REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.5° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
17.5° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Acordul între România şi Portugalia privind cooperarea în domeniul apărării, semnat

Acordul între România şi Portugalia privind cooperarea în domeniul apărării, semnat

Replica API 20 mai 2022 | 22:45 1067

Miniştrii Apărării român şi portughez, Vasile Dîncu şi Helena Carreiras, au semnat, joi, la Bucureşti, Acordul între Guvernul României şi Guvernul Republicii Portugheze privind cooperarea în domeniul apărării.

Potrivit unui comunicat al MApN, transmis AGERPRES, "noul acord va contribui atât la extinderea şi aprofundarea cooperării bilaterale în domeniul apărării, cât şi la întărirea colaborării în contextul NATO şi UE, creând astfel premisele consolidării relaţiilor româno-portugheze, bazate pe obiective convergente atât la nivel european, cât şi la nivel aliat".

Acordul a fost semnat în contextul vizitei de lucru pe care premierul Portugaliei, Antonio Costa, o efectuează în România.

Astfel, în cadrul convorbirilor oficiale, potrivit MApN, au fost abordate subiecte referitoare la situaţia de securitate din regiunea Mării Negre, în contextul agresiunii Rusiei asupra Ucrainei, la eforturile aliate destinate consolidării posturii NATO de descurajare şi apărare, în special în regiunea Mării Negre, precum şi privind aspecte legate de relaţiile bilaterale, cu accent pe importanţa actualizării cadrului juridic al cooperării în domeniul apărării, potrivit agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Gruparile de mercenari fascisti rusi, Wagner, Batalion Rusich aka Sparta Battalion etc au comis crime de razboi si au distrus complet Mariupol. Ei sunt acum in Mariupol, luptand impotriva celor din batalionul Azov. Liderul batalionului Rusich a umplut netul cu poze in care el decapita caini cu baioneta, cu soldati arsi prin Ucraina, Siria si nu numai, iar el prezenta saluturi naZiste langa ei in timp ce flacarile inca ardeau. Sa va faceti o idee cam ce imagini apocaliptice si ce miros era acolo si cam ce nivel de "bolnav", de satanism a atins fascismul din Rusia. Oleksiy Milchakov, cautati!!!
8
0
Oameni buni! Ca sa intelegeti voi cat de manipulatori sunt rusii si cat de periculoasa este propaganda ruseasca imprastiata de Diana Sosoaca, mai ales cea satanista care foloseste ortodoxia ca instrument politic manipulator. Armata rusa e plina de batalioane fasciste si de "naZisti" ai "suprematiei rasei albe". BATALIONUL RUSICH! Informati-va despre el, sa intelegeti ca batalionul paramilitar Azov era unul normal, iar batalioane rusesti sunt cele fasciste. Liderul mercenarilor Wagner la fel are n poze cu simboluri naZi. Cautati intalnirea batalionului Rusich cu liderul "suprematiei albe".
0
0
Cand spui Rusia, spui manipulare, propaganda, satanism, varsare de sange, canibalism, razboi, viol, furt, gaze rusesti venite din pamant, din iadul Satanei. Cand spui Rusia spui fals crestinism, falscism, naZism. Mare atentie! Numele de asasin KGB al lui Putin era ADAMOV, iar al patriarhului Kiril al Moscovei codename Mikhailov si a mai avut cateva. Iar numele real este Vladimir Mikhailovich Gundyayev, deci nu Kiril. Patriarh impostor, pentru ca satanistii din Kremlin nu isi permit ca un patriarh REAL al Rusiei sa ridice poporul rus impotriva conducerii Rusiei. Intelegeti voi, nu? E logic!
1
0
Si ce inseamna a***? Inseamna ca TOTI susinatorii Dianei Sosoaca sunt rusofili si vor roexit, vor Romania in afara UE si NATO si aceasta a declarat public, oficial, ca vrea o Romanie neutra, in afara NATO, ca sa devenim slugile Rusiei si sa ne vanda Satana Putin gaze rusesti. CONCLUZIE, jumatate din voturile primite de A U R la alegerile trecute au venit de la rusofili sosocisti, fapt ce transforma automat A U R in partid rusofil, putinism. Iar reactiile acide ale lui George Simion cand Popescu il numeste omul Rusiei pe Simion, il face sa devina agresiv fizic si verbal. Adevarul doare, nu?
4
0
