat acordul de înfrăţire a celor două oraşe.

După acest eveniment delegaţia a fost întâmpinată la Palatul Parlamentului din Bucureşti în cadrul unei întâlniri oficiale cu ministrul românilor de pretutindeni Angel Tilvar şi senatorul de Constanţa, Nicolae Moga.

Delegaţia din Sulmona a împreună cu primarul George Scupra, în cele trei zile dedicate acestui eveniment, obiective culturale şi istorice ce au legătură cu viaţă şi operele poetului Ovidius. Au participat la conferinţă din cadrul Universităţii ,,Ovidius’’ din Constanţa, unde delegaţia a fost primită de rectorul universităţii, prof.univ.dr. Sorin Rugină. Totodată, au vizitat primăria Constanţa şi zona centrului vechi din Constanţa (Cazinoul, statuia lui Ovidiu ) unde au fost primiţi de primarul oraşului Constanța, Decebal Făgădău.

O zi din program a fost dedicată cunoaşterii obiceiurilor şi tradiţiilor dobrogene, prin organizarea unui spectacol artistic de muzică şi dans la Centrul Cultural ,,Elena Roizen’’ din oraşul Ovidiu, dar şi vizită în Parc-Faleză, de pe malul lacului Siutghiol din oraşul Ovidiu, de unde delegaţia a putut admira Insula Ovidiu şi Castrul Român.

Programul de lucru a inclus şi o vizită în Judeţul Constanţa, comună Adamclisi, unde a fost vizitat Tropaeum Traiani, dar şi Mănăstirile Sf. Andrei şi Dervent.

În urmă acestor evenimente, primarul orașului, Annamaria Casini a propus că deschiderea oficială a Conferinţei Internaţionale dedicate Anului Ovidius 2017 din dată de 3 aprilie 2017, să fie realizată împreună cu primarii celor două oraşe înfrăţite cu oraşul Sulmona, respectiv George Scupra şi Decebal Făgădău. Conferinţa deschide seria de evenimente internaţionale dedicate poetului latin şi totodată va fi lansat un logo oficial dedicat bimilenarei Ovidius, logo care deja a fost făcut cadou de către administraţia din Sulmona, primăriilor din Roma, Constanţa şi Ovidiu pentru a fi folosit şi a marca unitar evenimentele culturale şi istorice ce se vor desfăşura în 2017-2018.

Primarul George Scupra a anunţat că va comemora viată şi opera poetului latin prin organizarea primei ediţii a Festivalului ,,Ovidius’’, care va avea loc în fiecare an în parcul de pe malul lacului Siutghiol în apropierea Insulei Ovidiu. Vor fi organizate şi evenimente comune prin schimburi de experienţă cu caracter tematic (concursuri, piese de teatru, expoziţii etc.).

Paula SOLOMON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
S-a pozat italianca cu monumentul prostiei autohtone.
1
0
Bine faci, bine gasesti!
2
0
Un primar care ne uimeste cu atat de multa prostie si cu atat de mult noroc si un vice cu care te stergi pe picioare cu cea mai mare placere. BRAVO!!! Ne mandrim cu voi!
3
2
O echipa puternica. ..bravo lor.
2
2
Vezi ca trebuia sa scrii ,,ati'' ,nu ,,a-ti'.
2
1
Bv ovidiu bv scupra !!! Administratie puternica
3
3
BRAVO domnule George Scupra! BRAVO domnule Doru Cumpanasu!
5
4

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102