REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
10.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Acţionarii Oil Terminal au decis: Ciutureanu n-a prejudiciat compania

Acţionarii Oil Terminal au decis: Ciutureanu n-a prejudiciat compania

Replica API 14 decembrie 2012 | 00:00 215

Sindicalistul-angajat-pensionar Ţicu n-a mai prins Consiliul de Administraţie

Sindicalistul-angajat-pensionar Ţicu n-a mai prins Consiliul de Administraţie

Inginerul electroenergetic Niculae Ţicu, angajat al Oil Terminal din 1984, nu a primit ieri acceptul Adunării Generale a Acţionarilor (AGA) pentru a deveni administrator al companiei, deşi, de regulă, astfel de voturi îndeplinesc o simplă formalitate. Potrivit unei informări a companiei de stat constănţene, AGA a respins cu un procent de 98,14% numirea lui Niculae Ţicu în funcţia de administrator al Oil Terminal.

Reamintim că Niculae Ţicu, de 62 de ani, a fost, în acelaşi timp, angajat, pensionar, demis, apoi reangajat la Oil Terminal, în decursul ultimilor doi ani. În schimb, în aceeaşi şedinţă AGA a fost aprobată, cu un procent de 79,16%, numirea în Consiliul de Administraţie al companiei petroliere a reprezentantei AVAS, Andra Luminiţa Răduică, care este şi administrator al Şantierului Naval SA Mangalia. Tot ieri, s-a decis prelungirea tuturor contractelor de închiriere semnate de Oil Terminal, însă doar pentru firmele care nu au debite şi prin renegocierea preţurilor. De asemenea, a fost respinsă propunerea de reziliere a contractelor cu Oil Prod şi Eco Petroleum. Acţionarii Oil Terminal au respins şi propunerea privind recuperarea sumelor plătite nelegal de către societate pentru servicii de consultanţă şi asistenţă juridică, aşa cum au fost acestea stabilite printr-o dispoziţie a ANAF, din martie 2012. În fine, AGA a respins şi propunerea acţionarului Broadhurst privind pornirea acţiunii în răspundere împotriva directorului general al Oil Terminal, Sorin Ciutureanu, "pentru prejudiciul creat societăţii prin încasarea unor indemnizaţii mai mari decât cele cuvenite, prin manipularea modului de calcul a gradului de îndeplinire a criteriilor şi obiectivelor de performanţă, în condiţiile în care nu au fost îndeplinit bugetul de venituri şi cheltuieli". Reamintim că Ciutureanu a respins acuzaţiile acţionarului Broadhurst şi a solicitat un control din partea Corpului de Control al primului ministru, pentru lămurirea situaţiei de la Oil Terminal.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614