Si nu am adus-o intamplator in discutie pe tropeta ruseasca Diana Sosoaca. Mare atentie la ce spun acum! Partidul A U R s-a cocotat aici datorita satanistei Diana Sosoaca. Da, romani naivi au votat A U R in mare parte pentru ca mahalageoaica Sosoaca a facut circ, iar circul a prins bine la publicul naiv in campanie. A**a inseamna ca jumatate din procentele si voturile A U R au venit de la sustinatorii Dianei Sosoaca. Ce inseamna a***? Individa a**a foloseste EXACT propaganda ruseasca, fara perdea, in special pe retelele sociale. Zilnic posteaza fake news din SURSE NESIGURE, siteuri fantoma.
4
0
Repet! Partidul rusofilo-putinist A U R foloseste metoda loverboy. Nu mai fiti naivi, deschideti ochii! E viitorul copiilor nostri in joc, viitorul Romaniei. NU votati niciodata AUR. La fel ca in metoda loverboy, cand aia prostesc copile sa se indragosteasca de ei, apoi le duc la produs, asa si partidul A U R. Dupa ce va castiga increderea prin fals-crestinism si fals-patriotism, o sa scoata Romania din NATO si UE. O Romanie neutra inseamna ca "Donbas", separatismul se muta in "Valahia" si Dobrogea. Exact ce are Rusia nevoie, anexarea Dobrogei, dupa Odesa. Control complet asupra Marii Negre.
2
0
Familia Sosoaca este satanista. Au trasaturi fizice clare care ne arata ca au legaturi in iudaism, in Israel. Probabil ca sunt un soi de evrei, nimic rau in asta. Insa familia Sosoaca se inchina la satana, la Lucifer, Baphomet, asa numitul arhitect al universului. Gasiti dovezi video pe net cu ma-sa in masonerie. Folosirea ortodoxiei in scop politic se numeste blasfemie, satanism, a**a face familia Sosoaca si A U R prin trompete putiniste. Metoda loverboy. Prostesc romanii sa creada ca A U R e patriot, ne scot din NATO si UE daca vin la putere, ne "denazifica" Rusia pe toti, apoi se tireaza.
2
0
Iar reteaua satanista de hacker rusi, cei din Killnet au lasat un mesaj in urma cu cateva zile in care o laudau pe Diana IVANOVICI Sosoaca si o dadeau ca drept exemplu de putinism anti-roman, anti-UE si NATO. Sosoaca a carei mama este membra a inaltei loje a masoneriei din Romania, e spiritista, crede in magie neagra si spune ca vorbeste cu cei din lumea de dincolo. Cautati informatii despre ea. Impostoarea a spus ca ea are aceeasi aura ca si Iisus Hristos. Blasfemie mai mare nu am auzit. Familia Sosoaca n-a fost niciodata una ortodoxa. Familia Sosoaca e satanista si anti-ortodoxie.
3
0
In afara de unguri, autoporecliti secui, mai gasiti troli putinisti in mediul online, care traiesc in Moldova, in teritoriul ocupat abuziv de Rusia, anume in Transnistria. Ei cunosc limba romana, sunt atat de satanisti in cat o numesc limba moldoveneasca si nu fac altceva decat sa imprastie ura si propaganda rusofilo-putinisita prin comentarii, pentru a va induce in eroare si a va pacali ca nu Rusia e satanista. Iar adevarul este ca Rusia chiar este CASA SATANEI! Ivan cel Groaznic e dovada clara, daca studiati istoria. Era un tsar patriarh satanist insetat de sange. Kirill al Moscovei 2.
3
0
Fratilor, romani! Va a**c la cunostinta ca trolii astia putinisti care comenteaza in mediul online sunt de fapt unguri. Da, ati auzit bine, sunt unguri care traiesc in Romania, care cunosc limba romana. Ei sunt sustinatori ai slugii lui Putin, Viktor Orban, automat sunt putinisti, anti-romani, anti-americani si anti-UE si NATO. Ei sunt sustinatori ai A U R. Sputnik care a fost banat in tot occidentul pentru propagandata satanista facuta de KGB Rusia, il ridica in slavi pe George Simion, A U R, Sosoaca, Calin Georgescu si restu. Dovada clara ca sunt cozi de topor! Niciodata sa nu votati A U R!
3
0
Pentru a**a de jos. Nice try, my friend! Traiesti in bula ta putinista. Sunt unul dintre adevaratii romani patrioti, care va lupta in linia intai sa apere Romania si sa-i opreasca pe satanistii din Rusia. Nici daca o sa traiesti 1 milion de de ani, nu o sa afli cine sunt. O remarca d-asta gratuita pot face si eu, ca sa ma cobor la nivelul tau. Cacatul ala din A U R, trompeta putinista, agitatorul separatist George Simion, ala iti este idol. Alt papitoi, marioneta, care si-a aratat limitele cand s-a dus la sediul Digi ca sa faca circ. Nu e nici macar de nivelul activistului buzoian, e penibil!
0
0
Te-am recunoscut, Cataline P.
1
0
