REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
10.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Acţiune cu scântei: Poliţia Locală strânge căruţele din Constanţa

Acţiune cu scântei: Poliţia Locală strânge căruţele din Constanţa

Replica API 24 septembrie 2013 | 00:00 179

Urmăriri ca-n filme! - VIDEO

Urmăriri ca-n filme! - VIDEO

Acţiune cu scântei şi urmăriri ca-n filme pe străzile Constanţei. Căruţele care mişună prin municipiu au început să fie ridicate de către Poliţia locală, însă proprietarii acestora au încercat prin toate metodele să scape "întregi". Au luat-o la goană, s-au plâns că duc un trai greu, dar nu le-a mers. Printre cei care au rămas doar cu calul din dotare este şi Sali Mustan, care a mai fost sancţionat din această pricină, dar care are şi dosar penal pentru furt calificat.

S-a dat startul acţiunii de ridicare a căruţelor de pe străzile municipiului Constanţa. Poliţiştii locali şi-au început ziua de marţi în forţă, luând la puricat străzile din oraşul de la malul mării. Atelajele hipo nu au întârziat să-şi facă apariţia, iar când au dat nas în nas cu oamenii legii, conducătorii acestora au încercat prin orice mijloace să-şi saveze pielea, unii chiar dând bir cu fugiţii. Primul care a rămas fără căruţă, depistat fiind în zona CET, este chiar Sali Mustan, care are un bordei improvizat la marginea localităţii Cumpăna, şi care a fost a mai fost prins de către poliţiştii rutieri în timp ce umbla pe strada Theodor Burada, din municipiu, din zona Gării, cu căruţa burduşită cu saci şi cu copiii minori cocoţaţi pe ei, eveniment petrecut în urmă cu câteva luni. A primit sancţiune şi a început să se vaite, spunând că nu are ce să mănânce, că nu-şi găseşte un loc muncă şi este vai de capul lui. La scurt timp, acelaşi Sali s-a ales cu dosar de cercetare penală întrucât a fost prins la furat de fier vechi din fosta societate Energia. Acum, însă, a rămas fără "obiectul muncii", dacă-l putem numi aşa, dat fiind faptul că acolo îşi încărca fie sticlele goale adunate de prin gunoaie sau fierul vechi. Nici de data aceasta nu a rămas indiferent, văitându-se de situaţia în care se află. Poliţiştii locali nu s-au lăsat înduplecaţi şi i-au ridicat căruţa, acesta întorcându-se acasă, cel mai probabil, călare pe cal. Acţiunea a continuat, poliţiştii acţionând pe mai multe străzi din municipiu, printre care şi Aurel Vlaicu, dar şi Eliberării sau Cutezătorilor. Aici, cursa s-a dovedit o reală urmărire ca-n filme, conducătorul atelajului luând-o la sănătoasa pe străduţe pentru a scăpa basma curată. Nu i-a mers, a fost prins, iar căruţa i-a fost ridicată. Potrivit şefului Poliţiei Locale, Daniel Bratu, astfel de acţiuni vor continua. "Această acţiune se înscrie în sarcina activităţilor date în sarcina activităţilor poliţiştilor locali, iar ca obiect este eliminarea de pe arterele municipiului Constanţa a vehiculelor cu tracţiune animală, care încurcă şi perturbă circulaţia rutieră. În acest moment, lucrătorii Poliţiei Locale patrulează în cartiere, în vederea depistării acestora, iar în momentul în care sunt depistate se dispune măsura ridicării, transportării şi depozitării, urmând ca deţinătorii să achite o contravaloare a serviciului prestat, de 300 de lei, plus amenda contravenţională", a declarat Daniel Bratu. Potrivit acestuia, vehiculele sunt depozitate pe bulevardul Aurel Vlaicu, în zona podului IPMC, urmând ca la solicitarea deţinătorilor să fie restituite. În cazul în care nu sunt ridicate de către aparţinători, aceste vor avea acelaşi tratament ca şi vehiculele abandonate. Acţiunile de acest gen vor avea loc zilnic.

L.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614