REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
14.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Acţiune a tinerilor liberali, de Ziua Alfabetizării

Acţiune a tinerilor liberali, de Ziua Alfabetizării

Replica API 10 septembrie 2013 | 00:00 140

Duminică, 8 septembrie 2013, organizaţia de tineret a Partidului Naţional Liberal Constanţa a desfăşurat o nouă acţiune, de această dată cu ocazie Zilei Alfabetizării. Tinerii liberali s-au împărţit în două echipe cu misiuni distincte. O parte a împărţit peste 2000 de baloane ABC trecătorilor din patru mari parcuri din Constanţa şi au vorbit cu aceştia despre importanţa alfabetizării, iar o altă echipă a inaugurat o bibliotecă a copiilor în satul Viişoara, comuna Cobadin.

Baloanele ABC au avut înscrise un citat de Victor Hugo: "Nu mă satur niciodată să învăţ acest alfabet măreţ al naturii. În fiecare zi caut o literă nouă", mesaj pe care constănţenii l-au primit cu drag, lăudând iniţiativa liberalilor. "Oamenii au fost foarte deschişi să vorbească despre educaţie cu noi. Se pare că există un interes mare în popularizarea mesajului alfabetizării în toate mediile sociale. Sperăm că discuţiile pe care le-am purtat astăzi să fie cu folos ", a spus Gabriel Ceşa, membru TNL Constanţa.

La Viişoara, au participat la deschiderea Bibliotecii Copiilor peste 150 de micuţi, cu vârste cuprinse între 4 si 16 ani. Aceştia au avut parte de prăjiturele cu literele alfabetului, sucuri, lecţii şi jocuri în engleză şi română, precum şi momente de lectură în biblioteca proaspăt inaugurată. Copiii s-au simţit atât de bine, încât nu mai vroiau să plece acasă, iar lecţiile au trebuit ţinute în mai multe runde. "Am avut parte de o reacţie incredibilă din partea copiilor din Viişoara, ne-au emoţionat cu adevărat. Sunt foarte bine educaţi şi respectuoşi, au participat la toate activităţile pe care le-am pregătit pentru ei cu un entuziasm care a fost impărtăşit şi de către părinţi! Ne vom întoarce aici cu siguranţă pentru a continua proiectul bibliotecii", a spus Dinu Iulian, membru TNL Constanţa.

Tinerii liberali anunţă că astfel de acţiuni vor mai avea loc în această toamnă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367