REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
11.9° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Acorduri de fanfară şi dans: pasagerii de pe MSC Musica au avut parte de o primire pe cinste

Acorduri de fanfară şi dans: pasagerii de pe MSC Musica au avut parte de o primire pe cinste

Replica API 8 octombrie 2013 | 00:00 416

În Portul Constanţa

În Portul Constanţa

Pasagerii de pe nava de croazieră MSC Musica nu au avut timp să se întristeze întrucât li s-a terminat vacanţa, aici fiind vorba de cei ce s-au îmbarcat din Constanţa, şi asta pentru că au avut parte de o primire pe cinste. De la primele ore ale dimineţii, Fanfara Raja s-a postat în locul cu pricina, iar pasagerii au pus piciorul pe ţărm într-o atmosferă săltăreaţă. Unii dintre ei chiar nu s-au putut abţine şi s-au pus pe dans. Pe lângă români s-au aflat şi turişti stăini, care au vizitat oraşul de la malul mării şi nu numai.

După 11 zile de croazieră pe mare, nava MSC Musica a revenit marţi, 8 octombrie, în Portul Constanţa, cu prima serie de pasageri îmbarcaţi din Constanţa. Turiştii au fost întâmpinaţi şi de Fanfara RAJA, care a marcat astfel acest moment important pentru turismul de croazieră constănţean. Pasagerii au fost foarte încântaţi de primire şi nu au ezitat să imortalizeze momentul prin fotografii sau filmări. În plus, unii chiar nu s-au putut abţine şi s-au pus pe dans în balcoanele cabinelor exterioare, de unde urmăreau spectacolul. După ce s-au binedispus, au coborât de pe navă, fiecare îndreptându-se în direcţia lui: turiştii străini spre a vizita, iar cei români spre case. Românii au declarat că s-au simţit extraordinar şi abia aşteaptă să repete experienţa. "A fost super! Cu siguranţă repet experienţa, în aprilie anul viitor. Ne convine că este mai ieftin să ne îmbarcăm de aici, noi fiind din Constanţa, decât să mergem prin alte părţi. Pentru pasageri este perfect să călătoreşti cu această navă. Este absolut superb. Este o grijă deosebită faţă de pasageri. Mereu este cineva în spatele tău. Nu am fost niciodată condiţionaţi, ne-am trezit când am vrut, am luat masa... Activităţi sunt tot timpul pe vas. Tenis de masă, piscină, restaurant, joci cărţi, mergi la teatru, absolut orice.", a spus Sorina Anghel, din Constanţa. De aceeaşi părere este şi Mara, fetiţa Sorinei, care pur şi simplu nu mai vroia să coboare de pe navă. "A fost frumos, am primit şi o jucărie...", ne-a spus Mara.

Pasagerii germanii şi români, foarte pretenţioşi

Nici angajaţii români nu se plâng, spun că sunt bine trataţi de pasageri. Acum, fiecare om cu caracterul lui. Unii sunt mai pretenţioşi, alţii mai puţin. "Este foarte bine. Sunt manager în teatru şi operator la lumini. Lucrez din 2007. Stau în voiaj cam 6 - 7 luni, dar am avut şi contracte mai lungi. Acum mă duc să-mi iau şi familia în croazieră. Nu este greu, dar depinde şi ce lucrezi. Poate că este mai greu ca ospătar sau la curăţenie. Suntem trataţi egal, nu se fac diferenţe. Am întâlnit pasageri români şi în alţi ani, inclusiv în Caraibe. Germanii sunt mai pretenţioşi, americanii sunt mai prietenoşi dar şi ei fac anumite plângeri. În rest, italienii sunt mai vorbăreţi. Românii, unii dintre ei, sunt foarte pretenţioşi. Dar nu toţi. Când aud că sunt român vin şi discută, mă întreabă cum e, dacă e bine.", a declarat Viorel Gîlcă, manager de teatru, care locuieşte în Constanţa. Tot marţi, 8 octombrie, din Portul Constanţa s-au mai îmbarcat alte câteva zeci de turişti români, urmând acelaşi itinerariu, respectiv Constanţa - Gythion - Veneţia - Katakolon - Istanbul - Yalta - Odessa, urmând să revină în Constanta peste 12 zile. "Pe navă, pe 27 septembrie s-au îmbarcat 94 de pasageri, care au debarcat astăzi (marţi - n.r.) şi se vor îmbarca 80. Croaziera durează 11 nopţi, 12 zile, vor debarca pe 19 octombrie, tot în Constanţa. Următoarea operare va fi în 19 octombrie, când nava va pleca din Constanţa într-o croazieră de 4 nopţi şi 5 zile, către Veneţia, iar pe anul acesta încheiăm şi începem din aprilie - mai 2014, unde vom avea două nave care vor veni în Port.", a spus Mihai Grigoraş, Aerotravel MSC Cruise Coordinator. Şi de această dată, pasagerii navei MSC Musica s-au aflat în Constanţa în intervalul orar 8.00 - 17.00, ocazie cu care au vizitat muzeele constănţene şi vestigiile antice ale oraşului, au făcut degustări de vinuri la Murfatlar, au vizitat cetatea Histria, precum şi alte obiective turistice din judeţ.

L.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218