Iar aici se adauga si faptul ca tu nu esti imperialist ca satanistii putinisti, deci nu invadezi teritorii care nu iti apartin. A**a inseamna ca pe langa faptul ca ai de N ori mai multe avioane de vanatoare, mai ai si sistemele antiaeriene la sol, pe pamantul tau pe care nu-l invadezi, evident, ca sa subliniez asta. Sisteme antiaeriene la standarde NATO si a**a trebuie specificat. Stiti cainii aia care l***a si nu musca, a**a e Rusia. Ataca doar tari neutre, ca Moldova, Georgia, Ucraina etc. Rusia nu poate castiga intr-un razboi mondial simplu si nici in unul nuclear. Deci, loseri cu gura mare
3
0
De exemplu, inamicul te poate ataca cu un numar de 20 de avioane de generatia a 5-a, iar tu sa te indrepti spre el cu 50 de avioane de generatia a 4-a si sa-l dobori complet. Castigi suprematia aeriana. Avioane au un numar limita de rachete pe care le poate cara, cand ramai fara rachete, iti ramane doar sa fugi si sa strigi dupa mami, mai ales cand ai in spatele tau de 5-10 ori mai multe avione de generatia a 4-a, care inca au rachete disponibile. Fie zbori mai repede decat rachetele lor, fie faci tumbe ca Nadia, sa nu te poata lua in vizor. Lucru imposibil chiar si pentru astea "invizibile".
5
0
Deci daca tarile astea din top 5, nu-si permit mai mult de 10 avioane de generatia a 5-a, ce anume ti se pare tie iesit din comun ca Romania cumpara avioane de generatia 4,5? Atentie, 4,5, nu generatia a 4-a. Rusii au pierdut in Ucraina toate modele de vanatoare, mai putin Su-57 ca il tin de bibelou. Plus ca rusii au folosit in mare parte doar SU-24, Su-25, Su-27, Su-30 si Su-34 si le-am vazut pe toate in flacari, pe campiile din Ucraina. E dreptul vostru sa fiti putinisti, dar calculati pretul echipamentelor pierdute de Rusia. Chiar si o ocupatie completa tot infrangere va fi pentru Rusia.
1
0
Rusii abia au anuntat ca au construit primul lor avion de generatia a 5-a, PAK FA, cunoscut si ca SU-57, dar au fabricat doar 5 bucati, iar unul costa cam 100 milioane de euro. La cat de muritori de foame sunt rusii, continua tu sa visezi ca vor avea rusii 20 avioane de generatia a 5-a. Chinezii au si ei 1 singur avion de generatia a 5-a, o copie made in China a americanului F-35, iar americanii au cel putin 5 modele de ultima generatie. Pe alea de spionaj nici nu le aducem in discutie, multi le numiti OZN sau UFO. Hahaha! SUA a zburat cu SR-71 peste URSS mai rapid decat rachetele de atac. Ha!
2
0
Plus ca F-16 consuma cu 50 la suta mai putin decat un Su-27, de exemplu. Si ca sa glumesc putin, in caz ca, Doamne fereste, vom avea granita cu Rusia, ridicam zilnic cateva F-16 si ii lasam pe rusi fara combustibil pentru SU-27 de politie aeriana. Ha ha ha! In schimb, Romania are nevoie de elicoptere de atac de ultima generatie. Pe astea le poti ridica din munti, din paduri, zbori sub radar si distrugi cam tot ce misca, fara sa stie inamicul de unde vii si unde aterizezi ca la avioanele de vanatoare. Plus blindate amfibii, pentru ca Romania e plina de rauri. Muntii sunt "nuclearele" noastre.
3
0
Ai impresia ca stii mai bine decat expertii militari? Crezi ca luam de capul nostru? Exista standarde NATO. Ofera-ne o varianta la F-16. Crezi ca Romania isi permite avioane noi de generatia a 5-a? Si daca da, cam cate ca sa fie eficiente? Sau luam sa fie? F-16 sunt de generatia 4,5 deci perfecte. Sunt doar cateva de generatia a 5-a, iar multe inca nici nu au fost testate in lupta. Luam 5 F-35 la pret de 50 F-16? Ti se pare eficient? Vom avea si F-35, dar momentan inlocuim mig-urile cu F-16, avem cel putin 15 ani acoperiti, p**a ne permitem altele. Ce are NATO e si al nostru, noi suntem NATO!
2
0
F-16 este unul dintre cele mai bun avioane de vanatoare din ultimii 100 de a**. Bate lejer orice fabricat in Rusia. Ai idee pe ce planeta traiesti? S-au fabricat peste 4000 de bucati. S-a vandut pe 60% din suprafata Pamantului si a fost testat in toate conditiile, inclusiv in lupta si si-a dovedit suprematia. Rusii si chinezii au incercat sa-l copieze si au esuat. F-16 inca se fabrica si in 2022, nu stiu ce 1971 visezi. Nu gasesti altul mai bun decat F-16 din punct de vedere al indicelui calitate-pret. Luam 16 F-16 la pret de 4 Su27. 16vs4. Si SH ne garanteaza minim 15 ani de functionare.
2
0
...avioanele F16 fabricate in 1971 ???
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102